Loko - Sob 03 Paź, 2009 Przeglądnąłem trochę testów i jest jedna gumka która zawsze wygrywa w kategoriach śnieg/lód. Na oko wygląda nieźle trochę jak guma do traktora
Słyszał ktoś coś o tym?
Vredestein Snowtrac 3
W zasadzie na ten moment mam 3 faworytów z tego co znalazłem to mocno przekonuje mnie ten vredestein, no i z tematu przekonuje mnie pirelli carving no i ta dębica ma dużo dobrych opinii.Tomcat - Sob 03 Paź, 2009 WIEM KUTWA !! KORMORAN SNOW PRO !!
Coś kojarze jeszcze że w rok albo dwa lata temu w autoświecie był test zimówek i na śniegu miażdżyły jakieś chińczyki. Na deszczu i suchym było sudden death, ale pytaliście o zachowanie na śniegu więc byłoby jak ta lala Jeśli ktoś dobrze poszuka to może dojdzie gdzieś w necie do tego testu.jozekrj - Sob 03 Paź, 2009 snowpro na śnieg odradzam miałem je w golfie miał je tez mój ojciec (teraz ma snowpro 2)
jeżeli chodzi o warunki miejskie ( mało śniegu, głownie błoto po sniegowe i mokre asfalty to jest lepsza od frigo)
frigo za to jest dużo lepsze na śnieguAnonymous - Sob 03 Paź, 2009 Mój ojciec ma pirelli carvingi w swoim samochodzie i jak dla mnie te gumy są tragiczne i w dodatku po dwóch latach wyskoczyły bąble w dwóch oponach i są do wyrzucenia.Przez ostatnie 5 lat jeździłem na BFGoodrichach Winter G ,poźniej Nokiany WR i w zeszłą zimę Uniroyale MS plus 66. Pierwszych dwóch nie polecam ,natomiast uniroyale rewelacja.Marek23 - Sob 03 Paź, 2009 carwing jest tylko na snieg, w kazdych innych warunkacj ta opona nie ma sensu... ale na sniegu nie wiem czy jest cos lepszego.k-mart - Nie 04 Paź, 2009 ja mialem nokiany happelity w r5 gtt, snieg, mistrz, tragedia na mokrym asfalcie.
ale chyba ich juz nie robia, to strasznie stara opona
p.s. na ktorej moj stary willim w jesien pojechal do PL (a w trasie niezle zapierdala), i jakos udalo sie podrozowac +200kmh na morkym Kamilbike - Nie 04 Paź, 2009 Panowie czy cos takiego sie nada do jazdy po miescie?
http://allegro.pl/item757...y_kjs_rsmp.htmlGeKo - Nie 04 Paź, 2009 To jakaś nalewka, często ciężko jest je wyważyć. Tylko na suche w ostateczności. Osobiście bym nie kupiłlukp - Nie 04 Paź, 2009 panowie a co polecacie w rozmiarze 215/45/17 na zimę do clio III, głownie jazda po mieście czasami jakiś wypad w góry, może być jakiś zamiennik w innym rozmiarze
dziękipit - Nie 04 Paź, 2009 215 do clio na zime? co to jest rozmiarów i wagi A8?martin.h - Nie 04 Paź, 2009
lukp napisał/a:
panowie a co polecacie w rozmiarze 215/45/17 na zimę eo clio III, głownie jazda po mieście czasami jakiś wypad w góry, może być jakiś zamiennik w innym rozmiarze
dzięki
Jeśli ma być koniecznie 17'tka, to włożyłbym raczej 195/55 (choć nie wiem czy taka występuje), bo 215 to zdecydowanie za szeroko, a i profil 45 pasuje bardziej na lato niż do zimówki.anjas - Nie 04 Paź, 2009 ja mam na zime 205/50. 195/55 nie mogłem kupić w 17". A mniejsza felga nie chciała wejść.rasta - Nie 04 Paź, 2009 Etam dobrze się w zimę śmiga na 215/45 ja ze swojej strony mogę polecić - Nokian WR G2KarQ - Nie 04 Paź, 2009
rasta napisał/a:
Nokian WR G2
Jeździliśmy z kumple rok temu A4 na 225/40/18 na zaśnieżonym placu i byliśmy pod wrażeniem właściwości trakcyjnych tej opony i to w takim rozmiarze.zefir - Pon 05 Paź, 2009 ja mam 225/45/17 Pirelli Sottozero czy jakos tak, niezla, ale bez rewalacji, na mokrym daje rade, ale przy glebszym sniegu sa nieraz problemy, moze to kwestia rozmiaru opony, bo wczesniej smigalem na 15stce zimowej Alpin ktora zajebiscie polecam.
z 13stek przerabialem poczciwe Frigo miszcz opona.