Koto - Śro 07 Lis, 2012 Burton Ruler, choc nie kręci mnie ta marka specjalnie to jeden z najlepszych butów deskowych. Niezłe są też ThirtyTwo Lashed, trochę bardziej miekkie niż Rulery, lekkie i wygodne, mogą byc mniej wytrzymałe ale jak nie jeździsz kilka razy w tygodniu to tego nie odczujesz.
Zależy też jakie masz wiązanie i czy przypasujesz but do niego, jaką masz stopę (niektóre firmy mają szersze wkładki jak np ThirtyTwo, lub węższe jak Burton) no i głównie od tego co jest dostępne w sklepach gdzie będziesz kupował, akurat buty tych dwóch firm znam bardzo dobrze i mogę polecic ale jest tego dużo więcej.
Może Sąsiad coś Ci z DC poleci MoRToN - Śro 07 Lis, 2012 No własnie paczyłem też na rulera. Jutro musze przymierzyc czy moje grube szkity w to wejdo.Marek23 - Czw 08 Lis, 2012
MoRToN napisał/a:
Oke to teraz buty na deche średnio-twarde
Mierzyłem Malamuty Salomona ale mega twarde są nie wyrobie w nich cały dzień.
Coś bez wiązania sznurówek ?
Jak masz szeroka stopę to DC będzie Ci leżało. W Promenadzie mają duzy wybór. DC Judge mógłby Ci siąść, w systemie BOA. Jak coś to daj znać, załatwię tam znizkę
DC cały czas pracuje nad technologią, w tym roku jest dobrze,ale choć jestem z DC związany, to uważam,że generalnie akurat Burton Ruler jest na ten moment lepszy jesli chodzi o trzymanie szczupłej(czyli normalnej stopy). Tzn tak mi sie wydaje, akurat Judge też jest dobrym butem, pozycjonowanym wyżej niż Ruler,ale przez to też droższym. I w sumie ciężko powiedzieć co lepsze. System BOA inaczej pracuje niż np Fast Lace w Rulerze. W Promenadzie masz też sklep Burtona,wiec łatwo o porównianie. W 32 bym sie nie pchał,złe opinie o nich chodza...choc moze sie myle,Koto akurat o tej firmie wie duzo wiecej niz ja.Koto - Czw 08 Lis, 2012
Marek23 napisał/a:
W 32 bym sie nie pchał,złe opinie o nich chodza...
Bardzo wytrzymałe nie są, ale to zależy kto ile jeździ, jak kilka razy zimą to nie ma co się przejmowac, jak kilka razy w tygodniu to po sezonie skapcieją i stracą trochę flexu. W 32 Tm-Two przejeździłem 2 sezony prawie codziennej jazdy i były w całkiem dobrym stanie, z konieczności przejeździłem jeszcze trzeci sezon, ale nigdy więcej. Buty Northwave po 2 sezonach mógłbym sprzedac jako 3 rozmiary większe...
DC bym spróbował chętnie, jeszcze nie mierzyłem nawet.MoRToN - Czw 08 Lis, 2012 Nie no ja w góry mam daleko 10-15 no moze maxxx w tym sezonie 20 dni jazdy.szymlorek - Pon 12 Lis, 2012 Panowie szybka akcja!
Mam do kupienia narty freestyle aka twin tip - dokladniej Dynastar trouble maker.
Kasa niewielka, narta używana - chciałbym je kupić z zamiarem jazdy bardziej kreatywnej, może poucze się coś skakać, pojeżdżę poza trasami bo od zawsze mnie do tego ciągnęło.
Pięć sezonów jeździłem na Fischerze rc4 wc i jazda po ubitym trochę mnie już nudzi, nie mniej jednak większość znajomych właśnie taki styl jazdy preferuje co za tym idzie nie chcialbym się pozbawić możliwości jeżdżenia z nimi - czy nartcie freestylowej da się w miarę sensownie pojeżdzić po nartostradzie czy to opcja tylko do snow parku i wygłupów?Anonymous - Pon 12 Lis, 2012 Kiedys w szklarskiej wziąłem na próbe w centrum testowym Atomica jakies narty freeraideowe i na zalodzonej "ścianie" była tragediafydi - Pon 12 Lis, 2012 szymlorek, Gdybym miał taki problem, to zostawił bym sobie te stare Fischery i miał dwie pary nart.
Tak na marginesie, znalazłem te rictory w całkiem przyzwoitym stanie, dlatego mogę komuś oddać za półdarmo moje stare narty, volkl energy 220 Dla kogoś kto stawia pierwsze kroki, powinny być w sam raz.Koto - Pon 12 Lis, 2012 Nie znam się specjalnie na nartach ale chyba freeridowa od freestylowej trochę się różni, nie mówiąc o zjazdowej. Znajomi jeżdżą po stoku i całkiem sprawnie sobie na twin tipach wycinają, więc pewnie są modele na których się da.fydi - Pon 12 Lis, 2012 Bart są dzwony!
[vimeo]http://vimeo.com/53321100[/vimeo]ictus - Pon 12 Lis, 2012 wszystko jest kwestia przygotowania narty a konkretnie krawedzi
jak twin tipa zrobisz na 87 to tez bedzie zyleta... oczywiscie nie bedzie to kroilo tak jak slalomka czy gigantka...
ja, jezeli jestem zmuszony do zabrania tylko jednej pary nart to biore wlasnie freestyleowki
co do nart FR to wiadomo ze jak cos jest 2x szersze niz slalomki to na lodzie nawet ostre bedzie gorzej trzymacfydi - Pon 12 Lis, 2012 ictus, gdzie Ty do cho**ry jeździsz na tych nartach jak mieszkasz w Olsztynie? Bart - Wto 13 Lis, 2012
fydi napisał/a:
Bart są dzwony!
dobre kino, początek wygląda jak jakieś przygotowania do olimpiady specjalnej szymlorek - Wto 13 Lis, 2012 Kupiłem koniec końców Scotty P3 także w tym sezonie mam nadzieje obtłuc sobie trochę dupę ucząc się jeździć mniej szablonowo leszq - Śro 14 Lis, 2012 Ja też pare lat temu przestawiłem się na narty all mountain. Przejeździłem na nich wszystkie czarne trasy we włoskich regionach które zwiedziłem do tej pory. Zawsze dają większe możliwości niż normalne narty i można się trochę pobawić czy wyjechać poza trasę Polecam Voelkl Bridge. Jeżdże na nich 3 sezony i jestem mega zadowolony.