To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

Sprzedam/Kupie/ZakupyGrupowe - Hothatch ogłoszenia

lenny - Śro 25 Lut, 2009

ma ktoś 130tyś luźno??
będzie okazyjnie subaru impreza wrx sti 2008 do wyjęcia
przebieg 6tyś km

szczegóły dam później....

M - Śro 25 Lut, 2009

ale czy to subaru jest w HaDe?
Marek23 - Śro 25 Lut, 2009

saxorulez napisał/a:

cuda są - silnik ABF akurat jest jednostką dobrą do dłubania. Duża pojemność, dużo częśći na rynku. Jesli jest zakuty i dobrze zrobiony to pojeżdzi. Wiadomo ze nie jest to auto na dojazdy do pracy i wymaga wiekszej uwagi niż seryjny golf. Poza tym ten silnik raczej w tym golfie od nowości nie siedział wiec sram na rpzebieg. Moje saxo ma 140 000km a silnik 35km czy to oznacza że po przepałowaniu umrze?

Tylko, że Golf jak ma 230 to jest ciut bardziej wyżyłowany niż Twoje saxo. Jak mam co drugi tydzień martwić się czy coś tam w silniku nie halo, to dzięki za taką furę do upalania...

saxorulez - Śro 25 Lut, 2009

Marek23 napisał/a:
Tylko, że Golf jak ma 230 to jest ciut bardziej wyżyłowany niż Twoje saxo.

nie zgadzam się z Tobą. ZObacz ile uzyskują silniki S2000 z pojemnosci 2.0
zobaczysz ile będzie miał Badi (za 5 dni) z 2.0 Williams

Sorry ale przy 4P taka moc to standard dla 2.0 silnika. Nawet poczciwe EW10J4 mają po +200KM na 4P i jeżdzą.

Nie jest to auto na codzień do jazdy wiec kwestia nadmiernej awaryjności jest mało istotna - prawda jest taka że jeśli ten Golf był by dobrze przygotowany, silnik, skrzynia (i mówię tu o zastosowaniu nie tylko nowych i seryjnych częśći ale odpowiednio mocniejszych) to przy częśtszych przeglądach bo taki silnik tego wymaga nie powinno być nadmiernych problemów z psuciem się

Ogólnie nie wiem po co bronię tego Golfa bo nawet go nie kupuję :) ale czasami Marek dziwi mnie Twoje podejście.

Z jednej strony ganisz VW za brak LFB, S3 za Haldex i że nie ma sensu kupować zwykłej fury i podkreślasz że najważniejsze są bezkompromisowe konstrukcje a tu jak trafia się rodzynek (pod względem konstrukcji) to problemem jest że się psuje.

CHRZANEK - Śro 25 Lut, 2009

[quote="saxorulez"]
Marek23 napisał/a:
Moje saxo ma 140 000km a silnik 35km

A blok silnika to ma pewnie z 300 000km :rotfl: :rotfl: :rotfl:

k-mart - Śro 25 Lut, 2009

[quote="CHRZANEK"]
saxorulez napisał/a:
Marek23 napisał/a:
Moje saxo ma 140 000km a silnik 35km

A blok silnika to ma pewnie z 300 000km :rotfl: :rotfl: :rotfl:

To Marek23 ma saxo?? :rotfl:

Marek23 - Śro 25 Lut, 2009

Cytat:
nie zgadzam się z Tobą. ZObacz ile uzyskują silniki S2000 z pojemnosci 2.0

Absurdalny przykład. Nie kwestionuję możliwości... Megane Maxi Kuliga miało ponoć 330 koni i jeździło...
saxorulez napisał/a:
zobaczysz ile będzie miał Badi (za 5 dni) z 2.0 Williams

Dobrze mu zyczę ,ale niech to najpierw ktoś poskłada, potem niech to chwile pojeździ bez awarii i wtedy pogadamy.
saxorulez napisał/a:
Ogólnie nie wiem po co bronię tego Golfa bo nawet go nie kupuję :) ale czasami Marek dziwi mnie Twoje podejście.

