To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

ICE - In Car Entertainment - Jakie TV ?

Anonymous - Pią 17 Paź, 2008

to może legalnego pc z osx :)
http://www.psystar.com/

http://gadzetomania.pl/20...-boi-sie-appla/

szymlorek - Czw 23 Paź, 2008

mikson napisał/a:

też w sypialni posiadam pianocrafta bardzo fajny sprzęcik :) tylko inne monitory podłączyłem do niego usher s520 rewelacyjnie to gra :)

Duża różnica w porównaniu z fabrycznymi przetwornikami Yamahy?
Myślałem że generalnie z pianocrafta nie wiele więcej da się wycisnąć stąd temat mocno mnie zainteresował :)

Ja zrobiłem błąd kupując do pianocrafta jakiś niski model suba yamahy w promocji który tylko dudni i zagłusza wszystko wokół, nadaje się najwyżej do filmów :/
Wtedy nie ogarniałem kompletnie tematu i na początku miałbyć wogóle jakiś wielki wielosegmentowy plastikowy technics :rotfl:

Co do TV byłem początkowo rozczarowany wbudowanym w niego dźwiękiem, ale to za sprawą Virtual Dolby by Thomson do którego wcześniej przywykłem, teraz już jest ok :)
Obraz jest jednak jak na moje potrzeby całkiem wporzo do tego współpraca tv z ps3 dzięki temu menu daje sporo frajdy i ułatwia oswojenie się od samego początku z tv :)
Także gdyby ktoś się zastanawiał w tym przedziale finansowym nad Tv to polecem Sony KDL-40W4000

Anonymous - Czw 23 Paź, 2008

różnica jest spora pomiędzy fabrycznymi monitorami a s520, sam piano ma całkiem mocną końcówkę i może nawet podłogówki pociągnąć łatwe do wysterowania, ushery s520 grają bardziej soczyście, mają lepszą cieplejszą średnicę i naprawdę świetny bass, z tak małych monitorków u mnie w pokoju 12m2 nie narzekam na brak basu, jest zróżnicowany potrafi być szybki i konturowy i ciepły otaczający, naprawdę jak masz możliwość posłuchać usherów to weź piano pod pachę i poleć do salonu na odsłuch, kabelki głośnikowe mam tara labs rsc prime 500 które ogładzają górę i wypychają potencjał basowy, nie mam suba i nie potrzebuję , jeżeli miałbym kupować suba to do 1500 są świetne velodyne

pozdr

Anonymous - Pią 31 Paź, 2008

znalazłem lepszą fotkę uszatków :)

saxorulez - Pią 31 Paź, 2008

ok Panowie..
teraz je chce kupić TV :D

Na co mam zwrócić uwagę przy wyborze telewizora LCD.
Czym jest ten kontrast 1: 10 000 lub 1 : 50 000

KonradMK - Pią 31 Paź, 2008

to jest tak:
kontrast - im więcej po 1: tym lepiej
odświeżanie - im więcej Hz tym lepiej
reakcja - im mniej ms tym lepiej
jasność - im więcej tym lepiej

itd... hehe

PS im droższy tym lepszy

dawaj POMÓGŁ :D

Stf - Pią 31 Paź, 2008

fullhd i 100Hz. Poza tym im większy tym lepiej i nie daj wciągnąć się w polemike wyliczania odległości tv od sofy.
KonradMK - Pią 31 Paź, 2008

dokładnie. U kumpla na 42" oglądaliśmy z odległości <1,5m i wcale nie było za blisko. Full HD trzeba oglądać z bliska i im większa matryca tym lepiej. Szykuj 5 patyków.
PiTT - Sob 01 Lis, 2008

widzę, że piszecie też tu o głośnikach
ja się zastanawiam nad tym obecnie
http://www.bose.pl/index.php?p=prod&id=26
głównie z 2 powodów
1. wynajmuję mieszkanie i nie chcę pakować się w kino domowe - chodzi o to że nie wiem jakie będzie mi pasowało wielkością i wyglądem do docelowego mieszkania
2. głównie i tak słucham z kompa

a dodatkowo i tak te głośniczki zajmują bardzo mało miejsca i grają podobno rewelacyjnie
ktoś ma może? ktoś słyszał je?

