roj - Sob 30 Mar, 2013 o co tyle krzyku?
Myślę, że Bart albo to oleje, albo coś mu pojedzie, nic aż tak grubego Martin chyba nie napisał. tak czy tak po co drążyć? Jakarti - Sob 30 Mar, 2013
mi napisał/a:
Martin, jajebe. Dopiero wróciłeś na forum i znów jedziesz w starym stylu. Czy życie Cię niczego nie nauczyło? Czy Twoje hipsterstwo nie pozwala Ci na inne zachowanie?
swieta som jajeczne Michale
zaraz maluje jajka!! Anonymous - Sob 30 Mar, 2013
roj napisał/a:
o co tyle krzyku?
Myślę, że Bart albo to oleje, albo coś mu pojedzie, nic aż tak grubego Martin chyba nie napisał. tak czy tak po co drążyć?
Roj, obrońca uciśnionych karoluPL - Sob 30 Mar, 2013 dobra chłopaki, spokojnie bez stresu, żeby nie było tak
PiTT - Sob 30 Mar, 2013 Martin ma ciągłą styczność z klientami, więc dobry "client service" ma we krwi
zakładam że ludzie są zachwyceni jeśli podczas różnicy zdań wyskakujesz z tekstem
"słuchaj pajacu..."
a nie czekaj... to tylko bohaterstwo internetowe siema - Sob 30 Mar, 2013 Jest to kolejna odpowiedź na postulat Roja, o wprowadzenie lekkich, sportowych wozów do oferty każdego z producentów:
Na torze Nurburgring auto przejechało okrążenie w zaledwie 7 minut 22 sekundy, co stawia je pomiędzy takimi modelami jak Lamborghini Aventador, Ferrari Enzo czy Pagani Zonda.
i to wszystko ze średnim spalaniem niczym lupo 3L B-Rey - Sob 30 Mar, 2013 Bardzo fajny! I można go zarejestrować. Był opisywany w którymś Top Gear.
Ale głupio będzie nim jechać w deszczu roj - Sob 30 Mar, 2013 apropo, pamiętajmy, że Kenet ma jeszcze w zanadrzu przejazd arielem atomem martin.h - Sob 30 Mar, 2013
siema napisał/a:
Jest to kolejna odpowiedź na postulat Roja, o wprowadzenie lekkich, sportowych wozów do oferty każdego z producentów:
Obrazek
Ford się wyraził jasno, że nie zamierzają tego produkować, był to tylko jeden incydent zainspirowany przez redaktorów Top Gear UK.roj - Sob 30 Mar, 2013
Cytat:
Na torze Nurburgring auto przejechało okrążenie w zaledwie 7 minut 22 sekundy, co stawia je pomiędzy takimi modelami jak Lamborghini Aventador, Ferrari Enzo czy Pagani Zonda.
Ale na sliku. z wynikami testów fur jest ten haczyk, że (z tego co wiem) są testowane na oponach, na których są sprzedawane normalnie.
Szczerze mówiąc nie bardzo to rozumiem bo co innego modyfikacje wydechu, silnika, zawieszenia czy aerodynamiki - jest to jakaś ingerencja w samochód - o tyle zmiana opon przy utrzymaniu rozmiaru zalecanego przez producenta to raczej nie jest tuning Anonymous - Nie 31 Mar, 2013 bmw pobilo audi
KarQ - Nie 31 Mar, 2013 Lubię taki offroad bizon - Nie 31 Mar, 2013 rabi, powinienes wyciac z linka to: feature=player_embedded&Anonymous - Nie 31 Mar, 2013