Jeśli film jest wysyłany do krytyków przed galą Oskarów i ma watermark "Do not copy. All rights reserved." a jest puszczony na torrentach to jest legalny?
Rozwijam - nie ma na to paragrafu.Jakarti - Czw 13 Cze, 2013
Masz obecnie możliwość bez ZUS co jest głównym obciążeniem.
Sam podatek nie jest.
Była by to szansa do kombinowania.
W uk to jest i jakoś ludzi masowo nie ścigają
Po tym okresie grozi 100funtów kary
jeden Polak prowadzil tak 9miesiecy i sie przyznal przy rejestracji firmy - dostal pismo z odstąpieniem od kary i zyczeniem wszystkiego najlepszego.
Ale to trudne do zrozumienia zapewne w kraju gdzie wszyscy maja napiete poslady.dzik - Czw 13 Cze, 2013 Mnie by akurat nie bawiło, reguły są jasne i płatnika podatków może wkurwiać że innym to uchodzi płazem. Zakładając że faktycznie było jak napisałeś.
Ale dobrze na tym wychodzą, niebawem dług UK pewnie dobije setki % PKB, dużo już nie brakuje.
Trend jak w Portugalii M - Czw 13 Cze, 2013 myslisz ze jest korelacja?
Mnie smieszy ze w pl przedsiebiorca ktory karmi te wszystkie urzednicze etaty nadal jest postrzegany jako cwaniaczek kombinator.dzik - Czw 13 Cze, 2013 a nie jest? dlaczego Grecja ma kłopoty? min z powodu fatalnego ściągania podatków, szacują że to obecnie 25% PKB
czy to jest oparte na twoich osobistych doświadczeniach?
ja miałem z US narazie jedno wezwanie, z poprzedniego PIT'a źle wpisałem dochód z giełdy i zamiast zapłacić 32% zapłaciłem 18% od tych dochodów
wyjaśniono mój błąd i nie musiałem nawet korygować zeznania a logiczne byłoby gdybym miał to skorygować i dopłacićM - Czw 13 Cze, 2013 wowM - Sob 15 Cze, 2013 Nie bez kozery program sekielskiego i morozowskiego nazywany był "Gruby i Głupi"
Anonymous - Wto 18 Cze, 2013 Dobrze gada! USA to bogaty kraj, powinien wspierać oszczędzanie energii!
M - Wto 18 Cze, 2013 Alex u nas nie można obnizyc podatkow w paliwie bo by sie zalamaly szpitale, drogi i latarnie na ulicach przestalyby swiecic. Każda złotówka z podatków wydawana jest na bardzo wazne cele i jest dwa razy oglądana zanim ktokolwiek odważy się ją wydać!Anonymous - Wto 18 Cze, 2013
M napisał/a:
Alex u nas nie można obnizyc podatkow w paliwie bo by sie zalamaly szpitale, drogi i latarnie na ulicach przestalyby swiecic. Każda złotówka z podatków wydawana jest na bardzo wazne cele i jest dwa razy oglądana zanim ktokolwiek odważy się ją wydać!
Dokładni tak. Musze przyznać, że to dobre uczucie jak się zgadzam!M - Wto 18 Cze, 2013
AleX napisał/a:
M napisał/a:
Alex u nas nie można obnizyc podatkow w paliwie bo by sie zalamaly szpitale, drogi i latarnie na ulicach przestalyby swiecic. Każda złotówka z podatków wydawana jest na bardzo wazne cele i jest dwa razy oglądana zanim ktokolwiek odważy się ją wydać!
Dokładni tak. Musze przyznać, że to dobre uczucie jak się zgadzam!
Czujesz ekscytację niczym przed wyjazdem na wakacje? M - Wto 18 Cze, 2013 Na szczęście rząd zapowiada wzrost gospodarczy, no a jak już oni coś zapowiedzą to możemy spać spokojnie