Maciusiowy - Wto 16 Lis, 2010 Bad-i vs. M 1:0 Vlodarsky - Wto 16 Lis, 2010
Maciusiowy napisał/a:
Bad-i vs. M 1:0
+1 M - Wto 16 Lis, 2010 Ja też się zesrałem.dzik - Śro 17 Lis, 2010 http://biznes.onet.pl/rza...7,1,prasa-detalAnonymous - Śro 17 Lis, 2010 tia pewnie....i zlikwiduje agencje,fundusze....i podatki obniży....i nastanie pokój na swieciedzik - Śro 17 Lis, 2010 kazda negatywna plotka wystarczyla by narzekac, ale by powiedziec ze robia dobrze plotka to malo
za tydzien ma byc czytanie w sejmie, jak sie tak interesujesz polityka i nie chcesz miec informacji przefiltrowanych przez lewackie tvn'y sledz obrady na zywo i tyleAnonymous - Śro 17 Lis, 2010 ja wogóle unikam polityki dlatego nie mam telewizora,staram sie nie czytac wiadomosci o polityce w necie itd,wiesz lekarz mi sie zabronił denerwowac,po prostu wyraziłem swoje powątpiwanie bo takie projekty i pomysły są od lat i nic z tego nie wychodzi ale pożywiom uwidiom ,moze dziura budżetowa faktycznie zmusi ich do tegoM - Śro 17 Lis, 2010 Jak sie uda to będzie +, oby nie skończyło się jak zeszłoroczna redukcja.
A jak wam się podoba skok na kasę z OFE?
TO już jest rozbój w biały dzień i nieudacznictwo czarno na białymCHRZANEK - Śro 17 Lis, 2010 OFE jest nieudolne - powinni tego zabronić.M - Śro 17 Lis, 2010 Jasne, a ZUS?
CHodzi o to że pieniądze będą wpływać do ZUS'u żeby można było je stamtąd drenować.
ZUS jest lepszy od OFE? CHyba nieAnonymous - Śro 17 Lis, 2010 ZUS to CH.UJE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!KonradMK - Śro 17 Lis, 2010
dzik napisał/a:
kazda negatywna plotka wystarczyla by narzekac, ale by powiedziec ze robia dobrze plotka to malo
za tydzien ma byc czytanie w sejmie, jak sie tak interesujesz polityka i nie chcesz miec informacji przefiltrowanych przez lewackie tvn'y sledz obrady na zywo i tyle
Srednio rzeczowo i wyjatkowo nieobiektywnie, ale nie ma co sie dziwic, to jest strona pis'u i to rozumiem. Lepsze to niz kolejne pierdzielenie o krzyzu i katastrofie.CHRZANEK - Śro 17 Lis, 2010
M napisał/a:
asne, a ZUS?
rabarbar napisał/a:
ZUS to CH.UJE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Rabarbar wszystko wyjaśnił.
Zastanawia mnie jak to mozliwe że istnieje organ tak nieekonomiczny jak zus.
Osoba zarabiajaca najniższą krajową, czyli te 1200pln na łape, odprowadza miesięczne składki w wysokosci kilkuset złotych (nawet nie wiem dokładnie ile) przyjmijmy optymistycznie ze 500 zyla.
Wiek produkcyjny przyjmijmy że trwa 40 lat
40lat, po 12 miesięcy po 500pln daje nam 240000pln - słownie: dwieście czterdzieści tysiecy złotych polskich !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Póżniej przechodzimy na emeryture, i jako emeryt zyjemy średnio 15lat. dostając emeryture na poziomie 1000pln co daje:
15lat, po 12 miesięcy po 1000pln co daje 180000pln.
Wynika z tego że każdy z nas przy takiej kalkulacji (która jest bardzo mocno optymistyczna bo składki są wyższe niż 500pln, a emerytura przy tej wysokości składek jest niższa niż 1000pln) przekazuje na rzecz ZUSu 60000pln (sześćdziesiąt tysiecy złotych) + odsetki od tej kwoty.
Na co idą te pieniądze??? proszę wyjaśnijcie mi to rzeczowo.
Po co to pier****nie że kazdy z nas musi naru**ać 5dzieci żeby robiły na moją emeryture ???
Przecież przy odpowiednim gospodarowaniu taka kwota powinna starczyć i na emeryturę i na leczenie.
Naprawdę nie rozumiem tego że można tak kraść obywateli???dzik - Śro 17 Lis, 2010
CHRZANEK napisał/a:
Na co idą te pieniądze??? proszę wyjaśnijcie mi to rzeczowo.
Na wczesne emeryturki, na krusy, na renty dla pijaczkow.
Ja wskaze inne przyklady, pracujesz, dobrze zarabiasz, odprowadzasz duze skladki, pech cichal ze umierasz rok przed emerytura. Co ZUS da rodzinie?
- zasilek pogrzebowy
- rente dla kazdego dziecka w okolicach 500PLN do 18-tki
Jak nie masz dzieci skonczy sie na zasilku pogrzebowym a kasa przepada.