HI HA HO HE i o kur.aanjas - Czw 29 Lip, 2010 poczekajcie, to może być świadoma polityka dezinformacji
Poza tym proponuję wczytać się w tekst.
cel to redukcja deficytu finansów publicznych z 7 proc. PKB obecnie do 3 proc. w 2012 r., ograniczenie długu publicznego, który przekroczył już 51 proc. PKB, oraz zbicie do 40 mld zł deficytu budżetowego w przyszłym roku.
gdyby się udało osiągnąć ten cel, to wierzę, że w przyszłości będziemy zarabiać więcej a nie mniej.Jakarti - Czw 29 Lip, 2010 na razie to pomysly ale podtrzymuje - kazdy taki ruch to moim zdaniem samobojstwo PO. ludzie nie sa debilami...M - Czw 29 Lip, 2010 Niestety są i to skrajnymianjas - Czw 29 Lip, 2010
eM napisał/a:
Niestety są i to skrajnymi
z tym akurat się zgadzam.KonradMK - Czw 29 Lip, 2010
anjas napisał/a:
poczekajcie, to może być świadoma polityka dezinformacji
Poza tym proponuję wczytać się w tekst.
cel to redukcja deficytu finansów publicznych z 7 proc. PKB obecnie do 3 proc. w 2012 r., ograniczenie długu publicznego, który przekroczył już 51 proc. PKB, oraz zbicie do 40 mld zł deficytu budżetowego w przyszłym roku.
gdyby się udało osiągnąć ten cel, to wierzę, że w przyszłości będziemy zarabiać więcej a nie mniej.
Anjas, bądź realistą. Co da obniżenie deficytu? Czemu nie wprowadzić programu spłat zadłużenia w 100%? Rozumiem, że usprawiedliwiasz ten krok, ale w ten sposób właśnie każdy rząd może ci wjechać w d... podatkiem i powiedzieć że to dla twojego dobra.M - Czw 29 Lip, 2010
anjas napisał/a:
eM napisał/a:
Niestety są i to skrajnymi
z tym akurat się zgadzam.
Zgodnie z tym założeniem - demokracja nie może działać sprawnie w Polsce.anjas - Czw 29 Lip, 2010
KonradMK napisał/a:
Anjas, bądź realistą. Co da obniżenie deficytu?
naprawdę nie wiesz co da?
A co by dało Tobie zmniejszenie kredytu mieszkaniowego powiedzmy ze 100tysięcy na 80 tysięcy? (to oczywiście tylko przykład, bo tak naprawdę nie chodzi o zmniejszenie zadłużenia, które już jest tylko o zmniejszenie tempa dalszego zadłużania się)
KonradMK napisał/a:
Czemu nie wprowadzić programu spłat zadłużenia w 100%?
ja jestem za... trzeba to robić w czasie koniunktury na świecie a nie w czasie kryzysu.
Przypominam tylko, że PIS mocno optował za tym, żeby na początku kryzysu mocno powiększyć deficyt budżetowy. PO się na to nie zgodziło i chwała im za to.
KonradMK napisał/a:
Rozumiem, że usprawiedliwiasz ten krok, ale w ten sposób właśnie każdy rząd może ci wjechać w d... podatkiem i powiedzieć że to dla twojego dobra.
Nie, nie usprawiedliwiam tego kroku. Moim zdaniem cel jest bardzo dobry ale środki nie właściwe. PO powinno mieć jaja, żeby przeprowadzić cięcia w budżecie i w ten sposób ratować finanse. Powinno wszystko co możliwe sprywatyzować itd. Podnoszenie podatków jest słabym pomysłem i napewno nie przełoży się na popularność PO w przyszłości.M - Czw 29 Lip, 2010 Powiększy się szara strefa i tyle - taki będzie efekt.
Mam nadzieje ze to wszystko pier.dolnie - bo jak będziemy egzystować w takiej stagnacji panstwowo-gospodarczej to ja rejestruje firme w innym kraju - kładę lachę.KonradMK - Czw 29 Lip, 2010
anjas napisał/a:
KonradMK napisał/a:
Anjas, bądź realistą. Co da obniżenie deficytu?
naprawdę nie wiesz co da?
A co by dało Tobie zmniejszenie kredytu mieszkaniowego powiedzmy ze 100tysięcy na 80 tysięcy?
Ale przecież oni tą kasę zabiorą właśnie mnie. nie widzę zysku dla mnie.
anjas napisał/a:
KonradMK napisał/a:
Czemu nie wprowadzić programu spłat zadłużenia w 100%?
ja jestem za... trzeba to robić w czasie koniunktury na świecie a nie w czasie kryzysu.
Przypominam tylko, że PIS mocno optował za tym, żeby na początku kryzysu mocno powiększyć deficyt budżetowy. PO się na to nie zgodziło i chwała im za to.
socjaliści żerują na zadłużeniach. w ten sposób spowalniają gospodarkę i uzależniają ludzi od swoich źródeł finansowania wszystkiego co państwowe i nie tylko. tylko gwałtowne zmiany mogą dać jakiś efekt. Cytując JKM: "gdzie jest większa energia, w wodospadzie czy w stawie?".Jakarti - Czw 29 Lip, 2010 nie wiem czy zdaze przed Mackiem
On sobie może mówić, szef klubu to jak szef szatni, niby szef a nic nie mozeJakarti - Czw 29 Lip, 2010 a to nie wiedzialem. przepraszam M - Czw 29 Lip, 2010
Jakarti napisał/a:
a to nie wiedzialem. przepraszam
Cytat:
natomiast została rozpoczęta dyskusja o czasowej podwyżce podatku VAT "w niewielkim stopniu".
buhahahahaah czasowej do 2150rokuM - Czw 29 Lip, 2010 Czy mogę skasować ten temat?