To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

HydePark - PraWybory HH

GOKART - Pią 12 Paź, 2007

Nie łudzę się że powstanie idealna partia która spełni wszystkie oczekiwania. Nie ma i nie będzie. Dla mnie wybór prosty - PO.
Argument że nie mają jaj - słaby. To nie Big Brother tylko polityka.
Polecam posłuchać Pana Niesiołowskiego z konwentu PO w Lublinie. Rewelka :)

k-mart - Pią 12 Paź, 2007

Ja bym zaglosowal na Pudziana i jego partie Pudzian-Academy :D
Miejmy nadzieje ze wzbogaca nasz piekny kraj swoja wiedza i doswiadczeniem juz niebawem.

M - Pią 12 Paź, 2007

Zauwazcie ze oceniamy politykow na podstawie tego co mowia a nie co robią.
Wystarczy ze ktos ma ładny program i mowi przekonująco, dotychczasowe dzialania,przewinienia nie mają znaczenia.

k-mart - Pią 12 Paź, 2007

Chyba w ten sposob dziala propaganda wiekszosci: mowiac o przyszlosci zapomnijcie o przeszlosci, w koncu idziemy razem do przodu!!!
KonradMK - Pią 12 Paź, 2007

Maćku a co zrobiło NOP oprócz napier.dalania żydów i pedałów dla Polski? :D
M - Pią 12 Paź, 2007

k-mart napisał/a:
Chyba w ten sposob dziala propaganda wiekszosci: mowiac o przyszlosci zapomnijcie o przeszlosci, w koncu idziemy razem do przodu!!!

Tak, jak drzewo odciete do korzeni w sensie wmawia sie ludziom ze czas wyborow to polityczna amnestia(też amnezja) i wszystko zaczynamy od poczatku.
Zgodze sie tu z PCS'em piszac ze wiekszosc polityków jest spalona, w szczegolnosci dla mnie są to komuchy i pseudoliberałowie`

M - Pią 12 Paź, 2007

KonradMK napisał/a:
Maćku a co zrobiło NOP oprócz napier.dalania żydów i pedałów dla Polski? :D

Hmm Kondziu twoje pytanie jest tendencyjne? :D

"Kondziu czy juz powiedziałes rodzicom ze jesteś pedałem" ? :)

sam widzisz że nie masz żadnych argumentów :)
M - Pią 12 Paź, 2007

KonradMK napisał/a:

A ty jakie masz? :)
I w ogole o co chodzi? :)

pcs - Pią 12 Paź, 2007

eM napisał/a:
k-mart napisał/a:

Tak, jak drzewo odciete do korzeni w sensie wmawia sie ludziom ze czas wyborow to polityczna amnestia(też amnezja) i wszystko zaczynamy od poczatku.
Zgodze sie tu z PCS'em piszac ze wiekszosc polityków jest spalona, w szczegolnosci dla mnie są to komuchy i pseudoliberałowie`

mam nadzieje ze tym razem nie zepsuje dyskusji :) , jakby co to wkleje zabawne zdjecie z wczoraj z Arkadii, nawiazujace do tematu tej dyskusji.

Najpierw tylko nawiaze do alkoholu, bo ten akurat jest dosc sprawiedliwie rozlozony na lewo i prawo (choc moze ta druga strone Em troche wypiera) - Jan Maria Jackowski lubil po alkoholu w sejmie wystepowac (przy okazji ukradl pare mieszkan komunalnych, za co go chyba nawet z LPRu wyrzucili, obecnie felietonista Naszego Dziennika :) ) pisze niesamowite bzdety na ostatniej stronie, sadzac po jakosci slownictwa i gramatyce pisze je na grubej bani np. buduje jednowyrazowe zdania :) ), posel Kaczynski Ryszard PIS, notabene sympatyczny i pracowity ale niestety lubi wypic, rok temu wjechal autem przy 2 promilach w chalupe.

A teraz juz nawiaze do wypowiedzi Ema ze wszyscy sa spaleniu w szczegolnosci komuchy i pseudoliberalowie. Po pierwsze ludzie sa spalenia mniej wiecej po rowno z przewaga Samoobrony na pewno i SLD raczej.

Natomiast ciekawi mnie Twoja definicja pseudoliberala i komucha ??

Bo mi pod "komucha" to podchodzi np. trockista Macierewicz, tylko ze w pewnym momencie ewolucji pogladow ateizm zastapil dewocjonalna religijnoscia. Bo chyba nie nazwiesz komunista ani nawet socjalista takich czlonkow SLD jak Kaczmarek czy Piechota? Pod socjalistow to podchodzi wiekszosc PIS, lpr no i moze czesc SLD.

