lee, myslalem, ze przetestowane misiek86electro - Pią 08 Kwi, 2011 Ktoś mi z forum polecał tak że jak ten ktoś odkopie ten temat to sie wypowie Anonymous - Pią 08 Kwi, 2011 Yarko, auto bywa upalane,ale nawet gdyby nie było to i tak bym chciał polepszyc bo seryjny hamulec w 328 nie jest najlepszy(w porównaniu do np.Clio Sporta)
Wójcik nie ma na stanie ds2500 do e36 ,zaproponował mi Endless o porównywalnych parametrach w tej samej cenie.Warto brac??Jezdził ktos na tych Endless??Yarko - Pią 08 Kwi, 2011 Endlessy to topowe klocki, jeśli Wójcik poleca to spokojnie możesz je brać, napisz tylko jaki model Ci poleciłAnonymous - Wto 19 Kwi, 2011 Ten Endless to jakis model 72,zaryzykuje i kupujemisiek86electro - Wto 19 Kwi, 2011 bizon jak hamulce? bizon - Wto 19 Kwi, 2011 jak nie zapomne to wieczorem wkleje fote EmerytRs2 - Wto 19 Kwi, 2011 testował któryś z Was klocki OMP R&S w clio sporcie?
Aktualnie moznaożna wyrwać w fajnej cenie, tył prkatycznie mało co hamuje, wiec można założyć wszystko, teraz jeżdżę na klockach za 20..kilka złotych i jakoś jest
czy ktoś odczuł jakąkolwiek różnicę w jakości hamowania? w porównaniu do?
jak ze zużyciem tego klocka?
kwestię przodu mam już ogarniętą ferrodo ds
druga sprawa, potrzebuję takie oto tarcze :
Grubość [mm]:
8
Średnica [mm]:
238
Wysokość [mm]:
74,6
Typ tarczy hamulcowej:
pełny
Grubość tarczy hamulcowej [mm]:
8
Minimalna grubość [mm]:
7
Ilość otworów:
4x100
średnica otworu centrujacego [mm]:
52,3
Chodzi mi o tarcze na tył. tjuningowe typu, speedmax, hart, itp... nie cholery nie mogę dobrać.
czy te tjuningowe tarcze to nie jest przypadkiem 4 max?bizon - Wto 19 Kwi, 2011
misiek86electro napisał/a:
bizon jak hamulce?
http://forum.hothatch.org...p=414628#414628GeKo - Wto 19 Kwi, 2011 EmerytRs2, Tył i tak prawie nie hamuje, to po co Ci jakieś wynalazki bierz TRW, BREMBO, ATE czy cokolwiek w miarę firmowego. No chyba że chcesz blink blink otworkami na dzielni.Yarko - Wto 19 Kwi, 2011
GeKo napisał/a:
EmerytRs2, Tył i tak prawie nie hamuje, to po co Ci jakieś wynalazki bierz TRW, BREMBO, ATE czy cokolwiek w miarę firmowego. No chyba że chcesz blink blink otworkami na dzielni.
+1
bierz cokolwiekbizon - Wto 19 Kwi, 2011
GeKo napisał/a:
No chyba że chcesz blink blink otworkami na dzielni.
+10 do respektu
ale koledzy dobrze prawia, bierz rozwiazanie "ekonomicznie uzasadnione" EmerytRs2 - Śro 20 Kwi, 2011 no własnie tył nie hamuje, to jeden kij co wezmę, ate brembo czy nawet trw, sa duzo droższe
czyli, jak ma być tanio- bo może, a przy okazji blink to wezme speedmaxy, na przód biorę mikody
podstawa to tajemniczy klocek kupiony na allegro
nie chciałbym tylko żeby ktoś pomyślał że tu oszczędzam czy cuś..
jaram sie tarcza sparco ale wiadomo $$
spokojnie ogarnijmy to co jest, a pozniej szybki myk w 16 i zacisk brembo.Janusz - Śro 20 Kwi, 2011
EmerytRs2 napisał/a:
no własnie tył nie hamuje, to jeden kij co wezmę, ate brembo czy nawet trw, sa duzo droższe
czyli, jak ma być tanio- bo może, a przy okazji blink to wezme speedmaxy, na przód biorę mikody
spokojnie ogarnijmy to co jest, a pozniej szybki myk w 16 i zacisk brembo.
nie chce byc upierdliwi ale proponuje coś pojechać w końcu, bo furę doinwestujesz, a potme wstyd bo miejsce ostatnie a fura co najmniej na pudło...
a już po co Ci zacisk brembo w clio to kompletnie nie rozumiem....Anonymous - Śro 20 Kwi, 2011
Janusz napisał/a:
EmerytRs2 napisał/a:
no własnie tył nie hamuje, to jeden kij co wezmę, ate brembo czy nawet trw, sa duzo droższe
spokojnie ogarnijmy to co jest, a pozniej szybki myk w 16 i zacisk brembo.
nie chce byc upierdliwi ale proponuje coś pojechać w końcu, bo furę doinwestujesz, a potme wstyd bo miejsce ostatnie a fura co najmniej na pudło...
a już po co Ci zacisk brembo w clio to kompletnie nie rozumiem....
Małolat dobrze gada!!!
Clio dobrze hamuje w seri,odpusc sobie wynalazki ,dobry klocek i starczy
Do mnie jutro przyjeżdzają klocki Endless-a i tarcze Brembo,bo sie wszystko pokończyło na Wyrazowie.Gosc mi napisał zeby zeby klocki z tyłu i po bokach posmarowac Plastilube Loctite'a,niestety nie mam,moze byc jakis smar miedziowy czy cus??