To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

HydePark - O wszystkim i o niczym

M - Pon 22 Lis, 2010

Nie każdy kto potrafi zainstalować windowsa jest od razu informatykiem.
KonradMK - Pon 22 Lis, 2010

Janusz napisał/a:
KonradMK napisał/a:
a firewall jest po to żeby działał i się go konfiguruje a nie wyłącza ale ja tam się nie znam bo nie jestem informatykiem

no to masz kolejny przykład, przyjechali po kilku dniach.... i pytają co jest... ja mówię ze już ogarnąłem wyłączając firewall, a oni "aha ok, nara"...

dlatego nawet jeśli umiem coś ogarnąć to zlecam to działowi IT bo to ich robota a nie moja i oczekuję zamierzonego efektu.

M - Pon 22 Lis, 2010

- Proszę mi zrobić tak żebym mógł wykonywać 100metrowe skoki
- Niestety nie da się tego zrobić, to niemożliwe
- Jest to możliwe, na pewno widziałem jak ktoś tak robił, naprawdę nie potrafi Pan tego zrobić?

Bonczek - Pon 22 Lis, 2010

Słabiutko o_O

Jeszcze jak już tak toczy się rozmowa to super opcją jest też posłuchać jak świeżo upieczony magister inżynier posługuje się językiem angielskim :jupi:

KonradMK - Pon 22 Lis, 2010

M napisał/a:
- Proszę mi zrobić tak żebym mógł wykonywać 100metrowe skoki
- Niestety nie da się tego zrobić, to niemożliwe
- Jest to możliwe, na pewno widziałem jak ktoś tak robił, naprawdę nie potrafi Pan tego zrobić?

nie w tym rzecz. od skoków stumilowych jestem ja. do IT zgłaszam pierdoły i idę na fajka.

bizon - Pon 22 Lis, 2010

Janusz napisał/a:
no to masz kolejny przykład, przyjechali po kilku dniach.... i pytają co jest... ja mówię ze już ogarnąłem wyłączając firewall, a oni "aha ok, nara"...

przedstawione w ten sposob wyglada, ze kolesie maja olewke i tyle :)

ja u siebie nigdy nie odpuszczam i podleglych informatykow tez tego ucze.

natomiast kazda akcja typu, ze user chce zepchnac swoje obowiazki na nas (typu wypelnienie w excelu sprawozdania, ktore normalnie robi w papierze, tudziez wyslanie poczty, bo "mi nie dziala" a sa do tego manuale obrazkowe krok po kroku) tepie i ch*j - po tym jak raz z grzecznosci pokaze co i jak.

Yarko - Pon 22 Lis, 2010

http://uwaga.onet.pl/2171...tal.html?ref=nf
Bonczek - Pon 22 Lis, 2010

59 raz :jupi:
Michał - Pon 22 Lis, 2010

Informatycy :D
Byłem po dwóch stronach barykady. Naprawialem kiedyś, teraz zlecam
Prawda jest po środku, ale trzeba przyznać że informatycy to mega olewkowe bestie ...

M - Pon 22 Lis, 2010

To temat rzeka - ja zauważyłem jedną zasadniczą sprawę - jak ktoś jest zbyt miły (użytkownik,klient) to na pewno będą z nim kłopoty. Nie wiem czemu ale tak jest.
was79 - Wto 23 Lis, 2010

M napisał/a:
jak ktoś jest zbyt miły (użytkownik,klient) to na pewno będą z nim kłopoty

poza tym trzeba uważać, czy nie gej

M - Wto 23 Lis, 2010

was79 napisał/a:
M napisał/a:
jak ktoś jest zbyt miły (użytkownik,klient) to na pewno będą z nim kłopoty

poza tym trzeba uważać, czy nie gej

Nie w tym rzecz

KonradMK - Wto 23 Lis, 2010

Kuźwa, już wiem o co chodzi z tym podjaraniem motoryzacyjnym. Majk np podjarał się miatą mimo że jeszcze kilka lat temu uważał takie auta za pedalstwo na drodze. mój ziom odebrał niedawno X6 w wersji V8 twin turbo 407KM. Biały - Dubai Style. Nie mam pytań. Od dziś też lubię samochody.
Jakarti - Wto 23 Lis, 2010

KonradMK napisał/a:
mój ziom odebrał niedawno X6 w wersji V8 twin turbo 407KM

hehehe a i tak bardziej jara go Clio aczkolwiek X6 wyglada grubasnie.. :)

Mick - Wto 23 Lis, 2010

a ja się pytam dlaczego KonradMK, jest szary!?!