Chodzi mi o obietnice Tuska, reszta to taka sama głupia propaganda jak w PO - socjal, socjal, lepiej wydawane pieniądze publiczne itd. Nuda.
To naprawde wyjatkowe ze obietnice wyborcze nie zostaly spelnione, moze to zaskakiwac tych co we wszelkie obietnice wierza.
Latwo punktowac bledy bez podpowiedzi jak to mozna bylo zrobic. Mamy wieksze podatki, mamy mniejszy wzrost, wieksza dziure, ale to gnebi wszystkie kraje w europie czesto mocniej niz u nas, co mialo PO zrobic by wywolac cud? Dlatego to jest dla mnie pierd** bez sensu.
Gdyby dookola bylo pieknie i cudownie a tylko w PL byl kryzys to by dalo do myslenia.
http://video.google.pl/vi...kaczy%C5%84scy#KonradMK - Śro 17 Lis, 2010 OK tylko po co w odpowiedzi wklejasz linka do filmu o kłamczuszkach z PISu? Dwubiegunowość polityki polskiej wynika właśnie z błędnego myślenia ludzi. Wszystkim się wciąż wydaje że nie isntnieje nic poza PO i PIS a to jedno gówno jest.M - Śro 17 Lis, 2010
Bad-i napisał/a:
rabarbar napisał/a:
Bad-i, na emeryture to ja sobie sam zarobie,a ubezpieczenie zdrowotne mam wykupione prywatne
Ja tylko pytam jak jest z przywilejami (jezeli jestes zatrudniony w UK to czy przysluguja ci te same fundusze co osobie normalnie oplacajacej ZUS)?
Ale jakie fundusze Badi?
Zamiast placic minimalnie 850 zusowi i gowno z tego miec
(byles przeciez z malym w szpitalu tak?)
Wykupuje sobie full pakiet medyczny i sam odkladam na emeryture w banku i inwestuje to jak mi się podoba.M - Śro 17 Lis, 2010
dzik napisał/a:
KonradMK napisał/a:
Chodzi mi o obietnice Tuska, reszta to taka sama głupia propaganda jak w PO - socjal, socjal, lepiej wydawane pieniądze publiczne itd. Nuda.
To naprawde wyjatkowe ze obietnice wyborcze nie zostaly spelnione, moze to zaskakiwac tych co we wszelkie obietnice wierza.
Latwo punktowac bledy bez podpowiedzi jak to mozna bylo zrobic. Mamy wieksze podatki, mamy mniejszy wzrost, wieksza dziure, ale to gnebi wszystkie kraje w europie czesto mocniej niz u nas, co mialo PO zrobic by wywolac cud? Dlatego to jest dla mnie pierd** bez sensu.
Gdyby dookola bylo pieknie i cudownie a tylko w PL byl kryzys to by dalo do myslenia.
Dziku w takim razie po co premier kłamał przez 3 lata że jesteśmy zieloną wyspą i każde spotkanie w sprawach gospodarczych było z zieloną wyspą w tle?
Jak okazało się że premier przez 3 lata totalnie nic nie załątwił to nagle jesteśmy w kryzysie i dziurze budżetowej.
Tak jak wielu publicystów zgadzam się ze zdaniem że 3 lata zostało zmarnowane i jedyny plus rządu to że nie kupił szczepionek na grypę w czasie tej całej medialnej paniki.
No i orliki wybudowane z pieniędzy samorządów, też na plus.Bad-i - Śro 17 Lis, 2010
M napisał/a:
Bad-i napisał/a:
rabarbar napisał/a:
Bad-i, na emeryture to ja sobie sam zarobie,a ubezpieczenie zdrowotne mam wykupione prywatne
Ja tylko pytam jak jest z przywilejami (jezeli jestes zatrudniony w UK to czy przysluguja ci te same fundusze co osobie normalnie oplacajacej ZUS)?
Ale jakie fundusze Badi?
Zamiast placic minimalnie 850 zusowi i gowno z tego miec
(byles przeciez z malym w szpitalu tak?)
Wykupuje sobie full pakiet medyczny i sam odkladam na emeryture w banku i inwestuje to jak mi się podoba.
