rispekt, ja by chyba nie podszedł do takiego auta z maszyną polerką Rudello - Sob 23 Maj, 2009
Gaydek napisał/a:
Podejrzewam, że jakaś super strona jest już przygotowywana
strona bedzie, bedzie... tylko musze miec chwile a narazie ciezko
Glinke mozna kupic np http://www.meguiars.pl/sh...products_id=267Rudello - Sob 23 Maj, 2009 Barejka, Glinka usunie smołe ale jakies wieksze kawalki, dluzej zalegajace lepiej jakims szprejem do smoły.leon - Sob 23 Maj, 2009 Rudello uzywasz glinki megsa ?Rudello - Nie 24 Maj, 2009 teżleon - Nie 24 Maj, 2009 a jakich jeszcze i jakie masz o nich zdanie ? jaka twardosc, wytrzymalosc i chłonnosc?
moja sie konczy i mysle czy zostac przy megsie czy cos innego ?M - Czw 04 Cze, 2009 Prosiłbym o porade, jak usunąć z lakieru wzdłużne/promieniste mikro rysy ktore po umyciu widac na calym aucie. Jaka technika/materiały?KonradMK - Czw 04 Cze, 2009 jak głębokie to polerka lakieru albo lakierowanie
z tego co widziałem w pracy Rudego niektórych rys nie da się usunąć, jedyne co można to ładnie je ukryć by nie załamywały światła. Czy technika którą się stosuje w AD pozostawia w rysach coś co je zabezpiecza (np wosk) przed wnikaniem brudu?nox - Czw 04 Cze, 2009 To efekt mycia na automatach lub lub brudnymi gąbkami ewentyualnie brudną wodą .
Do ręcznego zlikwidowania tego typu rys dobrym produktem jest autoglym SRP naprawde daje rade ! choć najlepszym sposobem jest polerka mechanicznaM - Czw 04 Cze, 2009 chodzi o to ze to nie sa rysy de facto tylko takie pajecze nitki wiesz o czym mowie...
czyli polerkanox - Czw 04 Cze, 2009
KonradMK napisał/a:
z tego co widziałem w pracy Rudego niektórych rys nie da się usunąć
Myśle że nie tyle co się nie da co nie opłaca z racji tego że musielibyśmy spolerować baardzo dużą ilosc lakieru .
Co do wypełniania rys to sporo środków do poelrki ukrywają właśnie rysy poprzez je wypełnienie ale wg mnie to nie jest najlepszy sposób bo po powionym czyszczeniu wychodzą znów rysy częściowo ww SRP ma własnie takie działanie , innym środkiem jest SwirlX z megsanox - Czw 04 Cze, 2009 eM zobacz na to
Efek pracy ręcznej środkami SV wykonany przez polskiego przedstawiciela
po
M - Czw 04 Cze, 2009 Wlasnie o to mi chodzi,
jak zobaczyłem fakture lakieru u Rudego jakby bylismy w biłgoraju to mi spadły majty i sam zapragnąłem miec taki lakier.nox - Czw 04 Cze, 2009 Wiadomo co polerka to polerka ! Dogadaj się z rudym mysle że pomoże w tym temacie