To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

HydePark - Marek23 kupuje auto

Marek23 - Śro 11 Sty, 2012

Walle napisał/a:
Tak się mówi, że ceny spadną, ale ja bym na to nie liczył. Ci co wymieniają E90 na F30 - zostawiają auta w salonie i wali ich rynek wtórny.

Kumam. Będę Cię męczył na PW jak coś, bo pewno prędzej czy później będę musiał wejsć w takie E90.

Walle - Śro 11 Sty, 2012

Spoko. To jest naprawdę dobry wybór.
leon - Śro 11 Sty, 2012

Marek23 napisał/a:

Kurde,pojawia, się 3 opcja,że przyszła żona zostawia 1.9 tdi,które pożyczam jak musze jechać w nudną trasę,a ja zostawiam gti i cat out. Albo wchodzę w jakieś Megi RS czy nie wiem co. Mam zryty beret generalnie, juz prawie się widziałem w dupowozie,ale zew benzyny jest silny :rotfl:

zawsze chciałeś Megane RS więc kibicuje że się uda !

Młody Papież - Czw 12 Sty, 2012

kupich coś, Marku?
pcs - Czw 12 Sty, 2012

pojawila sie super propozycja alfa 159 1.9 dyzel 150km, ladne, tanie, dobrze jedzie, malo pali
Młody Papież - Czw 12 Sty, 2012

ku.wa! ja to miałem brać!
Maciusiowy - Czw 12 Sty, 2012

pcs napisał/a:
pojawila sie super propozycja alfa 159 1.9 dyzel 150km, ladne, tanie, dobrze jedzie, malo pali

a tak zupełnie serio, jak jest z awaryjnością tego modelu? Bo fura naprawdę ładna, niedroga...no tylko pytanie dlaczego :>

Bartli - Czw 12 Sty, 2012

Nasza 159 ma przejechane z jakieś 4000km, i póki co wszystko działa jak marzenie. Czuć ogólnie znaczną poprawę jakości i wykonania, w stosunku do 156 :]
A Alfa jak to Alfa, zawsze będzie potwornie tracić na wartości i tyle :/

Bart - Czw 12 Sty, 2012

Maciusiowy napisał/a:
a tak zupełnie serio, jak jest z awaryjnością tego modelu? Bo fura naprawdę ładna, niedroga...no tylko pytanie dlaczego :>

Fura tania, bo ludowe legendy o alfach będą krążyć jeszcze w następnym pokoleniu.
159 to bardzo wyraźny postęp w porównaniu ze 147/156 - po prostu przyzwoity, porządnie wykonany samochód.

Maciusiowy - Czw 12 Sty, 2012

dziękuję serdecznie :]
Marek23 - Czw 12 Sty, 2012

Młody Papież napisał/a:
kupich coś, Marku?

W koncu na pewno

Cytat:

Nie ukrywam,że brak mi odwagi by kupic alfę. Choc nie twierdzę,że nadal jest tak jak ludzie mowią(awaryjna).

Na razie gti zostanie, będę się zamieniał na dalsze trasy na 1.9tdi. Wiadomo,że najchętniej w takiej sytuacji zamieniłbym na Megi RS,ale raz boję się,że trafię na kupę jeśli chodzi o konkretny egzemplarz. Dwa w gti, mam wymieniony walek,rozrzad, lancuch,oleje,hamulec zrobiony,więc autko jako tako pewne.
Do roku i tak będę zmieniał auto,ale poczekam aż te E90 ciut stanieją. Albo jak Yarko będzie sprzedawał swoją.

Marek23 - Sob 14 Sty, 2012

A jeszcze takie pytanie. Nowa Megi RS... Tak moze by w przyszlym roku to wpadlo. Jak to pali na trasie? W miescie? Wady silnika jakieś? Ile pluje seria? Skreca lepiej niz golf?

Ostatnie pytanie to zart oczywiscie.

GeKo - Sob 14 Sty, 2012

serie plują o jakieś 20-25KM więcej w std. Prowadzi się MISTRZ.
kubas - Sob 14 Sty, 2012

Marek23 napisał/a:
Skreca lepiej niz golf?

:rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl:

Marek23 - Sob 14 Sty, 2012

GeKo napisał/a:
serie plują o jakieś 20-25KM więcej w std. Prowadzi się MISTRZ.

A jak spalanie? No i miejsce w środku? Wogóle koszty,typu hamulce z przodu,itd... To luxna dywagacja,bo pewno i tak pojade RPP i nie kupie Megi.Ale tak mnie korci, bo jednak franzucy skrecaja najlepiej...