Maciek kolejny raz mnie zle rozumiesz, ja pytam czy jak bedziesz zatrudniony w UK i nie bedziesz placil skladek w PL to czy bedziesz mial prawo do emerytury i opieki medycznej (to ze wykupisz sobie pakiet medyczny nie ma tutaj nic do tego).
Bo jestem ciekawy co sie stanie jak np w wieku 65 lat zachorujesz (odlozonej kasy juz nie bedzie) a bedzie trzeba isc do szpiltalaM - Śro 17 Lis, 2010 A dlaczego zakladasz ze kasy nie bedzie?
Jak odkladam 40 lat po 500zl to w wieku przejscia na emeryture żyję z odsetek i naprawde pier.doli mnie pańśtwowa służba zdrowia.
Zakładam że odkłądam i stać mnie - po to wlasnie to się robi. Inne przypadki są bez sensu.
Dwa, masz też brytyjską emeryturę więc kasa nie przepada. Świadczenia też.KonradMK - Śro 17 Lis, 2010
M napisał/a:
A dlaczego zakladasz ze kasy nie bedzie?
Jak odkladam 40 lat po 500zl to w wieku przejscia na emeryture żyję z odsetek i naprawde pier.doli mnie pańśtwowa służba zdrowia.
Zakładam że odkłądam i stać mnie - po to wlasnie to się robi. Inne przypadki są bez sensu.
Dwa, masz też brytyjską emeryturę więc kasa nie przepada. Świadczenia też.
A co w przypadku jak odpukać miałbyś wypadek i przyjedzie karetka pogotowia?Bad-i - Śro 17 Lis, 2010
M napisał/a:
Ja policzylem troche inaczej, 35 lat razy 850 PLN miesiecznie = 357.000 za to (nawet jak bys nie wydal zlotowki) to ciezko ci bedzie dziecku fajne mieszkanie kupic
Nie wspominajac o tym co napisal Kondziu (ciekawe czy wtedy do dentysty jechal bys do UK)Janusz - Śro 17 Lis, 2010
Cytat:
A co w przypadku jak odpukać miałbyś wypadek i przyjedzie karetka pogotowia?
zawsze może sobie u nas wykupić ubezpieczenie zdrowotne i opłacać.. to chyba nie są duze koszta ??PiTT - Śro 17 Lis, 2010 odkładam 40 lat po 800zł. i w dniu wypłaty idę do kasyna i stawiam wszystko na 1 kartę
jestem hardkorem!Bad-i - Śro 17 Lis, 2010
Janusz napisał/a:
Cytat:
A co w przypadku jak odpukać miałbyś wypadek i przyjedzie karetka pogotowia?
zawsze może sobie u nas wykupić ubezpieczenie zdrowotne i opłacać.. to chyba nie są duze koszta ??
Problem polega na tym ze to co zaoszczedzi (wyliczylem powyzej juz - i to tak bardzo optymistycznie) na duzo nie starczy. Jak przy takiej kwocie zyc z odsetekM - Śro 17 Lis, 2010
PiTT napisał/a:
odkładam 40 lat po 800zł. i w dniu wypłaty idę do kasyna i stawiam wszystko na 1 kartę
jestem hardkorem!
Tak, ale co najważniejsze jesteś wolnym hardcoremJanusz - Śro 17 Lis, 2010
Bad-i napisał/a:
Problem polega na tym ze to co zaoszczedzi (wyliczylem powyzej juz - i to tak bardzo optymistycznie) na duzo nie starczy. Jak przy takiej kwocie zyc z odsetek
ziom, ale od zusu nie dostaniesz nawet połowy tego niestety....Anonymous - Śro 17 Lis, 2010
Bad-i napisał/a:
M napisał/a:
Ja policzylem troche inaczej, 35 lat razy 850 PLN miesiecznie = 357.000 za to (nawet jak bys nie wydal zlotowki) to ciezko ci bedzie dziecku fajne mieszkanie kupic
Nie wspominajac o tym co napisal Kondziu (ciekawe czy wtedy do dentysty jechal bys do UK)
a za zusowską emeryture to kupisz??zresztą nie do tego jest emerytura zeby za nią dzieciom mieszkania kupowac
kiedy byłes u dentysty na NFZ??Yarko - Śro 17 Lis, 2010
rabarbar napisał/a:
u dentysty na NFZ??
nie pytajcie nawet ile czasu czeka się na rezonans magnetyczny...