To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

Techniczne - Opony

PiTT - Pon 13 Lis, 2006

zapomniałeś dodać że zapach spalonego stomila jest nieziemsko piękny
Dariano - Pon 13 Lis, 2006

Dobra a teraz podsumujmy nasze wrazenia z oponkami letnimi wypowiem sie jako pierwszy

W tym sezonie uzywalem opon marki TOYO T1R jak dla mnie zajebista opona i moge ja polecic kazdemu. na suchy asfalt rewelka trzyma wysmielicie na mokrym troche gorzej ale nie ma tragedi napewno na mokrym lepiej trzyma F1 ka.

poprawilem troche mojego posta. bo jak go przeczytalem to mi sie niedobrze zrobilo :DD D

Niemy - Wto 14 Lis, 2006

ja uzywalem Goodyear Eagle F1 GSD3 i jak narazie nie jezdzilem na lepszych oponach
strick - Wto 14 Lis, 2006

Kolega miał Maragoni Zeta i tez na suchym trzymały b.dobrze! Jedne z lepszych opon na jakich jeździliśmy!
Marek23 - Wto 14 Lis, 2006

grzech napisał/a:
wiesz, ja bylem na kilku kjsach w wawie organizowancyh przez AK polski + ze 2 w lublinie i okolicach (AK chelmski) + ze 2 sprinty pod stadionem Xlecia w Wawie (AC centrum) i nigdzie nie widzialem nic wiecej niz margumy. Jestem tez pewien ze na sprintach tych pod stationem mozna uzywac tylko seryjne gumy, bo tak jest w regulaminie, czytalem akurat bo 2 razy tam startowalem. Jako pilot przegladalem tez regulaminy kjsow i tez cos mi swita ze tam bylo cos o seryjnych oponach, ale reki sobie uciac nie dam. Inna kwestia to co jest w regulaminie a co na badaniu kontrolnym.

Napisz moze na jakich imprezach ty bywasz, bo wlasnie jestem na etapie zastanawiania sie co na wiosne kupic i nie chcialbym wchodzic w margumy jesli nie trzeba.

Imprezy na torze Fiata w Tychach, śląskie rallysprinty w Sosnowcu i Będzinie(najlepsze imprezy), Kielce jechałem raz i sam nie wiem czy na tej śliskiej nawierzchni slik pomaga.

Loko - Wto 14 Lis, 2006

strick napisał/a:
Kolega miał Maragoni Zeta i tez na suchym trzymały b.dobrze! Jedne z lepszych opon na jakich jeździliśmy!

A Marangoni to robi głównie nalewki :P , ale na szczęście zeta linea to normalna oponka :)

Ale ta opona jest akurat godna polecenia, jeszcze jest bardzo tania :)
Loko - Wto 14 Lis, 2006

Wiem wiem 160 zeta za 195/50/15 to jest zajebista cena jak za tak dobrą opone, na suchym zbiera same dobr opinie, troche gorzej na moktym, ale i tak warto.

na mokrym nie było tak źle! Ale za to na suchym :D
szymlorek - Wto 14 Lis, 2006

szkoda ze tych marangoni nie ma w rozmiaże mniejszym niż 15' :( Na lato musze coś kupić bo dunlopy sp2000 się kończą i chyba ponownie kupie takowe..

No to na przyszły sezon zakładaj 15 :D
Jakarti - Wto 14 Lis, 2006

Niemy napisał/a:
ja uzywalem Goodyear Eagle F1 GSD3 i jak narazie nie jezdzilem na lepszych oponach

nie mam zbyt duzego doswiadczenia ale podzielam Twoje zdanie Niemy.

PiTT - Wto 14 Lis, 2006

no i mam mały problem bo sobie wymiśliłem, że zamiast kupować nowe 14" to kupię nowe 15" i założe na obecne alu a na lato coś większego poszukam
mam już kupca na stalówki, ale sie waham

wg mnie dobry plan! Na lato jakieś fajne 16 :)
Loko - Wto 14 Lis, 2006

Ja jestem zwolennikiem wąskich opon na zime więc się nie wypowiadam :D

[ Dodano: Wto 14 Lis, 2006 ]
A moze zostaw stalówki 14 na zime, pogoń alusy i kup większe 16 na lato.