PiTT - Czw 20 Sty, 2011 hehehe to prawda
znajomi też mają takiego sąsiada który w każdą sobotę i niedzielę popierdziela po działce spalinową kosiarką przez kilka godzin
a w zimie odśnieżarkąWalle - Czw 20 Sty, 2011 także tak, noGaydek - Czw 20 Sty, 2011 Mój myje auta, zawsze w piątek po obiedzie. Mogę regulować zegarek wg hałasu jego karszera .
PS. Sobie nie mam nic do zarzucenia. Furę myję zdecydowanie rzadziej niż on, trawnik koszę zdecydowanie rzadziej niż on, odśnieżam łopatą a nie odśnieżarką .anjas - Czw 20 Sty, 2011
kosmita napisał/a:
Czyli na Kabatach/Natolinie ?
+1
Bo w każdym innym kierunku to chyba idzie się zayebać z dojazdami
ja mieszkam pod warszawą 25 km od centrum i serio z dojazdami pociągiem podmiejskim nie jest źle. Do śródmieścia jedzie 29 minut, w godzinach szczytu pociągjest co 10 minut.
Pociągami nie jeździłem przez kilka lat ale teraz się przeprosiłem z Kolejami Mazowieckimi i naprawdę sobie chwalę ten transport.
Przy okazji pytanie - ile czasu jedzie metro ze śródmieścia na Natolin? Tak z czystej ciekawości?was79 - Czw 20 Sty, 2011
anjas napisał/a:
ja mieszkam pod warszawą 25 km od centrum i serio z dojazdami pociągiem podmiejskim nie jest źle. Do śródmieścia jedzie 29 minut
dobre, ja mieszkam 11 km od centrum K-c, autobus jedzie 45 minut Michał - Czw 20 Sty, 2011 Kabaty - Młociny
# czas przejazdu istniejącego odcinka metra: 38 min.M - Czw 20 Sty, 2011 15minut
Z rembertowa jest SKM i jedzie 19minut a jedzie bardzo szybko jak na kolejkę bo 120km/h - wiem bo się z nią kiedyś ścigałem na prostej
Dziwny jest ten tematpcs - Czw 20 Sty, 2011 jak komus sie znudzilo w bloku to zapraszam na moja dzialke, domy juz w polowie budowy, 15 kilometrow do centrum, najmiej zakorkowanymi wyjazdami (do wyboru siekierkowska albo wal), 2 autobusy miejsckie 400m od domu, kolejka 1.5 km do tego srodek lasu i otulina MPK. I nie kosztuja 3mln.
Pozatym osobiscie jestem fanem starego budownictwa ze wszytkimi jego wadami i zaletami. Z zulami jakos sie dogaduje. Jestem tez fanem Starego Zoliborza, ale uwazam mimo wszsytko za 1.2 mln wole miec spory nowy dom w ladnym miejscu niz 3 pokoje na zoliborzu. Moze kiedys wygram w totka i kupie za Zoliborzu dom.MoRToN - Czw 20 Sty, 2011
kosmita napisał/a:
MoRToN napisał/a:
Najlepiej mieć domek 15 km od centrum i tyle.
+1
Nie chce mi się podejmować tematu, ale jakoś inaczje to odczuwam. Wole z Pruszkowa dojeżdzać do centrum niż z bemowa na ursynów.MoRToN - Czw 20 Sty, 2011
dzik napisał/a:
MoRToN napisał/a:
Wszyscy choy sie znacie. Najlepiej mieć domek 15 km od centrum i tyle. Ale to już pisałem kiedyś
100m od mojego mieszkania jest piekna uliczka z domkami, cicho, spokojnie a jednoczesnie 100m do metra. Ideal. Jedyny drobny problem to ceny ktore oscyluja w okolicach 3MPLN.
Budowa domu tez nie jest rozwiazaniem problemu sasiadow, moi znajomi sie pobudowali w pieknym miejscu a dwa lata pozniej na dzialce obok gosc zorganizowal skup zlomu.
Nie wiem gdzie on się pobudował ale jeśli istnieje plan zagospodarowania przestrzennego to raczej nie pozwala on na prowadzenie uciążliwej działalności w m-cu przeznaczonym na domki.
Chyba musiało byc to sporo poza miastem gdzie takie projekty jeszcze nie istnieją kosmita - Czw 20 Sty, 2011
anjas napisał/a:
kosmita napisał/a:
+1
ja mieszkam pod warszawą 25 km od centrum i serio z dojazdami pociągiem podmiejskim nie jest źle. Do śródmieścia jedzie 29 minut, w godzinach szczytu pociągjest co 10 minut.
Pociągami nie jeździłem przez kilka lat ale teraz się przeprosiłem z Kolejami Mazowieckimi i naprawdę sobie chwalę ten transport.
Przy okazji pytanie - ile czasu jedzie metro ze śródmieścia na Natolin? Tak z czystej ciekawości?
Masz racje, zapomniałem o SKM'ce
Metrem z Kabat do centrum jest 20min, mniej więcej 15km jest.
M napisał/a:
Dziwny jest ten temat
skądże znowu, normalne eksperckie ogłoszenie MoRToN - Czw 20 Sty, 2011 aa co do dojazdów... dziś nową S8 Piastów-Tarchmoin 15 min Podoba sie.pP - Czw 20 Sty, 2011
pcs napisał/a:
Jestem tez fanem Starego Zoliborza
to to to! anjas - Czw 20 Sty, 2011
MoRToN napisał/a:
dziś nową S8 Piastów-Tarchmoin 15 min Podoba sie.
wczoraj wracałem nią z Bródna. Jest OK , fajnie że już otworzyli.
Aha, rozumiem że chodzi o trasę a nie o model Audi Walle - Czw 20 Sty, 2011 Jako, że temat się zrobił dość luźny to w temacie S8 powiem, że wczoraj widziałem S8 z 3 fotelikami dziecięcymi z tyłu
A w temacie to nie pytałem typa, czy mieszka w domu, czy w bloku i czy ma kredyt, czy wynajmuje i czy uważa, że trzy stówki za dwa pokoje w Wawie to drogo....