HydePark - Kupuje auto - jakikolwiek ladny i zadbany samochod - help!
Mick - Czw 25 Cze, 2009 dziękuję
aczykolwiek, nie jestem za bardzo pomocny, bo mam spaczony gust samochodowy i chętnie jako dupowóz przytuliłbym lagunę, mondeo, vectrę czy astrę w kombi...
ale o gustach się nie dyskutuje
ta freemanowa dość ciekawa musi być i to w dodatku z olbrzymim szyberem robi wrażenie pcs - Pią 26 Cze, 2009 obejrzalem dzis ta czerwona alfe ... i mi system rozjechala
jakosc materialow, design, dynaminka silnika, prowadzenie, frajda z jazdy niszczy poprzednikow.
blacharsko super, malowany przedni prawy blotnik i przednie prawe drzwi, ale bez szpachli i bardzo dobrze zlozone wiec raczej nie tutejsza robota.
jutro jade na arkuszowa kolo poludnia, ale nie wiem czy mi sie uda kupic bo jacys ludzie maja od rana z gdanska jechac.Anonymous - Pią 26 Cze, 2009 Osobiście nie jestem przekoannay do Alfy ..... ale zalezy jaki trafisz egz.
C4 BARDZO mi się podoba osobiście, ale mecząca dla mnie jest ta kierownica i chyba ciut za dużo tam elektroniki.
Laga GT chyba bedzie mało oszczędna ale zastanawiałbym się jak Krzysiek poleca w sumie ....
ale odkąd mam 4x4 zastanowiłbym się jednak np na Foresterm nawet n/a
VW czy Audi wg mnie bez sensu przepłacać za markę pcs - Pią 26 Cze, 2009 Jestem juz po przegladzie alfy na arkuszowej.
Moglem tez w koncu przylozyc sie do lakieru, malowany przedni zderzak (nie podlaczone spryskiwacze), prawy blotnik, prawe drzwi kierowcy i pasazera (na tych jest troche spachli), slupki nie ruszone zadniczo.
Panowie ocenili dobrze auto, zawias ok, silnik ok.
do wymiany sa rozrzad, przegob prawy, ogranicznik prawych drzwi, czyszczenie egr, razem
1500zl
rocznik sie okazal byc 2005
cena raczej nie zejdzie nizej niz 38500. Warto?Jacek - Pią 26 Cze, 2009 nie warto kupowac alfy...to tylko moje zdanie FreeMan - Pią 26 Cze, 2009
jacek czajka napisał/a:
nie warto kupowac alfy...to tylko moje zdanie
moich 2 kolegow mialo alfy, ciesza sie jak dziecie ze ich juz nie maja.anjas - Pią 26 Cze, 2009 szczerze mówiąc nie kupiłbym alfynox - Pią 26 Cze, 2009 Ziom smiga taką jtd 2004 uwaga wcześniej VW i ...
Zakochał się w alfie poza normalnymi przeglądami itp nic się nie dzieje jego ojciec śmiga GTV a siostra 156 i nikt nie narzeka .szymlorek - Pią 26 Cze, 2009 Kiedy mówiłeś o A3 - rozumiałem ten wybór, na myśl przychodziło mi super wykończenie wnętrza a do tego VAG TDI
Kiedy mówiłeś o Golfie - pomyślałem że szukasz użytecznego kompaktu który trzyma cenę a w mieście wciąż jest całkowicie niepozorny, pomimo dobrego wypasu wykończenia i silników tdi.
WIdząc C4 pomyślałem że jednak chcesz odważniej zaszaleć ze stylistyką, a HDI podpowiadało że wciąż szukasz auta ekonomicznego.
Teraz jednak mam wrażenie że jesteś zdesperowany i szukasz czegokolwiek co będzie pod ręką, sory ale ani to ładne w porównaniu do C4 ani to jakościowo bez rewelacji w porównaniu do A3, nie mówiąc już o tym że całe to wnętrze jest jakieś takie, zabawkowe, malutka deska. Poza tym wcześniejsze auta dyskwalifikowała choćby wymieniona podsufitka a tu kupujesz szpachlowóz? Niekonsekwencja trochę, nie pisze tego złośliwie, czasem może od kogoś z boku przyda się kubeł zimnej wody żeby racjonalnie popatrzeć na swój wybór pcs - Pią 26 Cze, 2009 ja tam sie alfy nie boje sie 156 wszystkich, selespeeda, twinsparkow.
159 i 147 sie na pewno nie boje, szczegolnie 1.9 mjet.
pozatym czesci sa polowe tansze od VW.
chcialem jednak kupic sobie igla fure a ta czerwona igla nie jest. I tak jak tu ktos pisze zmieniam priorytety.
Sprobuje jeszcze powalczyc z rabatami o ostatnia sztuke nowa z 2008ego.
faktycznie na razie najlepsza oferta jest golf 1.4 tsi z Olsztyna. Od golfa mnie troche burosc odpycha.
Jakosc materialow w 147 niszczy golfa, to samo z zawieszeniem, podobnie tez diesle fiata niszcza tdi jezdzilem ostatnio paroma takimi i paroma takimi. Do 147 trzeba wsiasc pomacac i sie przejechac, zupelnie inne wrazenie niz na zdjeciach. C4 mi sie troche odechcialo po szczerej rozmowie z Markiem, choc jakby sie trafil 2.0 HDI na wypasie, pewnie bym sie nie namyslal.
W sumie tak sobie mysle ze moze bravo 1.9 150km byloby jakims kompromisem miedzy 147 a golfem.
aha ze wszystkich aut jaki dotad widzialem jedyny bezwypadek to bylo suzuki.
aha a kupna a3 wogole nie rozumiem, szpachlowozy z 2005roku, 150tys przebiegu na umiarkowanym wypasie kosztuja 55tys, za 20tys mozna miec niebo lepsza alfe akurat tansza o 20tys. A3 sa nawet drozsze od A4. Jesli jednak nowe sztuki kosztuja porownywalnie to oczywiscie wolalbym A3 Bartli - Pią 26 Cze, 2009 Jak chcesz 147 to mam taką jedną z bardzo pewnego źródła.
1.6 TS 120KM, 2004 rocznik(jeszcze przed FL), kupiona u nas w salonie, I właściciel i przebieg 17000km
Nie ukrywam że ta czerwona jest ładniejsza, ale raczej nie tak idealna pcs - Pią 26 Cze, 2009
Bartli napisał/a:
Jak chcesz 147 to mam taką jedną z bardzo pewnego źródła.
1.6 TS 120KM, 2004 rocznik(jeszcze przed FL), kupiona u nas w salonie, I właściciel i przebieg 17000km
Nie ukrywam że ta czerwona jest ładniejsza, ale raczej nie tak idealna
TSow sie boje i bynajmniej nie sa ekonomiczne.
A znasz kogos w ASO Alfy?Bad-i - Pią 26 Cze, 2009
pcs napisał/a:
A znasz kogos w ASO Alfy?
Adamant ?? GOKART - Pią 26 Cze, 2009 Przejechałem się taką 147 z silnikiem 1.6 TS. Czuje się jakby pod maską było więcej niż dychawiczne 120 KM , przy takiej masie radziła sobie super. Tylko spalanie w okolicach 10 lBartli - Pią 26 Cze, 2009
pcs napisał/a:
Bartli napisał/a:
Jak chcesz 147 to mam taką jedną z bardzo pewnego źródła.
Nie ukrywam że ta czerwona jest ładniejsza, ale raczej nie tak idealna