a co do tv - to oczywiście full hd i im większy tym lepszy :)
ja obstawiam Samsunga, Sony, Hitachi

Anonymous - Sob 01 Lis, 2008

powiem tak słuchałem tych 5 i 3 , do 20 m2 bierz c3 wystarczą i dodatkowo są tylko z wejściem na małego jacka a nie przez usb tylko do kompa tak w 5 , w 5 jest faktycznie lepiej zrobiony efekt przestrzeni, ja do swojego lapcia mam c2 i są to moim zdaniem najlepsze małe głośniki 2.0 do kompa są jeszcze te małe bose mini monitory niesamowicie grają ale cena to już kosmos, i jak bierzesz gotówką to masz 5% upustu zawsze coś , albo jeżeli uda się trafić nówki z usa na allegro były raz za 800 z dodatkowym transformatorem, c3 są moim zdaniem jednym z lepiej grających 2.1 do kompa :) jedź do galerii mokotów tam jest salon bose i posłuchaj ich albo w jakimś ispocie applowskim
Anonymous - Sob 01 Lis, 2008

Co do TV ja mam Sony Bravia KDL-40V4000K za 3000zł i jest spoczko :] kontrast 1:33 000 i nie narzekam :>
Michał - Sob 01 Lis, 2008

PiTT napisał/a:
widzę, że piszecie też tu o głośnikach
ja się zastanawiam nad tym obecnie
http://www.bose.pl/index.php?p=prod&id=26
głównie z 2 powodów
1. wynajmuję mieszkanie i nie chcę pakować się w kino domowe - chodzi o to że nie wiem jakie będzie mi pasowało wielkością i wyglądem do docelowego mieszkania
2. głównie i tak słucham z kompa

a dodatkowo i tak te głośniczki zajmują bardzo mało miejsca i grają podobno rewelacyjnie
ktoś ma może? ktoś słyszał je?

a co do tv - to oczywiście full hd i im większy tym lepszy :)
ja obstawiam Samsunga, Sony, Hitachi

chcesz tel do andrzeja ? on jest jebnięty na punkcie audio.
Juz mi wybił z głowy ze bose sroze to gówno.
Lepsze głośniki robią polacy .... ręcznie ...

anjas - Sob 01 Lis, 2008

dokładnie, zadzwoń do mnie to Ci wszystko powiem... :D
Pojedziemy na wolumen, kupimy głośniki, kable, pudła zrobimy ze skrzynek na jabłka i będzie grało jak melodia. Nie daj się zwabić głupim reklamom i pseudofachowcom co polecają markowy sprzęt!

Michał - Sob 01 Lis, 2008

:rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: ;D ;D ;D :lol2: ;D :rotfl: :lol2: :lol2: :lol2: :rotfl:
PiTT - Sob 01 Lis, 2008

Michał napisał/a:
:rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: ;D ;D ;D :lol2: ;D :rotfl: :lol2: :lol2: :lol2: :rotfl:

:D :D :D :D
no właśnie nie mogę się zgodzić
ja wiem, że są też zajebiste głośniki Taga czy Koda które grają bardzo przyzwoicie (nie jest to polska firma)
ale tak jak napisałem, nie chcę wchodzić w kino domowe bo nie mam miejsca
jakbym miał teraz kupować kino to właśnie bym zakupił głośniki Koda lub Taga + ampli Harmana lub Denona, ale nie chcę
chcę coś mniejszego, ale dobrego jakościowo
ziom, pojedz do galmoku do Bose i pójdz do sali odsłuchowej, zobaczysz jak grają głośniki trochę większe niż paczka papierosów
niestety za jakość się płaci i trzeba wyłożyć z tego co pamiętam 12-16k w zależności od wersji
za tą kasę pewnie można i tak zmontować sobie lepszy jakościowo zestaw, ale liczy się minimalizacja :D