To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

Techniczne - Opony

anjas - Śro 07 Paź, 2009

kamil_wrc napisał/a:
no to najpopularniejsza wersja to 205/50 17
reszta to już kasa przeogromna i ciężko dostać

ja mam właśnie takie, ale jakaś rozsądna zimówka to i tak koszt >500.

Anonymous - Śro 07 Paź, 2009

ale slicki w tym rozmiarze mozna tanio wyrwac,cos za cos :rotfl:
lukp - Śro 07 Paź, 2009

anjas jakie masz oponki :) dają rade w clio?
anjas - Śro 07 Paź, 2009

lukp napisał/a:
anjas jakie masz oponki dają rade w clio?

Fulda Kristal Supremo.
Czy dają rade? W sumie nie wiem... przejechalem na razie dwa sezony, w miare OK, choc nie mam skali porownawczej na clio.

Janusz - Śro 07 Paź, 2009

Cytat:
Fulda Kristal Supremo.

jak dla mnie ta opona na mokrym jest do dupy na maksa..... na śniegu całkiem niezła ale bez rewelki :)

anjas - Śro 07 Paź, 2009

Janusz napisał/a:
jak dla mnie ta opona na mokrym jest do dupy na maksa..... na śniegu całkiem niezła ale bez rewelki

ale tania, dałem coś ok. 500 za sztuke. Porównywalen były tylko Barumy. Inne zdecydowanie droższe.

martin.h - Śro 07 Paź, 2009

anjas napisał/a:
Janusz napisał/a:
jak dla mnie ta opona na mokrym jest do dupy na maksa..... na śniegu całkiem niezła ale bez rewelki

ale tania, dałem coś ok. 500 za sztuke.

Przy tej cenie za oponę to ja bym poszedł jednak w 16'tkę, a założę się że i 15'tka wejdzie. Tylko felga musi być dobrze wycięta. Najlepiej jakaś szutrówka z oferty Speedline, OZ czy Compomotive.
Koszt 16'tki to połowa z tego co trzeba dać za 17'tkę. Więc mamy tysiaka w kieszeni, tylko znaleźć felgi (używki to pewnie max. 1500 zł) i mamy lepsze zachowanie auta na śniegu plus drugi komplet kół.

Janusz - Śro 07 Paź, 2009

anjas napisał/a:
ale tania

to akurat prawda :)

anjas - Śro 07 Paź, 2009

martin.h napisał/a:
Przy tej cenie za oponę to ja bym poszedł jednak w 16'tkę, a założę się że i 15'tka wejdzie.

duże zaciski i tarcza 320mm. 15 odpada na pewno.
Chciałem kupić też 16" ale nikt nie potrafił dobrać odpowiedniej.
Musiałem kupić drugi komplet oryginalnych 17", bo nic innego naprawdę nie pasowało. Ale to było prawie 2 lata temu.

anjas napisał/a:
martin.h napisał/a:
Przy tej cenie za oponę to ja bym poszedł jednak w 16'tkę, a założę się że i 15'tka wejdzie.

Chciałem kupić też 16" ale nikt nie potrafił dobrać odpowiedniej.

Do Subaru na 4 tłoczki wchodzi Compomotive TH3 15'tka, ale tam chyba tarcza jest mniejsza choć teoretycznie powinno wejść na 320 mm.
Jakbyś chciał 16'tke lub ktoś by szukał to polecam -> http://www.xxlrally.pl Chłopaki handlują Braid'em i mają duże doświadczenie, więc napewno coś dobiorą. Cenowo wychodzi podobnie do Oz i Speedline.

Anonymous - Śro 07 Paź, 2009

anjas napisał/a:

312mm ;) Felgi w clio sport 3 mają jakieś strasznie duże ET > 60 .Wydaje mi się ,że felga np z laguny 2 z et < 50 załatwiła by sprawe.

p106rallye napisał/a:
312mm ;) Felgi w clio sport 3 mają jakieś strasznie duże ET > 60

Przy tym ET, to jest duże pole do manewru.
Druga sprawa, Clio R3 Maxi ma chyba ten sam hamulec (przynajmniej na szuter), a tem jeźdżą na 15'tkach.

Janusz - Wto 13 Paź, 2009

A co z oponami Bieżnikowanymi ?? kolega twierdzi ze on ma jakieś bieżnikowane i są rewelacyjne na śniegu, podobno klepią dużo lepsze nowe opony. Ja nigdy nie jeździłem na bieżnikowanych.... ma ktoś jakieś doświadczenia?? dodatkowym ich atutem jest cena :)
Anonymous - Wto 13 Paź, 2009

Ja kiedys mialem jakies bieznikowane zimowki-po suchym jak po sniegu,po sniegu jak po lodzie,a po lodzie to sie balem
GeKo - Wto 13 Paź, 2009

Janusz napisał/a:
A co z oponami Bieżnikowanymi ?? kolega twierdzi ze on ma jakieś bieżnikowane i są rewelacyjne na śniegu, podobno klepią dużo lepsze nowe opony. Ja nigdy nie jeździłem na bieżnikowanych.... ma ktoś jakieś doświadczenia?? dodatkowym ich atutem jest cena :)

czytaj posty wstecz :D Temat przewałkowany.