Z jednej strony ganisz VW za brak LFB, S3 za Haldex i że nie ma sensu kupować zwykłej fury i podkreślasz że najważniejsze są bezkompromisowe konstrukcje a tu jak trafia się rodzynek (pod względem konstrukcji) to problemem jest że się psuje.

Łukasz, musisz bardzie uważać na to co piszę. Auto mające stały napęd na 4 nie jest bardziej awaryjne niż te z haldexem. To samo tyczy się historii z lfb... Ale golf mający 230 koni z 2.0 będzie robił co chwilę problemy, więc wolę mieć 180,ale pewnych. I rozwijać się jako kierowca...
Poza tym co do mojego podejścia... Moje clio jest bardzo bezkompromisowe,ale silnik?
Na Twoich gratach miało pęknąć 200 koni, jest 170. Dalej nie dłubię, bo nie mam ochoty stroić, dłubać, zastanawiać się, co i jak i martwić czy przy konkret modach silnik przeżyje. Wolę mniej koni ale pewny sprzęt. Koniec.Kropka.

lenny - Śro 25 Lut, 2009

Marka Subaru

Model Impreza 2.5 STI WRX

Rok produkcji 2008

Pojemność/moc 2500 cm3/308 km

Skrzynia biegów manualna

Przebieg 6303 km (lub 3606km - nie pamiętam)

Kolor granatowy metalizowany

Liczba drzwi 5

Nadwozie hatchback

Paliwo benzyna

Auto jest leasingowane ale można je odkupić od leasingodawcy.
Cena 125 - 130k pln.

Jeżdżony chyba 10 razy, zero dzwonków, obtarć, zniszczeń.
Jeździł nim totalny amator więc zakładam, że nie był nigdy dokręcony do odcinki.
Jedynie felgę jedną ma lekko draśniętą.

Kupiony w PL, znam go od nowości.

Patrząc na ceny tych samochodów to jest jakieś 20k do przodu.

Tak jak mówiłem, jakbym miał luźną stówkę to bym wziął na pewno.

W razie co PW.

PieQt - Śro 25 Lut, 2009

takie okazje są super, tylko trzeba mieć w dobie kryzysu te 130 tys. luzem :-(
k-mart - Śro 25 Lut, 2009

Szkoda ze nie mam....przeliczajac na Chf, faktycznie by sie oplacalo :D
ps - Śro 25 Lut, 2009

hehe, ale jak sie niedawno dowiedzielismy, lepiej podobna kwotę zainwestowac w Insignie - tansza i szybsza :jupi:
Bad-i - Śro 25 Lut, 2009

pytanie czy 130 tys za takiego STIaja to dobra cena (tzn czy to rzeczywiscie okazja??)

pierwszy lepszy jakiego znalazlem z tego roku http://otomoto.pl/subaru-impreza-sti-C7842896.html - nie polemizuje bo cena ciut wyzsza ale mysle ze jeszcze troche mozna wynegocjowac

p.s. mialem dzisiaj "luzne" 130 tyś ale Marcel z Barto mnie oje...b....ali na Mc"donaldzie :D

saxorulez - Śro 25 Lut, 2009

Marek23 napisał/a:
Na Twoich gratach miało pęknąć 200 koni

ziom.. nigdy nie obiecywałem 200KM, widziałeś ile miał freeman - ciezko z jedngo wałka, wydechu i Ngrupowego ECU wykrzesać 30KM

Marek23 napisał/a:
Megane Maxi Kuliga miało ponoć 330 koni i jeździło...

Skoro jeżdziło to i Golf 230KM pojedzie.

Reasumując nie przekonał Cię nikt na tym forum ani ja Cię nie przekonam. Dlatego obwieszczam.

Faktycznie - Golf 230KM N/A to kupa i nie warto tego kupować, jest wiecznio zepsuty chociaz na oczy go nikt z forum nie widział i nikt nie wie jak jest doinwestowany. Nawt nie wiadomo czy ma 230KM czy tylko 210KM

lukp - Śro 25 Lut, 2009

http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C7856225
Bad-i - Śro 25 Lut, 2009

lukp napisał/a:
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C7856225

zjadlem takiego ostanio jadąć laguna (ale to chyba nie dziwi) :D