Pod "pseudoliberala" zas, to ostatnio to najlepiej pasuje Giertych w sojuszu z UPR. Zreszta "pseudo" zasadniczo jest zaprzeczeniem, wiec Pseudo + Liberal = socjalista = PIS :)

Co do amnezji to sie zgadzam, ale uwazam ze jest czesciowo wskazana, a ludziom trzeba dac szanse rozwoju i poprawy. Przykladowy Kwasniewski jest juz nie do poprawy, ale nie za sama wizyte w Katyniu pod wplywem .. (rownie obrazliwa dla rodzin pomordowanych jest nachalna proba wykorzystywania tej tragedii do kampanii wyborczej przez PIS) tylko gruba liste machloi, prywaty, zlych decyzji, PZPRowskiej przeszlosci etc.

anjas - Pią 12 Paź, 2007

pcs napisał/a:
gruba liste machloi, prywaty, zlych decyzji, PZPRowskiej przeszlosci etc.

dla mnie jest spalony od momentu zablokowania podatku liniowego uchwalonego przez Sejm w 2001 roku.

eM napisał/a:
KonradMK napisał/a:

A ty jakie masz? :)
I w ogole o co chodzi? :)

napisałeś
"Zauwazcie ze oceniamy politykow na podstawie tego co mowia a nie co robią.
Wystarczy ze ktos ma ładny program i mowi przekonująco, dotychczasowe dzialania,przewinienia nie mają znaczenia."

rozumiem że twoi faworyci czyli NOP mają świetny program i dużo dobrego robią :D

Jakarti - Pią 12 Paź, 2007

anjas napisał/a:
dla mnie jest spalony od momentu zablokowania podatku liniowego uchwalonego przez Sejm w 2001 roku.

hehe Andrzejku.. widze, ze mamy wiele wspolnego jesli chodzi o poglady ;) ) jeszcze szczyl wtedy bylem, a pamietam, ze strasznie mnie to wkurzylo.. z wlasnego doswiadczenia wiem, ze jesli przepisy sa normalne [czyt. niskie stawki] to podatek chetnie sie placi - oczywiscie o ile posiadamy odrobine poczucia odpowiedzialnosci za panstwo.. byla szansa ale ja zaprzepaszczono.. moze nie byloby o wiele lepiej ale alokacja zaoszczedzonych srodkow wczesniej czy pozniej doprowadzilaby do polepszenia sytuacji.. takie moje zdanie.

ps - Pią 12 Paź, 2007

Jakarti napisał/a:
anjas napisał/a:

hehe Andrzejku.. widze, ze mamy wiele wspolnego jesli chodzi o poglady ;) ) jeszcze szczyl wtedy bylem, a pamietam, ze strasznie mnie to wkurzylo.. z wlasnego doswiadczenia wiem, ze jesli przepisy sa normalne [czyt. niskie stawki] to podatek chetnie sie placi - oczywiscie o ile posiadamy odrobine poczucia odpowiedzialnosci za panstwo.. byla szansa ale ja zaprzepaszczono.. moze nie byloby o wiele lepiej ale alokacja zaoszczedzonych srodkow wczesniej czy pozniej doprowadzilaby do polepszenia sytuacji.. takie moje zdanie.

o prawdzie nawijasz dobry czlowieku :564:

Pamietam wzor z makroekonomii, ktory po pewnych przeksztalceniach dawal: oszczednosci = inwestycje

Bo nawet Polacy nie moga wszystkiego przejesc..

Anonymous - Pią 12 Paź, 2007

nie czytalem tematu odkad sie wypowiadalem wczoraj i powiem wam ze myslalem o tym wszystkim troche....

i....

Jest mi glupio za nas (kraj) ze ciagle ktos jeszcze chce zeby w tym kraju rzadzili ci z polski ludowej. Kurwa People's Republic of China, y.... znaczy Poland. I jeszcze mlodzi, wyksztalceni? Troche wkurwia, troche smuci. Potem opowiadam komus za granica nasza historie, nowsza i starsza i ten ktos mnie pyta jak jest dzisiaj - pewnie tamci sa dzisiaj wyautowani, nie? yyyy.... no... yyy.. tak... znaczy.... :552:

w zbyt wielu kwestiach nic sie nie zmienilo. Bo sa tacy ktorym jest wygodnie. Bo zapisac sie do partii przeciez bylo fajnie!