To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

HydePark - Moto nowości, plotki, ploteczki

KarQ - Pią 29 Mar, 2013

was79 napisał/a:
Wczoraj gadałem z kumplem, zarządza flotą mają m.in. dacie 1.5 dci. Mają niezłe jaja z nimi, bo wytarły się wałki przy przebiegu 60-80kkm.

U mnie dobijają je serwisanci / monterzy, więc lekko nie mają, a póki co 150kkm i z żadną nie było problemu. Łącznie 3szt dCi i 3szt B+G (te mają po 60kkm).

mi - Pią 29 Mar, 2013

1.5 dCi tylko któraś seria (spora) była felerna, tak mi się kojarzy przynajmniej. Ale nie wiem, ja się nie znam, ja nie z heczhecza.
PGmaster - Pią 29 Mar, 2013

To te same silniki co teraz Citanach siedza?
mi - Pią 29 Mar, 2013

nie, tam lepsze są, to Mercedes przecież! :lol2:
martin.h - Pią 29 Mar, 2013

1.5 dCi to dobra konstrukcja, jedyne co może się stać to korba wyjść bokiem (panewka) lub zawory spotkają się z tłokami (pasek rozrządu). Poza tym te te silniki są spoko :)
Anonymous - Pią 29 Mar, 2013

http://www.adrenalinemoto...rx-concept-4492

Mrozu - Pią 29 Mar, 2013

martin.h napisał/a:
1.5 dCi to dobra konstrukcja, jedyne co może się stać to korba wyjść bokiem (panewka) lub zawory spotkają się z tłokami (pasek rozrządu). Poza tym te te silniki są spoko :)

ja sobie bardzo chwaliłem. miałem w clio 3 wersję 82KM@185Nm zrobioną na 110KM@250Nm i z takim setup'em zrobiłem bezawaryjnie 50.000km katując auto np. na Ułężu, 5 godzin prawie cały czas latania w NMnP czy 2 godziny non stop po autostradzie z prędkością licznikową 200km/h. Sprzedałem znajomym jak miała 90.000km przebiegu i teraz oni cieszą się bezawaryjnym autem z małym spalaniem. Możliwe,że u mnie pomagała wymiana oleju co 10.000km, olej to Motul, średnio co 5 tankowanie lałem STP do czyszczenia układu paliwowego i miałem turbotimer.

Bart - Sob 30 Mar, 2013

turbotimer na pewno dużo pomógł :>

marcin.chochałs napisał/a:
1.5 dCi to dobra konstrukcja, zawory spotkają się z tłokami (pasek rozrządu).

doprawdy niebywałe, kolizyjny diesel!

martin.h - Sob 30 Mar, 2013

pajac napisał/a:
marcin.chochałs napisał/a:
1.5 dCi to dobra konstrukcja, zawory spotkają się z tłokami (pasek rozrządu).

doprawdy niebywałe, kolizyjny diesel!

Słuchaj pajacu, przez błędne ustawienie pompy wysokiego ciśnienia zsuwa pasek rozrządu, co prowadzi do jego uszkodzenia i w rezultacie jest bum. To, że diesle są kolizyjne to ja wiem, ale dziękuję, że jest na świecie ktoś taki jak ty co czuwa :]

GeKo - Sob 30 Mar, 2013

martin vs bart 1:0
tylko po co z tym pajacem wyjezdzac.

Jakarti - Sob 30 Mar, 2013

otoz to.
mozna przeklinac ale sie nie obrazamy. skoro Marek dostal warna kiedys za takie teksty to teraz tez dostaje go Martin.
bez osobistych wycieczek z mojej strony.

edit: ubiek mnie inny ubek.

KarQ - Sob 30 Mar, 2013

Czekam na ripostę 'pajaca' :rotfl:
Rasputin - Sob 30 Mar, 2013

Pewnie się zamknął w sobie i płacze w kącie :lol2:
M - Sob 30 Mar, 2013

Kozak w necie, [...]
mi - Sob 30 Mar, 2013

Martin, jajebe. Dopiero wróciłeś na forum i znów jedziesz w starym stylu. Czy życie Cię niczego nie nauczyło? Czy Twoje hipsterstwo nie pozwala Ci na inne zachowanie?