To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

Techniczne - Hamulce

Anonymous - Sob 28 Sie, 2010

Generalnie to pod warszawą można mnie najczęściej spotkać ;D
Powiedz mi jeszcze jakie zaciski tam u Ciebie siedzą

M - Sob 28 Sie, 2010

Standardowe jak od vti
Janusz - Sob 28 Sie, 2010

M napisał/a:
U mnie są tarcze/kloce z nalotem 2tys. kilometrów
Ile taka zabawa i skąd mieszkasz jesli mozna wiedzieć?

Macku, jak nie chcesz robić tego sam, to jedziesz do pierwszego lepszego zakładu w którym ogarniają mechanikę i zostawiasz fure :P Oni rozbiorą i sprawdza czy da sie to naprawić wymieniając Tłoczek i reperaturki, czy zacisk jest tak zgnity ze trzeba nowe, Myślę ze Aso Włodarski ogarnia takie cos bez problemu.

Tam filozofi nie ma, wymieniasz gumki za ok 40-50zł komplet na stronę oraz tłoczki w takiej samej cenie, i powinno działać, chyba ze zacisk w środku jest juz mega zgryziony,

P.s nie pije do tego ze sam tego nie robisz, bo sam mam dwie lewe rece :P

PiTT - Sob 28 Sie, 2010

a propos wypaczania, to chyba nie jest to normalne że tak się dzieje
może niefortunnie się złożyło że wjechałeś w kałużę na rozgrzanej tarczy
mi odpukać nigdy się nie zdarzyło zwichrować tarczę, za to słyszałem też o kilku przypadkach że ludzie kilka razy pod rząd wymieniali...
ja po wymianie tarcz zawsze przez pierwsze kilometry bardzo spokojnie jeździłem

Anonymous - Sob 28 Sie, 2010

tak na prawdę to ważne aby tłoczek w miejscach gdzie włazi gumka był ok - wtedy na nowej gumce nie będzie puszczał płynu,
dotychczas szczególnie w tylnych zaciskach od VTI gdzie tłoczek jest wkręcany nie widziałem ładnego tłoczka... Jednak zawsze udawało się go uratować bo tak jak mówię ważne aby był u góry nie zgnity, na środku gdzie najczęściej pojawia się ruda traktuję się tłoczek papierem ściernym i po krzyku

Rasputin - Nie 29 Sie, 2010

tntech.pl napisał/a:
kamil skąd masz info o wypaczaniu Power Disc.ów ATE ?
Parę kompletów już sprzedałem i ludzie są bardzo zadowoleni.
Generalnie mam i lite i smyrane tj. nawiercane ;D
Może ktoś będzie potrzebował to zapraszam :faja:

A jak jest róznica u Ciebie w cenie zwykłych a Power Disc?
Może być na PW.

M - Wto 31 Sie, 2010

Promocja w wilwoodzie - moze ktoś z hondowych chłopaków pisałby się na group buy? :)

http://www.wilwood.com/Promo/Promo1.aspx

kubas - Wto 31 Sie, 2010

Jesli korektor siły hamowania jest w promocji również to ja bym się skusił.
Anonymous - Wto 31 Sie, 2010

M napisał/a:
Promocja w wilwoodzie - moze ktoś z hondowych chłopaków pisałby się na group buy? :)

http://www.wilwood.com/Promo/Promo1.aspx

Kiedyś coś gadałem z nimi albo z Taroxem - nie pamiętam
Przez jednych zostałem olany, a drudzy odsyłali do "lokalnego" dystrybutora o ile się nie mylę w GB
Jak znajdę tego maila to napiszę dokładnie co i jak.

Niemniej jednak nie zaszkodzi się spytać będą wyglądać koszta przyjęcia tego na firmę przy dajmy na to 5 zestawach :faja:

Ale myślę, że żeby w ogóle podchodzić do tematu na poważnie to to trzeba mieć przynajmniej kilku 100% zdecydowanych ludzi.

Franek - Śro 01 Wrz, 2010

Lejek napisał/a:
Jeździsz agresywnie czy mówisz o użytkowaniu codziennym (cywilnym) ??

Nie napierdalam tylko i wyłącznie, raczej spokojnie. Ale pare nawet jak rozgrzeję hamulce konkretnie to nic nie piszczy czy też nie wydłuża drogi hamowania.

Poważnie myślę, że ok.

Za to jeśli chcesz mieć do non stop agresja 10 to nie moge doradzić w kwestii mikody.

koma600 - Wto 14 Wrz, 2010

jarek-malopolska, przy 266 hamulcu jest jakiś problem z wyważeniem białego o,z? daj jakieś wskazówki ? felgę masz 14cali?
martin.h - Wto 14 Wrz, 2010

A co ma wyważenie do hamulca? o_O
koma600 - Wto 14 Wrz, 2010

no bo ktoś pisał że przy 14 cali jak są odważniki od środka to może zacisk ściągnąć odważniki ?
jarek-malopolska - Wto 14 Wrz, 2010

hey, ja mam OZ 6.5x15" więc problemu nie ma ale pod zimówke mam 14"-najprawdopodobniej z AX (przynajmniej juz 3 AX na nich widziałem)i niestety ale odważniki te naklejane w środku (dosyć wąskie) zostały pozdzierane o_O Ja mam zacisk LUCAS i on ma takie cuś odstające na zewnętrznej stronie (zaznaczyłem na fotce)

i to najprawdopodobniej poździerało odważniki (przed założeniem zimy będę to szlifował boschem, mam nadzieję, że pomoże)..

Bad-i - Wto 14 Wrz, 2010

Panowie, bede zamawial kilka kompletow CL - dzisiaj wiem ze czas oczekiwania to 5-6 tygodni. Pytanie czy ktos chce tez cos zamowic bo beda robili tylko taka ilosc jaka zamowie :(