To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

MotorSport - [WRC] Rajd Polski 2009 runda WRC

GeKo - Nie 14 Cze, 2009

fydi: Chodziło mi o to czy ze zwykłego parkingu trzeba dużo z buta robić w 2008 na Magurskim kibice musieli po 2-3km z buta iść co było jakimś totalnym nieporozumieniem.
fydi napisał/a:
P.S. Citroen Racing Trophy Polska ? jeżeli to chodzi o C2R2 to chyba powinno być Rally

Teraz jest Citroen Racing, tak sie nazywa zespół fabryczny i puchar chyba tak samo.

fydi - Nie 14 Cze, 2009

GeKo napisał/a:
fydi napisał/a:
P.S. Citroen Racing Trophy Polska ? jeżeli to chodzi o C2R2 to chyba powinno być Rally

Teraz jest Citroen Racing, tak sie nazywa zespół fabryczny i puchar chyba tak samo.

czyli bez sensu.
Cytat:

fydi: Chodziło mi o to czy ze zwykłego parkingu trzeba dużo z buta robić w 2008 na Magurskim kibice musieli po 2-3km z buta iść co było jakimś totalnym nieporozumieniem.

myślę, że w niektórych miejscach trzeba będzie 1-2km przejść. ale to wszystko zależy od miejsca, czasami z vipa też trzeba było z 1 km dojść. z tego co zauważyłem w poprzednich latach, to naprawdę będą problemy z parkowaniem na pewno na godzinę przed startem oesu wszystko będzie zaprane ludźmi i autami. proponuje zrobić to co qbus, czyli władować się gdzieś w las i zostać tam na wszystkie przejazdy.
szczególnie, że w miejscach najbardziej popularnych i tam gdzie łatwo dojechać będą taśmy na kilkadziesiąt metrów od trasy oesu i nic nie oglądniesz.

PieQt - Nie 14 Cze, 2009

ja zastanawiam się nad oglądaniem rajdu, bo:
w środę przed rajdem pojawi się w WRC opis ciekawych odcinków wraz z szerokością i długością geograficzną - czyli każdy wstuka sobie w nawigację i tam pojedzie
są strefy wydzielone dla kibiców
są wyjadacze - którzy wiedzą co i jak - pewnie tu też i podzielą się swoją wiedzą

poza tym od zawsze jest problem z poruszaniem się samochodem podczas rajdów, wystarczy że jakiś pajac zaparkuje tak, że nie da się przejechać - i już jest problem

zastanawiam się też nad zasadnością kupna biletów VIP - pomijając cenę, która nie jest mała - to czy warto?

qbus - Pon 15 Cze, 2009

odpusc sobie poruszanie sie pomiedzy odcinkami... biorac pod uwage drogi jakie tam sa i ilosc kibicow jaka bedzie na rajdzie przypuszczam ze poruszanie sie miedzy nimi bedzie wrecz niemozliwe. ja wbijam na ok 3-3.5 h przed startem odcinka na jakies jeden konkretny na caly dzien i poruszam sie w obrebie niego... zawsze robilem tak na tym rajdzie i wychodzilo to na dobre.
martin.h - Pon 15 Cze, 2009

Dokładnie, jedynie czym można się poruszać między OS'ami to rower, motor crossowy lub quad. Inaczej zobaczysz rajd zza szyby auta stojąc w korku. Mamy czerwiec miesiąc urlopowy, a poza tym kibiców będzie dużo więcej niż w poprzednich latach.
Janusz - Pon 15 Cze, 2009

martin.h napisał/a:
Dokładnie, jedynie czym można się poruszać między OS'ami to rower, motor crossowy lub quad. Inaczej zobaczysz rajd zza szyby auta stojąc w korku. Mamy czerwiec miesiąc urlopowy, a poza tym kibiców będzie dużo więcej niż w poprzednich latach.

terrenówka da rade?? bo my mielmy plan się miedzy odcinkami terenówka poruszać, ale jeśli to i tak nie ma sensu to lepiej jechać foka w dizlu ;p

Janusz napisał/a:
terrenówka da rade??

Może i da radę, ale jakbyś trafił na drzewa między którymi nie dałoby się przejechać to miałbyś problem, a jednośladem wjedziesz wszędzie.

martin.h napisał/a:
Janusz napisał/a:
terrenówka da rade??

Może i da radę, ale jakbyś trafił na drzewa między którymi nie dałoby się przejechać to miałbyś problem, a jednośladem wjedziesz wszędzie.

rozumiem, ale simsona sprzedałem :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: i to ładne parę lat temu ;p ;p a jadę z terenówka właśnie z zamierzeniem omijania tych korków, natomiast gdybym wiedział ze nie ma opcji żeby terenówka sobie poradzić to wołałbym się w niej nie kotłować tyle kilosów ;p

106 - Pon 15 Cze, 2009

Dobra opcja :lol2:
PieQt - Pon 15 Cze, 2009

ja nie będę poruszał się pomiędzy odcinkami - wybieram jedną miejscówkę i tam będę siedział, ale zastanawiam się gdzie są wydzielone sektory ze wstępem z karnetami - czy nie jest tak, że najfajniejsze miejsca i tak będą odgrodzone

mam konkurencyjnej firmy.... biere....
kubas - Pon 15 Cze, 2009

Przem_106 - Pon 15 Cze, 2009

Wczoraj upalalem OS 2 Grabowka i polecam drugi fragment odcinka 2 kilometry za Chmielewem do samej mety - szerokie rowne partie rodem z Finlandii, ewentualnie partia przed Chmielewem. Tak mi sie spodobalo, ze zamiast jechac na kolejne, to upalilem go 3 razy:-) Do zoo...... na rajdzie!
qbus - Pon 15 Cze, 2009

Cytat:
ale zastanawiam się gdzie są wydzielone sektory ze wstępem z karnetami

najbardziej otasmowane i wydzielone beda miejsca blisko drog dojazdowych do odcinkow i parkingow... czyli klasycznie tam gdzie moze byc najwiecej ludzi.