To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

HydePark - clio sport III czy 207 RC

Maciusiowy - Pon 28 Mar, 2011

Bad-i napisał/a:
A najlepiej niech wrzuci STF wydatki na Subaru z 2010 i np Janusz (czy kto tam inny upala sporta) - bo nie wiem czy ktos upala u nas Sporta III

anjas upalał :>

Jacek - Pon 28 Mar, 2011

a martin ćpie
Yarko - Pon 28 Mar, 2011

Bad-i napisał/a:
ale pyerdolicie Panowie, wrzuccie sobie tylko uczciwie wszystko co zrobiliscie w swoich autach tu: http://www.kosztyjazdy.pl/

Uwazam ze nie ma bata zeby koszty dwoch kontrowersyjnych samochodow byly chocby zblizone :)

A najlepiej niech wrzuci STF wydatki na Subaru z 2010 i np Janusz (czy kto tam inny upala sporta) - bo nie wiem czy ktos upala u nas Sporta III

wyszło mi 22k rocznie

anjas - Pon 28 Mar, 2011

Yarko napisał/a:
wyszło mi 22k rocznie

za samą eksploatację?
ile kilometrów rocznie robisz? Bo jeśli tylko do pracy (pisałeś, że masz 3 kilometry) to taniej będzie taksówką ;)

Jacek - Pon 28 Mar, 2011

anjas napisał/a:
Yarko napisał/a:
wyszło mi 22k rocznie

za samą eksploatację?
ile kilometrów rocznie robisz? Bo jeśli tylko do pracy (pisałeś, że masz 3 kilometry) to taniej będzie taksówką ;)

nawet z Bytomia ;)

Yarko - Pon 28 Mar, 2011

anjas napisał/a:
Yarko napisał/a:
wyszło mi 22k rocznie

za samą eksploatację?

7000 km rocznie, nie policzyłem na pewno wszystkiego bo uzupełniłem tak na szybko te tabelki, doliczyłem natomiast koszty tuningu

anjas - Pon 28 Mar, 2011

Yarko napisał/a:
doliczyłem natomiast koszty tuningu

aha, to z kosztami tuningu to może i 300 tysięcy rocznie kosztować ;)
Rozumiem, że tu jest dyskusja o samej eksploatacji... aha, to wszystko zależy też od egzemplarza, bo jak jakiś się ponadplanowo sypie to i worek kasy można w niego wrzucić.

pP - Pon 28 Mar, 2011

fak.. poka wyliczenie bo ja wpisałem w fieście 15k na tjuning, pali mi 10l./100km, ubezpiecznie 1k, wyszło mi 14k
Bonczek - Pon 28 Mar, 2011

Myślę, że akurat Yarka samochód to przykład auta jakie byśmy chcieli kupić dla siebie - tylko, że każdy będzie narzekał cenę :] bo jakoś tak to u nas dziwnie jest, że najłatwiej sprzedać podjechanego francuza albo vw byle w gnojówie.
Yarko - Pon 28 Mar, 2011

o kurde zapomniałem jeszcze o Recaro i nowych Turini :/ jeb*ać, dalej nie licze
Bad-i - Pon 28 Mar, 2011

pP napisał/a:
fak.. poka wyliczenie bo ja wpisałem w fieście 15k na tjuning, pali mi 10l./100km, ubezpiecznie 1k, wyszło mi 14k

Mistrzu jak tunign 15k, ubezpieczenie 1k = to juz masz 16 :] Jakim koorwac cudem moglo ci wyjsc 14 :D

Dodaj to tego paliwo, parking, myjnie, czesci, przeglad, plyn do spryskiwaczy itd......

Nadal czekam na wyliczenie Janusza i STFa (to chyba bedzie najbardziej miarodajne)

Yarko - Pon 28 Mar, 2011

Bad-i napisał/a:
Nadal czekam na wyliczenie Janusza i STFa (to chyba bedzie najbardziej miarodajne)

chyba jednak nie bardzo, nie zapominajmy że STF miał engine fail w zeszłym roku i poza tym zaliczył sporo imprez

martin.h - Pon 28 Mar, 2011

Jacek napisał/a:
a martin ćpie

:rotfl: :rotfl: :rotfl:

pP - Pon 28 Mar, 2011

Bad-i napisał/a:
Mistrzu jak tunign 15k, ubezpieczenie 1k = to juz masz 16 Jakim koorwac cudem moglo ci wyjsc 14

wyszło mi to na 0,5 roku :rotfl:

Bad-i - Pon 28 Mar, 2011

Yarko napisał/a:
Bad-i napisał/a:

chyba jednak nie bardzo, nie zapominajmy że STF miał engine fail w zeszłym roku i poza tym zaliczył sporo imprez

a to ze mial engine fail to wina Clio ?? Przeciez podobno cala przewage Subaru nad Clio ma byc wlasnie jego mniejsza awaryjnosc.

Prosze bardzo, niech wpisza same koszty paliwa i ubezpieczenia - moze tak uda sie przekonac niedowiarkow :]