M - Pon 22 Lis, 2010 Nie każdy kto potrafi zainstalować windowsa jest od razu informatykiem.KonradMK - Pon 22 Lis, 2010
Janusz napisał/a:
KonradMK napisał/a:
a firewall jest po to żeby działał i się go konfiguruje a nie wyłącza ale ja tam się nie znam bo nie jestem informatykiem
no to masz kolejny przykład, przyjechali po kilku dniach.... i pytają co jest... ja mówię ze już ogarnąłem wyłączając firewall, a oni "aha ok, nara"...
dlatego nawet jeśli umiem coś ogarnąć to zlecam to działowi IT bo to ich robota a nie moja i oczekuję zamierzonego efektu.M - Pon 22 Lis, 2010 - Proszę mi zrobić tak żebym mógł wykonywać 100metrowe skoki
- Niestety nie da się tego zrobić, to niemożliwe
- Jest to możliwe, na pewno widziałem jak ktoś tak robił, naprawdę nie potrafi Pan tego zrobić?Bonczek - Pon 22 Lis, 2010 Słabiutko
Jeszcze jak już tak toczy się rozmowa to super opcją jest też posłuchać jak świeżo upieczony magister inżynier posługuje się językiem angielskim KonradMK - Pon 22 Lis, 2010
M napisał/a:
- Proszę mi zrobić tak żebym mógł wykonywać 100metrowe skoki
- Niestety nie da się tego zrobić, to niemożliwe
- Jest to możliwe, na pewno widziałem jak ktoś tak robił, naprawdę nie potrafi Pan tego zrobić?
nie w tym rzecz. od skoków stumilowych jestem ja. do IT zgłaszam pierdoły i idę na fajka.bizon - Pon 22 Lis, 2010
Janusz napisał/a:
no to masz kolejny przykład, przyjechali po kilku dniach.... i pytają co jest... ja mówię ze już ogarnąłem wyłączając firewall, a oni "aha ok, nara"...
przedstawione w ten sposob wyglada, ze kolesie maja olewke i tyle
ja u siebie nigdy nie odpuszczam i podleglych informatykow tez tego ucze.
natomiast kazda akcja typu, ze user chce zepchnac swoje obowiazki na nas (typu wypelnienie w excelu sprawozdania, ktore normalnie robi w papierze, tudziez wyslanie poczty, bo "mi nie dziala" a sa do tego manuale obrazkowe krok po kroku) tepie i ch*j - po tym jak raz z grzecznosci pokaze co i jak.Yarko - Pon 22 Lis, 2010 http://uwaga.onet.pl/2171...tal.html?ref=nfBonczek - Pon 22 Lis, 2010 59 raz Michał - Pon 22 Lis, 2010 Informatycy
Byłem po dwóch stronach barykady. Naprawialem kiedyś, teraz zlecam
Prawda jest po środku, ale trzeba przyznać że informatycy to mega olewkowe bestie ...M - Pon 22 Lis, 2010 To temat rzeka - ja zauważyłem jedną zasadniczą sprawę - jak ktoś jest zbyt miły (użytkownik,klient) to na pewno będą z nim kłopoty. Nie wiem czemu ale tak jest.was79 - Wto 23 Lis, 2010
M napisał/a:
jak ktoś jest zbyt miły (użytkownik,klient) to na pewno będą z nim kłopoty
poza tym trzeba uważać, czy nie gejM - Wto 23 Lis, 2010
was79 napisał/a:
M napisał/a:
jak ktoś jest zbyt miły (użytkownik,klient) to na pewno będą z nim kłopoty
poza tym trzeba uważać, czy nie gej
Nie w tym rzeczKonradMK - Wto 23 Lis, 2010 Kuźwa, już wiem o co chodzi z tym podjaraniem motoryzacyjnym. Majk np podjarał się miatą mimo że jeszcze kilka lat temu uważał takie auta za pedalstwo na drodze. mój ziom odebrał niedawno X6 w wersji V8 twin turbo 407KM. Biały - Dubai Style. Nie mam pytań. Od dziś też lubię samochody.Jakarti - Wto 23 Lis, 2010
KonradMK napisał/a:
mój ziom odebrał niedawno X6 w wersji V8 twin turbo 407KM
hehehe a i tak bardziej jara go Clio aczkolwiek X6 wyglada grubasnie.. Mick - Wto 23 Lis, 2010 a ja się pytam dlaczego KonradMK, jest szary!?!