To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

Techniczne - Opony

Michał - Wto 13 Paź, 2009

Temat troche OT.

Powiedzcie mi, czy w samochodzie Honda CRV warto zmienić opony na zimowe ?
Jazda
- miasto
- miasto
- miasto
i czasami
- polowanie :D

martin.h - Wto 13 Paź, 2009

Zależy kto prowadzi, jeśli Jeremy Clarkson to nie trzeba :faja:
nox - Wto 13 Paź, 2009

Warto :)

Co jak zwierzyna zacznie uciekać slalomem ?

Do miasta też warto zdarza się czasami tak że w mieście potrafi przysypać i najczęstszym przypadkiem jest błoto pośniegowe.

M - Wto 13 Paź, 2009

Czy crv to hothatch? Nie
Marek23 - Wto 13 Paź, 2009

Michał napisał/a:
Powiedzcie mi, czy w samochodzie Honda CRV warto zmienić opony na zimowe ?
Jazda
- miasto
- miasto
- miasto
i czasami
- polowanie

Nie,crv jest tak super na sniegu, ze nawet letnich oponach radzi sobie lepiej niz inne auta na zimowych :rotfl:

A tak szczerze...warto. Crv bedzie w miescie,nagle walnie sniegiem i kierownik(rozumiem,ze ktos z Twoich rodzicow) bedzie mial stresa czy dojedzie do domu bez stluczki. Nie warto ryzykowac...

martin.h - Wto 13 Paź, 2009

KarQ - Wto 13 Paź, 2009

martin.h napisał/a:
Zależy kto prowadzi, jeśli Jeremy Clarkson to nie trzeba :faja:

Albo Kuba Bielak ;D

Michał napisał/a:
- polowanie :D

chociażby dla tego warto

Janusz - Śro 14 Paź, 2009

dobra panowie bo u mnie już biało.... a ja jestem niezdecydowany jak dziewica.....
mam dwie zimówy w średnim stanie jakiegoś firestona 195/50 i teraz nie wiem co sobie zakupić (kasy na komplet nie mam)....i w jakim rozmiarze.... generalnie w zimie zamierzam napierać po okolicach itp itd..... i teraz nie wiem czy 195 to za szeroko czy nie.... czy wepchnę do sporta 185/60 i czy nie będzie obcierało itp itd i czy jak bede miał taka różnice gum to pomijając śmieszny wygląd.. dupa nie będzie nazbyt latała (znaczy latanie dupy jest w skazane ale żeby dało się to łatwo kontrolować) do tej pory jeździłem foce na 195/65 na fuldzie montero... zajebiście łysej.... i było genialnie :) a teraz mam dylemata.....

Marek23 - Śro 14 Paź, 2009

Ja w sporcie mam 185 i obciera ciut czasami, ogolnie jest dobrze. Ale bardziej niż ten cm różnicy w szerokości opony ważne jest jakie opony kupisz i tyle.

Marek23 napisał/a:
Ale bardziej niż ten cm różnicy w szerokości opony ważne jest jakie opony kupisz i tyle.

no właśnie i tu tez mam dylemat Tych twoich pirelli carving nie mogę nigdzie zlokalizować, i skłaniam sie chyba do gy 7+

GeKo - Śro 14 Paź, 2009

Janusz, Ty naprawde czytasz wybiórczo :D Ja jeżdzę zimą na 185/60R15 na seryjnej wysokości nic nie obciera jest git.
gy7+ to dobry wybór.

Marek23 - Śro 14 Paź, 2009

Zaapomniałem, ze mi obcierało, jak miałem sprężyny -30mm
Walle - Śro 14 Paź, 2009

kupiłem dziś po wielogodzinnych przekopkach przez internet 4xFalken HS437 do accorda - dam znać jak się spiszą

http://www.opony.com.pl/tag/Falken,HS%20437

GeKo napisał/a:
Janusz, Ty naprawde czytasz wybiórczo :D Ja jeżdzę zimą na 185/60R15 na seryjnej wysokości nic nie obciera jest git.
gy7+ to dobry wybór.

nieee... czytam wszystko ziom, czytałem ze tak masz ale nie pisałeś czy obciera czy nie. Właśnie dlatego ze Ty tak masz to o takim rozmiarze pomyślałem ;p kurcze..... wolałbym miec cztery syfskei takie same.... ;p u mnie na placu przed firma jest juz ok 2-3 cm śniegu :D

aha mój sport jest obniżony, ale nie wiem o ile ;/

Greg - Śro 14 Paź, 2009

To ja o letnich, dla odmiany. :)

Musze chyba zanabyc dwie sztunie ( :faja: ), chcę coś z twardymi ściankami w 16" - co polecacie?

Potenza RE050?