To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

HH.ORG na Torze - 9 WRZEŚNIA (NIEDZIELA) TRENING W MOTO PARK UŁĘŻ

Kamill - Nie 09 Wrz, 2012

Ja tez już w domu, czasy bardzo kiepskie, nie wiem co się stało będę to analizował po onboardach.
Pogoda nie mogła być lepsza, kolejki też przyzwoite, można było się w miare wyjeździć.
Na koniec poszedł mi olej z dyfra po raz drugi, mimo wymiany uszczelniacza po Kielcach wytrzymał tylko 2 Ułęże.

M - Nie 09 Wrz, 2012

Jak czas Kamil?
Mój czas kaleka style - 3:21:3 - miałem wrażenie że Przemek jadąc ze mną myślał cały czas "Ja pyerdole jak on kaleczy - facepalm" :rotfl:

Ja przyznam się ze wstydem że jeździłem tyle że nie miałem czasu na otoczkę towarzyską - jednak to jest ważna część upalania.
Tak sobie myślę że następnym razem można zebrać się jakoś blisko i zrobić grilla czy coś...

M napisał/a:
Jak czas Kamil?
Mój czas kaleka style - 3:21:3 - miałem wrażenie że Przemek jadąc ze mną myślał cały czas "Ja pyerdole jak on kaleczy - facepalm" :rotfl:

Ja przyznam się ze wstydem że jeździłem tyle że nie miałem czasu na otoczkę towarzyską - jednak to jest ważna część upalania.
Tak sobie myślę że następnym razem można zebrać się jakoś blisko i zrobić grilla czy coś...

Oficjalny 3:17 nieoficjalny 3:16, gdzie takie czasu robiłem 2 ułeże temu.
Na ostatnim ułężu było cały czas w okolicach 3:13, rekord 3:12 :/

Stf - Nie 09 Wrz, 2012

Yo,
fajna biba - jako laptimer: Buni doyebał grubo na slicku - to już bez 2 zdań nokaut dla Evek - 2:48. Poziek z każdą imprezą mocno urywa - teraz 3:10 z prawie pełnym wnętrzem to na Clio już miły czas. Miniac złamałby 3 minuty gdyby chciał... Dzięki Pum za prawy. Wsadzaj slicka bo te rs-r to kupa nad kupy. Kamil - nie wiem co powiedzieć bo wszystko z prawego wyglądało ok a czas faktycznie dziwnie gorszy - opony? 30go widzimy się ponownie.

M napisał/a:
Mój czas kaleka style - 3:21:3 - miałem wrażenie że Przemek jadąc ze mną myślał cały czas "Ja pyerdole jak on kaleczy - facepalm"

e no nie przesadzaj. było nieźle gdyby nie przepałowania na hamowaniu w kilku miejscach. za bardzo ufałeś FZ. 3:20 złamałbyś hamując wcześniej.

A i Krzysiek evo pierwszy raz na tym ustawieniu, 350KM + RsR, reszta seria czas, 3:07
Miniac - Nie 09 Wrz, 2012

Stf napisał/a:
Miniac złamałby 3 minuty gdyby chciał...

A to nie chciałem? :>

Skąd Ty to wszystko wiesz? Przerażasz mnie Stefan o_O

Prawda taka, że to był dla mnie najlepszy od dawna wypad na Ułęż. A uzyskany czas to taka wisienka na torcie.

Dzięki Kaja, Buni za imprezę. Dzięki Pum za 'hardware' i ogromne dzięki dla Marzeny "Trojana" za... bycie na miejscu :]

pum - Nie 09 Wrz, 2012

gopro troche zaparowało ale...

Onboard z mojego czasu wpisanego na liste:

i Stf moim samochodem (na szczęście nie okazałem się taką cipą jak przez chwilę myślałem - pomiar nie działał, tak czy siak Stf pokazał klasę):

jakby ktoś mógł to połączyć w 1 filmik byłoby mega.

Ogólnie standardowo dzięki za ogarnięcie dobrej imprezy. Mimo problemów z wiatrakiem chłodnicy udało się pojeździć :)

Dzięki Stf za dobre rady.

