To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

ICE - In Car Entertainment - GoPro Hero3

faldzip - Wto 02 Lip, 2013

mnie sie cos wydaje, ze wiekszosc onboardow, w ktorych wystepuje sytuacja opisana przez GeKo spowodowana jest tym, ze kamera zamontowana jest na 3 sek przed startem i dopiero potem okazuje sie, ze nagrywa glownie plecy kierowcy i pilota, troche wajche od biegow i tam u gory na srodku nawet szybe widac a przez szybe to widac biala plame (w najlepszym przypadku bialego jest kilka odcieni ale nie wiecej niz na Czesiowej celice). Dlatego sprzet sprzetem, wiadomix im lepszy tym wieksze mozliwosci, ale jednak jaka by to kamera nie byla, to dobrze jest poswiecic troche czasu na testy w poszukiwaniu najlepszego miejsca zamocowania.

ja mam najtanszego Drifta (X170) i wyglada to tak:

jakos slaba, bo to max rozdzielczosc tej kamery, ale na moje potrzeby wystarcza i nie ma problemu, ze drogi nie widac.

mi - Śro 03 Lip, 2013

u mnie w kodaku za 200zł (pomijając za wąski kąt przy mocowaniu tak blisko przedniej szyby) też nie ma dramatu z przepalaniam/niedoświetlaniem.
za dnia bez dachu:

o zmierzchu z dachem zamkniętym (wewnątrz wtedy serio ciemno było):

Młody Papież - Śro 03 Lip, 2013

0:29 ;]
rasta - Śro 03 Lip, 2013

Jak kamera jest blisko szyby to nie ma problemu, problem pojawia się jak kamera jest głęboko w aucie, wtedy światło łapie na kabinę i wszystko za szybą jest prześwietlone.
mi - Śro 03 Lip, 2013

Młody Papież napisał/a:

Obluzowały się nóżki to latajo, ludzka rzecz.

rasta napisał/a:
Jak kamera jest blisko szyby to nie ma problemu, problem pojawia się jak kamera jest głęboko w aucie, wtedy światło łapie na kabinę i wszystko za szybą jest prześwietlone.

od 5:10 jest dość daleko (choć przez chwilę tylko)

michool_vt - Śro 03 Lip, 2013

mi napisał/a:
Młody Papież napisał/a:

Obluzowały się nóżki to latajo, ludzka rzecz.
;D nie ma letko
dzik - Śro 03 Lip, 2013

A tutaj mój onboard jak poprawiam do perfekcji swoją trasę.
Znalazłem przeglądając rodzynek w ostatnich 15sek, dla spostrzegawczych :]

http://www.youtube.com/wa...eature=youtu.be

Tak by deskę widać było trzeba:
http://www.youtube.com/watch?v=3e6wzTtFRCA

Nominacja do nagrody dla drogówki. Postanowili zmierzyć drogę hamowania na wisłostradzie, tuż za wzniesieniem, na filmie już zeszli niżej. Tam obowiązuje 80 i wszyscy jadą ok 100, oczywiście za górka gwałtowne hamowanie na metry przed mierzącym. Nie muszę chyba mówić że nie wpadli na pomysł by oznaczyć wcześniej ten pas.

http://www.youtube.com/watch?v=zC1rbLNg23s

Michał - Śro 03 Lip, 2013

adam :rotfl:
GeKo - Czw 04 Lip, 2013

Michał, Faktycznie da się podciągnąć :)
dzik, he he dobre

dzik - Czw 04 Lip, 2013

Ale polecam serio do onboardów, 500PLN full HD, GPS, nagrywa jak widać.
W czasie deszczu toruńską nie jeżdzę więc obudowa podwodna jest mi zbędna.

pP - Czw 04 Lip, 2013

tak szczerze,
nie widziałem lepszego onboarda - tutaj nie widać żadnych przepaleń, doświetlenie jest takie samo w kabinie jak i na zewnątrz, widać moc!

mi - Czw 04 Lip, 2013

:lol2:
Kamill - Czw 04 Lip, 2013

Majk zaraz podkęci ;D
Michał - Czw 04 Lip, 2013

:lol2:
saxo które więcej stao niż jedziło :D

krzysiek_ - Sob 06 Lip, 2013

To ja dla porównania wrzucę film z mojej kamerki(JVC adixxion). Może przyda się w porównaniu z gopro.

Kupiłem w kraju w fajnej kasie z gwarancją, tak to nagrywa. Jak dla mnie dupy daje po całości przyssawka a niestety wywaliłem klatę i nie ma jak jej inaczej przypiąć. Na zewnątrz też przypinałem ale powyżej 80 dźwięku brak.

P.S. Nagrane w "FHD" - 30kl/s