Walle - Czw 23 Kwi, 2009 a wiecie, że machnięcie skrzydeł motyla nad Amazonią może wywołać huragan w Indiach? Bad-i - Czw 23 Kwi, 2009
Walle napisał/a:
a wiecie, że machnięcie skrzydeł motyla nad Amazonią może wywołać huragan w Indiach?
tez o tym slyszalem, ogladajac discovery HD po 6 buchach GeKo - Pią 24 Kwi, 2009
Walle napisał/a:
a wiecie, że machnięcie skrzydeł motyla nad Amazonią może wywołać huragan w Indiach?
To ma nawet swoją nazwę. Efekt motyla vitesse - Sob 13 Cze, 2009 ja obecnie mam shella 10w- 40 ale planuje zalac liqui moly super leichtlauf 10w-40 macie jakies doswiadczenia z tym olejem ? ja wyczytalem ze podobno najlepszy polsyntetykAnonymous - Sob 13 Cze, 2009 ja nie mam ale wszystkie półsyntetyki to tak naprawde lepsze minerały,jesli mozesz to lej syntetykavitesse - Sob 13 Cze, 2009 bezpolciowa Twoja wypowiedz z tymi polsyntetykami to bywa tak ze czasami sa lepsze od syntetykow a wogole to mam zamiar silnik przeplukac motulem clean engine czy cos takiego podobno potrafi czynic cuda ? szkod nie wyczytalem by to ustrojstwo czynilo Bart - Sob 13 Cze, 2009
vitesse napisał/a:
z tymi polsyntetykami to bywa tak ze czasami sa lepsze od syntetykow
??? martin.h - Sob 13 Cze, 2009
bart napisał/a:
vitesse napisał/a:
z tymi polsyntetykami to bywa tak ze czasami sa lepsze od syntetykow
???
Pewnie chodzi o to, że nie każdy olej sprzedawany z napisem syntetyk tak naprawdę jest pełnym syntetykiem. Tylko oleje z informacją fully synthetic lub 100% synthetic nimi są. A większość olejów, występujących na półkach sklepowych to tak naprawdę półsyntetyki. Mają jakąś tam bazę syntetyczną, ale nie w takiej ilości jak pełne syntetyki. Chwyt marketingowy.Anonymous - Sob 13 Cze, 2009 Elaborat na temat olejów - http://www.p12.neostrada.pl/oleje.pdfAnonymous - Nie 14 Cze, 2009 A twoja bezsensowna-napisz dlaczego lejesz pół syntetyk a nie pełen??Jedyny racjonalny powod jaki znam dla tego typu zabiegow to wieksze własciwosci czyszczące,płuczące czy jak to tam zwał olejow syntetycznych,w silnikach z duzym przebiegiem ktore dotychczas byly jezdzone na mineralnym czy półsyntetyku,nalanie syntetyka moze prowadzic do wypłukania nagarow ,rozszczelnienia itd czyli zamiast sobie polepszyc to se popieprzysz.
A ty se ku.rwa silnik chcesz płukac lepiej zainwestuj w olej Motula
I jaki półsyntetyk jest lepszy od full syntetyka???vitesse - Nie 14 Cze, 2009 na opakowaniu moze byc napisane ze olej syntetyczny, ale to pisac sobie moze bo nie ma zadnych prawnych adnotacji ze za napisanie takiej bzdury sa kary zreszta z tego co mi wiadamo kazdy olej kiedys byl mineralnym w procesie produkcji robi sie dodajac odpowiednie skladniki olej pol lub syntetyczny
wiesz jesli rozpatrujesz napis 5W jak syntetyk a 10W jak pol a 15w jako mineralny to w tym przypadku niektore 10w moga byc lepsze od 5W
P.S dopiero wstalem, i pozneij zweryfikuje to co napisalem martin.h - Nie 14 Cze, 2009
vitesse napisał/a:
zreszta z tego co mi wiadamo kazdy olej kiedys byl mineralnym w procesie produkcji robi sie dodajac odpowiednie skladniki olej pol lub syntetyczny
Zweryfikuj to lepiej. Oleje mineralne powstają w procesie destylacji ropy naftowej. Natomiast syntetyki powstają z syntetycznych węglowodorów, drogą syntezy chemicznej. Półsyntetyki są mieszaniną, przeważnie zawierają nie więcej niż 30% bazy syntetycznej.
Natomiast nie widzę sensu płukania silnika preparatem Motula i zalewania go półsyntetykiem, jeśli nic się nie porozszczelnia to śmiało lej pełny syntetyk. Ja u siebie jak kupowałem auto miałem zalany półsyntetyk (170 tyś. przebiegu), mogłem zalać pełnym syntetykiem, ale bałem się późniejszego rozszczelnienia i brania oleju przez pierścienie. Na razie nie stać mnie na rozebranie silnika i wymianę wszystkich uszczelniaczy i pierścieni więc zalałem motor półsyntetykiem Motula. Na razie zrobiłem ponad 1 tyś. km i jest dobrze.
Co do rozróżniania olejów po lepkości to prawda jest taka, że oleje mineralne i półsyntetyczne nie pozwalają na dużo, mamy tu przeważnie 10W i 15W). Natomiast jeśli chodzi o oleje syntetyczne to jak, że powstają przez reakcje chemiczne to można uzyskać dowolne lepkości czego przykładem jest olej LeMans 20W60 Motula, pełny syntetyk gęsty jak smoła. Jest stosowany przez większość kierowców w turbodoładowanych autach grupy N (Lancer, Impreza).PiTT - Nie 14 Cze, 2009 trochę w temacie
po dzisiejszej powtórce Turbo Gadżet zacząłem czytać o Modyfikatorzy +, którego testowali u Mastersa
ogólnie rewelacja w programie, +3KM, mniejsze spalanie itd.
natomiast na forum Mastersa
http://forum.tdi-tuning.pl/viewtopic.php?t=5841
vitesse - Nie 14 Cze, 2009 na temat tego jak robi sie olej dyskotowac wg. mnie nie ma sensu bo coz to zmieni ale dorzuce jeszcze 3 grosze syntetyki moze i powstaja z syntetycznych weglowodorow, ale molekuły najpierw sa całkowicie rozdzielane po czym ponownie zestawiane w łancuchy, po takim zabiegu wszystko jest inne niz przedtem czyli w bazie z mineralnego, dlatego nazwa syntetyczny od czego ta nazwa to wroc pamiecia do podstawowki
ja mam podobny problem jak Ty tez mam auto niedlugo i moze zrobilem tysiac czy dwa, ale wiem ze jak sposzczalem olej to była straszne breja, auta stało troche i nie wiem ile i jaki olej tam siedzial, silnik suchutki i po tym zabiegu chodzi jak zloto Bart - Nie 14 Cze, 2009 vitesse, mam trudności ze zrozumieniem tego co piszesz...
mało rozgarnięty intelektualnie jestem, może to dlatego