Stf - Nie 09 Wrz, 2012

Focus to całkiem inne auto vs Clio. Trudno oczekiwać jakiś kosmosów wsiadając z ulicy - tym bardziej że w Twoim przypadku urywać nie ma z czego bo wiesz co robisz. Kosmetyki z nerwowej jazdy jedynie. tylko "podkowę" jedziesz chyba nie teges wydaje się z onboardu. W wielu miejscach tracę do Ciebie jadąc łagodnie na okrągło... Potrzebowałbym kilku kółek żeby przetestować jazdę w slajdzie jednak w niektórych miejscach ;)
poziek - Nie 09 Wrz, 2012

Zrobiłem ponad 180 kilometrów na samym torze. Koks. Jak widziałem ten tłum aut to byłem przerażony ale kolejki chyba najkrótsze do tej pory. System puszczania zdał egzamin.

Trzeba atakować 3:01 next time ;D

pum - Nie 09 Wrz, 2012

z dedykacją dla Stf'a :rotfl: :rotfl: :rotfl:

buni - Nie 09 Wrz, 2012

video z czasem 2.48.18 dostepne na www.trackday.org.pl w sekcji "onboard" :)

rece mi sie trzesly po tym przejezdzie :rotfl: Stf swiadkiem

buni napisał/a:
video z czasem 2.48.18 dostepne na www.trackday.org.pl w sekcji "onboard" :)

rece mi sie trzesly po tym przejezdzie :rotfl: Stf swiadkiem

Coś tam jedzie :faja: :rotfl:
A co w ogóle z silnikiem było ?

pum - Nie 09 Wrz, 2012

a bułki po tym przejeździe przywiózł chociaż? ;)
Rasputin - Nie 09 Wrz, 2012

Dziekuję za towarzystwo,pogoda dopisał. Tak samo jak fura. Zastanawiam sie czy kiedyś coś w tej Fieście sie roz.pier.doli. Mam ją 2 lata, troche juz u mnie przeszła,troche imprez zaliczyła i jedynie co musze robic to lać benzyne i zmieniać gumy. :lol2:
Najsłabszym ogniwem dzisiaj byłem ja. Z rana tak sie słabo czułem,że przechodziła mi przez głowę myśl by przepuścić dzisiejsze upalanie. Jak juz po 11 dojechałem i kulnołem się na zapoznawcze na serii gumie to po 500m długim slajdem wpadłem na trawę i czekałem tylko kiedy rąbne dacha :wall:

Po założeniu slicka powiedzmy było okej. Zrobiłem może z 12 kółek. Ostatnie z kostka 3.19 (mam onboarda). Minus dla całej imprezy za brak kostek. Ja musiałem prośić się z pół godziny by dostac tylko na jedno kółko :/ A bez pomiaru czasu ciężko stwierdzić co, gdzie sie jedzie lepiej/gorzej. No i wpychanie się w kolejke tez jest słabe. Mi tez slicki stygły ale nie próbowałem uskuteczniać podobnych praktyk.

Następnym razem musze zaprosić STF na prawy a może i lewy bo nie mam pojecia jak szybciej pojechac. A nerwowością w prowadzeniu przebijam chyba wszystkich. Z obecnego czasu max 1-2s mam do urwania. A myslełem,że bedzie troche lepiej.
Swoja droga musze pomysleć chyba nad jakimiś modami w zawieszeniu bo jakoś średnio mi się Fiesta prowadzi. Buja sie jak galeon. Przydałoby się jeszcze troche koni bo obecnie trochę brakuje mocy na takich trasach.

Ale reasumując ogólnie bardzo udany track day :jupi:

P.S. Sa już oficjalne czasy?

Stf - Nie 09 Wrz, 2012

no adrenalina w Lotusie jest. po 2 kółkach należy usiąść... i porozmawiać :)

Rasputin - 2:19 to na "otwarcie" nie ma lipy przecież. z Kostkami jest o tyle trudność - że niestety na wcześniejszych imprezach bywało tak, że jeśli ktoś je otrzymywał (sam do auta) to później znikał na pół dnia i sobie jeździł a kostek jest kilka. inni wówczas nie mogli sobie zmierzyć - stąd teraz nacisk na jazdę z pasażerem - jeśli ktoś nalega to bezpośrednio uderzaj do Buniego lub Andrzeja - wiadomo przecież że w Fieście każdy kg na wagę złota.