To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

ICE - In Car Entertainment - Projektor czy PLAZMA/LCD

siema - Śro 07 Lis, 2012

No to http://gazetki.selgros.pl/pdf/12-23elektro.pdf i pierwszy z brzega to jakiś brat tego co podawał Cartoon. SAMSUNG TV LED 40” UE40EH5300- 1794 zł brutto. Jak na mój gust to ma wszystko czego ciocia zapragnie.
Cartoon - Śro 07 Lis, 2012

http://allegro.pl/samsung...2772490515.html tu za niespełna 2k ten co pisałem wcześniej
tzw wszystkomający
Sam się mocno zastanawiam nad jego zakupem, problemem jest tylko przekonanie narzeczonej, że ten 32", który kupiłem parę miesięcy temu jest już niewystarczający ;)

zefir - Śro 07 Lis, 2012

mam takiego tylko 46 :) polecam
PiTT - Śro 07 Lis, 2012

świetne są opinie o telewizorach osób które same posiadają daną markę w domu... :D
czy ktoś kiedyś spotkał się z negatywną opinią użytkownika np. soniaka, panasonica, samsunga o telewizorach tej marki?
nie sądzę ;D
najlepiej porównać kilka ekranów obok siebie w sklepie
różnice są zauważalne, problem jest taki że niektóre firmy mają piękne filmy pokazowe ;)
ja tam mam swoje typy dot. ekranów i samsung do nich akurat się nie zalicza, chociaż sam miałem kiedyś samsunga i złego słowa nie mówiłem
fajna kiedyś była akcja w jednym z salonów znanej marki na S
wystawili najwyższy model innej marki na S z zaklejonym logo, chociaż stylistyka jednoznacznie określała markę, obok stał ich telewizor, model ze średniej półki
podpięta była telewizja z anteny, jakaś cyfra czy n w HD, idealnie pokazywało to co są warte te piękne filmiki pokazowe które służą jedynie celom marketingowym, dopiero w domu dowiadujemy się prawdy o jakości obrazu w codziennym użytkowaniu ;)

a tak na marginesie, dla ciotki to pewnie i OKIŁ się nada... :]

Cartoon - Śro 07 Lis, 2012

Ja mam LG, a polecam Samsunga ;)
Kamill - Śro 07 Lis, 2012

Ja mam LG i panasa i polecam plazme panasa :)
BTW LG który wisi u rodziców ma jakieś takie dziwne pasmo dźwięku powyszczerbiane, że mimo że słychać dialogi dość głośno to czasami cięzko cokolwiek zrozumieć :wall: Nie obejdzie się bez zewnętrznych głośników w tym przypadku.

kamil - Śro 07 Lis, 2012

hehhehe, tylko że samsung robi matryce LCD i LED dla Soniaka.

co do porównania to lepiej udac się do jakiegoś nie marketowego sklepu. W marketach są różnie ustawione tv w zalerzności jak producenci sie opłacają...
samsung w tym wiedzie prym - bardzo czesto sa tak podkręcone, albo mają podpięte zajebiste źródlo sygnału, ze każdy staje obok i wybiera TV tego a nie innego producenta.

co do Panasa to szacun za plazmy. W dobie jednorazówek plazma wytrzymała mi prawie 7 lat :)

zefir - Śro 07 Lis, 2012

PiTTcie,

wczesniej mialem sharpa teraz mam samsunga i poszczegolne modele moge polecic,

sam jak kupowalem obecnego samsunga czy poprzedniego sharpa, przejrzalem kilkanascie modeli, czy to sprawia ze znam sie lepiej na tv?

obraz to kwestia gustu , dla mnie przede wszystkim bylo wazne to by matryca była cała podświetlona a nie krawędziowo.

Sam przymierzałem się do Sony ale po obejrzeniu parenastu modeli przeważyło dla mnie smart TV w samsungu, robi mega robote i jest najlepiej rozwiązane ze wszystkich marek TV.

PiTT - Śro 07 Lis, 2012

prawda jest taka że nawet najbardziej wypasiony tv dla jednej osoby może być ideałem a ktoś inny powie że woli zupełnie inny obraz
to że samsung robi matryce dla innych producentów to chyba nie wszystko
poza matrycą liczą się bebechy, podzespoły, przetworniki, procesory i chooj wie co jeszcze
przecież sama matryca nie jest podpięta pod gniazdko :)
różnice między telewizorami są i trzeba dobrać obraz pod siebie
natomiast cokolwiek się kupi to 99% osób i tak uzna że jego tv jest w zupełności wystarczający ;)

Michał - Śro 07 Lis, 2012

wybieranie tivika mając na uwadze takie podejście

Cytat:
Żadne 3D i inne pierdolu itp nie interere mojej cioci.

trochę mija sie z celem

weź kup najtańszy i będzie z głowy a nie gitare zawracasz :D

kamil - Śro 07 Lis, 2012

dokładnie tak. I tu różnica jest między samsungiem a soniakiem, na przetworzeniu obrazu.
jebać to. Teraz większość marek jest tak wyrównana pod względem jakości obrazu, ze kompletnie nie jestemprzywiązany do żadnej marki. Ważne żeby był prestiż i szacunek osób odwiedzających

mi - Śro 07 Lis, 2012

kamil napisał/a:
W marketach są różnie ustawione tv w zalerzności jak producenci sie opłacają...
samsung w tym wiedzie prym - bardzo czesto sa tak podkręcone, albo mają podpięte zajebiste źródlo sygnału, ze każdy staje obok i wybiera TV tego a nie innego producenta.

bullshit.

PiTT napisał/a:
to że samsung robi matryce dla innych producentów to chyba nie wszystko
poza matrycą liczą się bebechy, podzespoły, przetworniki, procesory

to fakt, w moim nakamichi też miałem jakiś napęd z dupy (sony?), a nie ujmowało to niczego brzmieniu. Porównanie takie se, bo matryca jest duuuużo ważniejsza, ale nie wszystko od niej zależy.

Michał napisał/a:
weź kup najtańszy i będzie z głowy a nie gitare zawracasz :D

śmiechy smiechami, ale jest w tym coś. Co prawda lepszy tv lepiej ogarnie kiepski sygnał, ale jeśli ciotka nie ma wymagań - ja bym wszedł w coś taniego markowego. I już.

PiTT - Śro 07 Lis, 2012

a tak bajdewej... nowe tv z całą obsługą netu są mega fajne
wszystko przez wifi, do tego możliwość obsługi tv poprzez apki w smartfonie albo tablecie... hameryka normalnie :D

kamil - Śro 07 Lis, 2012

Mi to idź do Euro i sprawdź jak ustawiony jest Panasonic i Samsung....
mi - Śro 07 Lis, 2012

wiem jak jest w media/saturnie i mi to wystarczy.