MotorSport - [PPRC] - klasa narodowa, czyli taniej być nie może ???
kp - Pią 12 Paź, 2012 Jak nawierzchnia? W miare równo?pit - Pią 12 Paź, 2012 Dobrze że jest, niż by miało nie być, ja nie narzekam.sajfer - Pon 15 Paź, 2012
To jest Ludwiczak, drut pękł, taśma się rozkleiła, tyrtytka puściła i masz efekt GELO - Wto 16 Paź, 2012 Witam
Jestem nowy na tym forum, ale sporo udzielam się na forum club106.pl, od jakiegoś czasu myślę o starcie w klasie narodowej, jednak na internecie nic nie znalazłem odnośnie ilości startujących w tej klasie w latach 2011-2012, i teraz już wiem że to wszystko umarło.
O tym temacie dowiedziałem się od Krzyśka z club106, i jestem bardzo zainspirowany udziałem w tej klasie jeśli to wypali, niestety z powodu uzbierania odpowiednich funduszy starty będe mógł rozpocząć dopiero 2014 roku.
Klasa narodowa ma być aktywowana a uda się to tylko jak będą ograniczone koszty,
Dlatego popieram pomysł Geko aby silnik SC/CC były jak najbardziej seryjne, aby koszty zbudowania N nie były zebu 5000zł, można zrobić tak jak w KIA Picanto, konkretne i określone przeróbki typu: Określona średnica wydechu, dolotu, ewentualnie strojenie w jednej firmie.
Ustalić max moc do 60 koni.Bart - Wto 16 Paź, 2012
GELO napisał/a:
sporo udzielam się na forum club106.pl
łączę się w buluAnonymous - Wto 16 Paź, 2012
GELO napisał/a:
Krzyśka
Co tam u niego , sto lat go nie widziałem dalej jeździ 106 ?106 - Wto 16 Paź, 2012 ja wystaruje w drugiej polowie 2015 i jestem za tym zeby mozna bylo miec 60 KM ale tylko w waskim zakresie obrotow (500-700obr/min) i ze 75Nm ale koniecznie z samego dolu. mam nadzieje ze zostanie to uwzglednione w reg technicznym.Kuner - Wto 16 Paź, 2012
Czesio napisał/a:
GELO napisał/a:
Krzyśka
Co tam u niego , sto lat go nie widziałem dalej jeździ 106 ?
Jeździ, niedawno zgazował, ale coś mu przerywa na wolnych.
GELO pozdrów Krzyśka od Maćka z Kadett Klub Tuning.GELO - Śro 17 Paź, 2012 Krzysiek jeździ 106 s16 niebieskim o zagazowaniu to nic nie wiem.
Co do mocy w tak wąskim zakresie obrotów to bywa różnie , jeśli jedna firma robiła by strojenie to pewnie wszyscy mieli by zbliżone parametry.
P.s. Bart "bulu" pisze się przez "ó"kubas - Śro 17 Paź, 2012 Anonymous - Śro 17 Paź, 2012 anjas - Śro 17 Paź, 2012 no co się śmiejecie, naprawde pisze się przez "ó"
qbus - Śro 17 Paź, 2012 bo boli... Anonymous - Śro 17 Paź, 2012 co cie boli??kubas - Śro 17 Paź, 2012 aż tak cie to boli ?