To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

HydePark - Moje na górze i ch*j!

Jakarti - Czw 18 Lis, 2010

dla mnie ZUS moze istniec ale tylko na warunkach jak w OFE. ile wplacisz tyle dostajesz pozniej - widzisz co sie dzieje z kasa itd..

ale jak to w panstwie wiele rzeczy dziala na zasadzie sprawiedliwosci spolecznej, ktora najczesciej jest niesprawiedliwa dla jednostek :)

CHRZANEK - Czw 18 Lis, 2010

Bad-i napisał/a:
A teraz dodam co mnie o wiele bardziej denerwuje - zakladamy ze pozostaje nam do emerytury 35 lat pracy. Obaj wplacamy kase na ZUS (tyle tylko ze ja 5 razy wiecej niz Ty), a emeryture i tak dostaniemy taką sama, i to jest dla mnie skandaliczne.

O to to ... :*

W tej kwestii jesteśmy zgodni.
Nie uciekniemy od ZUSu bo się nie da, ale dlaczego do jasnej ku**y i 100 milicjantów ktoś nie zrobi tam porządnej reformy???

Owoc żywota twojego je ZUS !!!

CHRZANEK - Czw 18 Lis, 2010

Jakarti napisał/a:
wiele rzeczy dziala na zasadzie sprawiedliwosci spolecznej

Sprawiedliwośc społeczna to by była Kubuś wtedy jak wszyscy by płacili równe składki i na koniec dostawali jednakową emeryturkę.

Jakarti - Czw 18 Lis, 2010

nie :)
sprawiedliwosc SPOLECZNA to jest jak Badi placi a pijak dostaje..

a Ty piszesz o sprawiedliwej sprawiedliwosci :D

Yarko - Czw 18 Lis, 2010

.
Yarko - Czw 18 Lis, 2010

.
Bad-i - Czw 18 Lis, 2010

A teraz wyobrazmy sobie jak wkoorwiony jest taki gosc z pierwszej 100 w PL. Jak co roku dostaje rozliczenie finansowe to na bank obok stoi respirator :D
KonradMK - Czw 18 Lis, 2010

Bad-i napisał/a:
A teraz wyobrazmy sobie jak wkoorwiony jest taki gosc z pierwszej 100 w PL. Jak co roku dostaje rozliczenie finansowe to na bank obok stoi respirator :D

o ile nie rozlicza się w Monako albo jakiejś republice bananowej

anjas - Czw 18 Lis, 2010

Yarko napisał/a:
to są tylko symulacje, uwzględniające jakieś założenia/prognozy makroekonomiczne, ale tak na prawdę nie jesteśmy w stanie przewidzieć tego, jak będzie wyglądała nasza gospodarka za 35 lat

dlatego też nie mówię o tym co będzie za 35 lat a o tym co jest dziś. Dzisiejszy emeryt, który nie jest byłym SBkiem i zarabiał sporo (więcej nić 250% średniej krajowej i od tej kwoty przekazywał składki) ma emeryturę na poziomie ok. 3 tysi.

Bad-i - Czw 18 Lis, 2010

sa jeszcze tacy ktorzy mimo wszystko rozliczaja sie uczciwie
GeKo - Czw 18 Lis, 2010

anjas napisał/a:
więcej nić 250% średniej krajowej i od tej kwoty przekazywał składki) ma emeryturę na poziomie ok. 3 tysi.
kto tyle za komuny zarabiał?

GeKo napisał/a:
anjas napisał/a:
więcej nić 250% średniej krajowej i od tej kwoty przekazywał składki) ma emeryturę na poziomie ok. 3 tysi.

jest kilku szejków w Brwinowie

anjas - Czw 18 Lis, 2010

GeKo napisał/a:

bardzo dużo osób. Zresztą trzeba mieć takie zarobki chyba przez 5 lat w ciągu (więc mogły być po komunie) albo 10 wybranych z historii... o ile się nie mylę, bo na przepisach zusowskich się słabo znam.

A tak a'propos. Mega choooyowym zagraniem ZUS jest sądzenie sie z emerytami, nawet w sprawach oczywistych, gdzie ZUS nie ma racji. Problem w tym, że sprawy trwają latami i wielu emerytów nie ma szansy doczekać wyroku. To jest zdecydowanie poniżej pasa, a ZUS tak zagrywa z premedytacją.

anjas - Czw 18 Lis, 2010

KonradMK napisał/a:

możliwe... ale ja niestety jeszcze emerytury nie mam ;)

anjas napisał/a:
KonradMK napisał/a:

możliwe... ale ja niestety jeszcze emerytury nie mam ;)

ale ktoś z rodziny może? :D