Gaydek - Wto 18 Paź, 2011 PS. Zapomniałem dodać, że ja VATowcem nie jestem.no name - Wto 18 Paź, 2011 Gaydek, w niczym Ci to nie przeszkadza
bo kolo musi wystawić fakturę a Ty i tak jej nie potrzebujesz
skoro vat-owcem nie jesteś i odliczać nie będzieszGaydek - Wto 18 Paź, 2011 No dokładnie. Czyli w sumie zostaje tylko znaleźć komis, przez który cała procedura mogłaby być przeprowadzona, bo bawić się w kupowanie i odsprzedawanie auta leasingodawcy mi się nie chce.
Muszę przemyśleć temat...
PS. Zgłoś się po pomuk .Franek - Wto 18 Paź, 2011 Gaydek, to jest tylko jeden papierek w urzędzie skarbowym, więc różnicy Ci to nie robi.
A przez komis, to nawet jak nic nie zrobią, to 1 czy 2 koła będziesz w plecy.no name - Wto 18 Paź, 2011 Gaydek, może chcesz zadbane E92 Gaydek - Wto 18 Paź, 2011 Franek, niby tak, biorę to pod uwagę aczkolwiek jeszcze się ani na leasing, ani na auto nie zdecydowałem .
no name, nie wyrobiłbym na paliwo , ale w sumie możesz podesłać via PW link do oferty (jest już u FUSa?).no name - Wto 18 Paź, 2011 Gaydek, idzie pwFranek - Wto 18 Paź, 2011 Coś węszę spisek.Gaydek - Wto 18 Paź, 2011 Tsza będzie powołać komisję śledczą .MoRToN - Wto 18 Paź, 2011 kłarwa ale jak gość jest vatowcem to może wystawić vat na 0% ?
Są jakieś sektory w jakich to obowiązuje np w transporcie międzynarodowym czy przy dostawie towarów dla budżetówki ale tak na auto w PL też ? może to VAT marża ?Jacek - Śro 19 Paź, 2011
MoRToN napisał/a:
kłarwa ale jak gość jest vatowcem to może wystawić vat na 0% ?
...ale tak na auto w PL też ? może to VAT marża ?
może...
0% zwolnione z vatu.
vat marża to przy samochodach używanych w handlu przy skupie bądź komisie kamil - Śro 19 Paź, 2011 przecież już raz był naliczony Vat od tego pojazdu, więc przy samochodach o jakich Jacek napisał jest 100% zwolnienie z Vatu.MoRToN - Pon 24 Paź, 2011 Hmm zawsze myślałem, że jak coś się zakupi na FV dajmy na to 23% to tak samo to trzeba sprzedać. Tak jest ze wszystkim ? Jak chce odsprzedać lapa to to mogę go fakturować bez vatu bo już raz był naliczony/zapłacony ? Dziwne to dla mnie troche kamil - Pon 24 Paź, 2011 no przy pojazdach tak działa, że raz naliczony był Vat i nie trzeba ponownie go regulować.
W przypadku sprzętu firmowego wciągasz go do ewidencji środków trwałych i wykreślić go możesz na podstawie faktury sprzedaży, czyli chyba niestety kolejny raz Vat GeKo - Wto 25 Paź, 2011 kamil, No a jak jest z samochodem? chyba tak samo trzeba po raz kolejny zapłacić? czy ma na to wpływ że np środek trwały został zamortyzowany?