Także podsumowując to za 230 zł szt otrzymałem opony które obsłużyły 2 Ułęże, czyli mniej więcej tak jak federal, trzymały nawet lepiej, a kosztowału mniej.
Sorki, ale widziałem twoje federale bo Bonczek był z nimi u mnie, w kij mięsa jeszcze miały, a zabiłeś je przez niewłaściwe użytkowanie - tu domniemam: złe ciśnienie, złe kąty/zbieżność, nie przekładasz opon.
U mnie tak się ścierają opony:
Bonczek - Pon 10 Paź, 2011 Nie są takie zabite jeszcze rasta - Pon 10 Paź, 2011
AleX_R53 napisał/a:
na codzień bym sobie TAKIE zamontował
Nie polecam na ulicę ogłuchniesz , chodzą jak bombowce, wyjebane łożyska są przy nich ciche Anonymous - Pon 10 Paź, 2011
rasta napisał/a:
Nie polecam na ulicę ogłuchniesz , chodzą jak bombowce, pomylony łożyska są przy nich ciche
MINI ma dobre car-audio reszta ulicy się pomęczy Kenet - Pon 10 Paź, 2011 Ja zabiłem te opony na przodzie, u mnie w Astrze na tyle profil po WST i po 12 kółkach na ABC nie wykazywał zużycia. I tak jak napisałem wyżej, na bank obsłuży sporo przyszłego sezonu na tylnej osi. Także nie jest dla mnie wyznacznikiem jakości opony to jak zużywa się ona na tyle. Tak samo było z Federalem i R888. Nie jeżdżę agresywnie, nie rzucam auta tyłem, w zasadzie to nie mają te opony co tam robić poza hamowaniem. Gdyby nie duża różnica przyczepności między osiami na hamowaniach to równie dobrze mógłbym na tył założyć frigo 2
Nie mam zamiaru też się spierać, bo nie jestem alfą i omegą w tej kwestii. Piszę po prostu to co zaobserwowałem, ale nie mogę się zgodzić z argumentacją, że skoro maxsport obsłużył 2 sezony z tyłu to jest ok, a profil zajeżdżony na przodzie to kupa. Zaznaczam też, że nie jestem zakamuflowaną opcją firmy profil sport czy jak im tam. Ale czy to federal, czy profil czy podobne opony to podejrzewam, że na przodzie zabiłbym je wszystkie w podobnym czasie.
Mnie też nie stać na komplet co 2 imprezy, ale 2szt za mniej niż 500 zł poświęce. Peace.rasta - Pon 10 Paź, 2011 Uwierz mi nie chcesz ich - http://www.youtube.com/watch?v=G3N-YkVZZIc od 10s Kenet - Pon 10 Paź, 2011 Federale te lepsze miały jeszcze mięso i miałem lecieć na WST na nich na przodzie, ale wolałem sprzedać jak jeszcze były coś warte. Były na równo z ogrnicznikiem. Te 2gie "janusze" Bonczek dostał for free. Jakby były po 230 a nie 350 to kupiłbym drugie.
Zbieżność to ja ustawiałem parę tys. km temu, kąty są mam nadzieję seryjne o ile się buda bardzo nie rozjechała, ciśnienia też jakoś specjalnie nie zmieniam poza sprawdzone zakresy.
Nie jestem ekspertem, nie mam zamiaru się w to zagłębiać rasta - Pon 10 Paź, 2011
Cytat:
Nie mam zamiaru też się spierać, bo nie jestem alfą i omegą w tej kwestii. Piszę po prostu to co zaobserwowałem, ale nie mogę się zgodzić z argumentacją, że skoro maxsport obsłużył 2 sezony z tyłu to jest ok, a profil zajeżdżony na przodzie to kupa. Zaznaczam też, że nie jestem zakamuflowaną opcją firmy profil sport czy jak im tam. Ale czy to federal, czy profil czy podobne opony to podejrzewam, że na przodzie zabiłbym je wszystkie w podobnym czasie.
Ja tez ekspertem nie jestem, ale to co widzę mi się kompletnie nie podoba.
MaxSporty obsłużyły u mnie ze 3 Ułęże zanim znalazły się na tyle. Jutro wkleję ci fote takiego Maxsporta startego do zera. Nic nie odpadło od niego, druty nie wyszły, zużył się tak jak slick z mojego wcześniejszego foto, a co jak co u mnie opony lekko nie mają.Kenet - Pon 10 Paź, 2011 Spoko, najwyżej kupię maxsporty i wystestuję.
BTW zrobisz extra zniżkę to zacznę opony przekładać
PozdrKenet - Pon 10 Paź, 2011
rasta napisał/a:
a co jak co u mnie opony lekko nie mają.
U mnie zawias robi robotę roj - Pon 10 Paź, 2011
Kenet napisał/a:
U mnie zawias robi robotę
rasta - Pon 10 Paź, 2011
Kenet napisał/a:
Spoko, najwyżej kupię maxsporty i wystestuję.
BTW zrobisz extra zniżkę to zacznę opony przekładać
Pozdr
Ja wcale do Maxsportów nie namawiam jak za tę kasę dobra opona ale dupy nie urywa.
A co do cen to wydaje mi się że mam dobre, ale zawsze możesz wpaść i po negocjować, tym bardziej, ze slicka się nie wyważa.rasta - Pon 10 Paź, 2011
roj napisał/a:
Kenet napisał/a:
U mnie zawias robi robotę
Na razie Pum ci wkłada więc roboty tam nie widzę Kenet - Pon 10 Paź, 2011 Zapytaj Emeryta
A tak swoją drogą to cytując klasyka:
Bujam się jak hiszpański galeon
Ale nowy bill już w drodze i trochę inna cyfra w oznaczeniu będzie Anonymous - Pon 10 Paź, 2011