Skąd się bierze mylenie słów płaski i cienki? Wszystkie nowe telewizory okreslane są jako płaskie, są fakt, ale na myśli mają że są cienkie.
mi się wydaję że przyjęło się tak po wprowadzeniu płaskich ekranów po owalnych kineskopachdzik - Nie 24 Paź, 2010 Ale kineskopy pod koniec swojej kariery tez w wielu przypadkach byly plaskie.PiTT - Nie 24 Paź, 2010
dzik napisał/a:
Ale kineskopy pod koniec swojej kariery tez w wielu przypadkach byly plaskie.
z tego co pamietam to sony miało z walca a reszta z kulu i dlatego nie były nigdy idealnie płaskie
tak się po prostu przyjęło, jak ktoś kupił plazmę to miał płaski ekran i tyle
nie zmienia to fakty że jest jak piszesz, zamiast cienki zazwyczaj określa się płaski, no chyba że ktoś to ocenia w pozycji horyzontalnejBonczek - Nie 24 Paź, 2010 Plazme czyli jakikolwiek cienki telewizor M - Nie 24 Paź, 2010 cienki ma w podtekście "słaby" coś jest cienkie potocznie można rozumować że do kitu.
Stąd zapewnie macherzy od markietingu wydumali żeby nie używać tego słowa.
Płaski ~ spłaszczony - nie gruby.was79 - Pon 25 Paź, 2010 Pytanie eksperckie:
yarosław jest pierwszym moim autem w którym nie składają się lusterka (!?) i teraz pytanie jak wygląda sprawa z myjniami automatycznymi. Da radę, bo jak piździ to nie chce mi się wyciagąc za każdym razem karchera, a z drugiej strony jak ma mi upyerdolić lusterka to wyjscia nie ma.
dziękuje
żanet kaletaYarko - Pon 25 Paź, 2010 myjnie automatyczne to zło, pojedź sobie na ręczną i problem rozwiązanyBart - Pon 25 Paź, 2010 myjnie automatyczne to zło, jedź na jakąś bezdotykową, yarisa umyjesz za kilka złotych.
w te lusterka coś nie chce mi się wierzyć, może za mało siły w to wkładasz?was79 - Pon 25 Paź, 2010 wiem, wiem, nie zawsze jednak jest czas, tym bardziej że sprzęt mam własny. Czasami trzeba jednak na szybko ogranąć auto.
Edit @ Bart:
powaga nie da rady ich złożyć.anjas - Pon 25 Paź, 2010
was79 napisał/a:
powaga nie da rady ich złożyć.
u mnie się składały. Przyłóż się was79 - Pon 25 Paź, 2010 własnie czekałem na eksperta
Jeszcze spróbuję, ale u mnie wygląda na to że są wkręty od dołu, jak na tym foto (moje są z elektryką):
mi - Pon 25 Paź, 2010 z doświadczenia - da się umyć samochód z lusterkami otwartymi na automatycznej myjni... Choć to zło...Jakarti - Pon 25 Paź, 2010
Cytat:
z doświadczenia - da się umyć samochód z lusterkami otwartymi na automatycznej myjni... Choć to zło...
agrii z mi
aczkolwiek to zuo Maciusiowy - Pon 25 Paź, 2010
Jakarti napisał/a:
Cytat:
z doświadczenia - da się umyć samochód z lusterkami otwartymi na automatycznej myjni... Choć to zło...
agrii z mi
aczkolwiek to zuo
można też nie odkręcać anteny...i całkiem fajny efekt mi - Pon 25 Paź, 2010 nigdy nie odkręcam anteny na myjni, to dobre dla frajerów