nox - Wto 31 Mar, 2009 Zią robisz puga Turbo kupiłeś jakiś dziwny kolektor z DPenginiering z czym do ludzi
Tutaj wszyscy Jeżdzą przecież ręcznie składanymi Astonami robionymi na zamówienie obitych skóra z pośladków młodych murzynek ah przepraszam Afroamerykanek ....
Kolektor jest zajebisty takie kiełbasy często są stosowane właśnie przy jakiś mocnych projektach widziałem takie kolektory w Evo innych wydumkach których moc sięgała ponad 200 PS z litra... Czepiacie się panowie jak nie wiem co....Stf - Wto 31 Mar, 2009 no kufa to już swojego zdania nie można wyrazić ? ja pitole zawsze wszyscy muszą zgodnie jak w kościele się jarać na widok czegokolwiek? to, że, kolektor jest dobrej firmy ale wygląda jak wygląda (dla mnie np. to delikatny przerost formy nad treścią i tyle, ale ze strony producenta a nie osoby, która go kupiła) nie oznacza i nikt z nas tego nie powiedział, że auto nie będzie grube...uczeszsie100 - Wto 31 Mar, 2009 spoko, w zasadzie nie czas i miejsce na opisywanie auta które jeszcze nie jeździ, nie wiadomo czy bedzie jeździło i jak.
W zasadzie chodziło mi o info odnośnie skrzyni. Jak pedzio ruszy, będzie wykres to wtedy sie wszystko opisze.KonradMK - Wto 31 Mar, 2009 pokazałem ten kolektor kumplowi który nawet nie wiedział co to jest, stwierdził że wygląda jak kupa Stf - Wto 31 Mar, 2009
uczeszsie100 napisał/a:
W zasadzie chodziło mi o info odnośnie skrzyni. Jak pedzio ruszy, będzie wykres to wtedy sie wszystko opisze.
ej no nie rób scen. opisuj kolejno co i jak bo chyba większość z nas kibicuje projektowi.uczeszsie100 - Wto 31 Mar, 2009 Dobra, to podpowiedzcie jeszcze...
Sprzęgło będzie napewno wzmocnione. Kupiłem nowe luka i zastanawiam sie komu oddać. Chłopakom z pl.Hallera - u nich wzmocnienei 490 zł. W zasadzie slyszałem tylko o dwóch mocnych fiatach coupe z ich sprzęgłem. Druga opcja to oczywiście radzikowski. Z tym, że u niego terminy pewnie z kosmosu i finansowo ze dwa razy tyle.
Kolejna sprawa to zamach. Po wyjęciu okazało sie, że jest cholernie lekki.
Czy jest sens jeszcze odelżać ??dzik - Wto 31 Mar, 2009
uczeszsie100 napisał/a:
Kolejna sprawa to zamach. Po wyjęciu okazało sie, że jest cholernie lekki.
Czy jest sens jeszcze odelżać ??
Zostaw zamach w spokoju, chyba ze chcesz miec klopoty z wolnymi obrotami itd.Kamilbike - Wto 31 Mar, 2009 U Radzika moze nie bedzie tak drogo, ale wykonanie sprzegla trwa u nich ho ho ho i jeszcze troche. Jak u niego robilem spiek to zapytal ' bardzo Panu potrzebne to sprzeglo teraz, bedzie Pan jechal na jakies zawody za pare dni? ' jak powiedzialem nie to dostalemop 'to w takim razie za miesiac bedzie' Tak naprawde minelo pol roku zanim zrobili konkretne sprzeglo, bo 3 razy je naprawialiStf - Wto 31 Mar, 2009
Kamilbike napisał/a:
Tak naprawde minelo pol roku zanim zrobili konkretne sprzeglo, bo 3 razy je naprawiali
i to niestety staje się już notorycznym faktem znam co najmniej kilka osób które robiły u niego sprzęgło i było albo do poprawki albo wysrało się w niedługim czasie. wiem, że dobre sprzęgło to kosztowna sprawa ale może poszukać coś oryginalnego. zapłacisz raz z 500-700pln więcej i jest spokój, bo może okazać się że kolejne wyciągania skrzyni, jeżdżenie, załatwianie poprawek jest bardziej kosztowne. sam u niego robiłem lekką poprawkę tarczy - miało jeździć co najmniej jak seria a już po kilku startach zaczęło ślizgać i ślizga do dzisiaj
chyba że dorwiesz kogoś kto wzmacnia sprzęgła ale i przy okazji je wyciąga. wtedy umawiasz się, że jak coś się wysra to robią wszystko.uczeszsie100 - Wto 31 Mar, 2009 na hallera niestety tylko robią sprzęgła. Także oddaje kpl. sprzęgło, koło zam. i następnego dnia odbieram wzmocnione. Ogólnie też czytałem kilka negatywnych opinii o radzikowskim, ale czytałem też dużo pozytywnych
Mi zależy na czasie, więc oddam sprzegło na pl.Hallera i zobaczymy co z tego wyjdzie.
Alternatywą jest chyba tylko sachs performance, ale to jużdwa tysiaki..Anonymous - Wto 31 Mar, 2009
KonradMK napisał/a:
pokazałem ten kolektor kumplowi który nawet nie wiedział co to jest, stwierdził że wygląda jak kupa
Jeśli nie wiedział co to jest to równie dobrze mogłes pokazać mu swoje zdjęcie, odpowiedź byłaby podobna
Fakt, troche długi ten kolektor, ale to chyba wymuszone jest ilością miejsca w komorze, a na drugim planie jest równa długość.rasta - Wto 31 Mar, 2009 Kolektor wygląda jakby był pod wolnossaka, a nie turbo. Co do Radzika to ja musiałem niestety zwalać drugi raz skrzynę, bo nie dało się biegów wbijać, ale jak poprawił to na razie działa. A zamiast Vemsa nie myślałemś o MS? Taniej wychodzi, a właściwie to samo.206 Gti - Wto 31 Mar, 2009 Trzymam Kciuki za projekt i zamawiam jazdę próbną!uczeszsie100 - Pon 06 Kwi, 2009 kolejny kopniak w głowę.
Dzisiaj wreszcie dotarł do mnie zamach. Podjechałem na pl. hallera, potem do radzikowskiego. Efekt - nikt nie podejmie sie zrobienia spieka.
Sprzęgło kupiłem nowe luka, ale okładzina jest podobo bardzo cienka, czy cuś.
Jakieś pomysły !?
Jak wygląda sprawa sprzęgła w 206 Rc ?? Wszystkie pomysły mile widziane !!106 - Pon 06 Kwi, 2009 kup omp... nie ma sprezynek ale da sie bez problemu jezdzic na codzien.
pelen spiek + docisk. u mnie z lekkim kolem zamachowym dziala ok...
(ale jak na razie na tym zestawie zrobilem z 600km)