Sprzedam/Kupie/ZakupyGrupowe - [Szukam auto] Temat - koncert życzeń
dzik - Nie 20 Sty, 2013 A6 C5 v6 Q.KarQ - Nie 20 Sty, 2013 Znajomy miał A4 2.8 193 zagazował i dobrze jeździło zarówno na benzynie jak i gazie.
Teraz drugi znajomy kupił S6 C5 zagazował i jest wniebowzięty, że portfel pustoszeje dwa razy wolniej.Bart - Nie 20 Sty, 2013
kamil napisał/a:
Właśnie tego silnika się obawiam. 2,5 tdi od VAGa to jeden z bardziej problematycznych silników. Nie znam się dokładnie ale kumpel - znawca audi mocno odradza ten silnik.
spece z internetu
te silniki w dostawczakach robią po paręset tysięcy kilometrów bez większych problemów, dostając przy tym grubo po dupie. Warto go mieć dla samego brzmienia - doładowana r-piątka brzmi rewelacyjnie kamil - Nie 20 Sty, 2013 Bart, dlatego napisałem, ze myśleliśmy o dwóch różnych silnikach kosmita - Nie 20 Sty, 2013
kamil napisał/a:
możliwe, ze piszemy o dwóch różnych 2.5 tdi. Ty chyba o silniku AEL. A ja myślałem o tym V6
Nawet napewno tak jest
Bart napisał/a:
te silniki w dostawczakach robią po paręset tysięcy kilometrów bez większych problemów, dostając przy tym grubo po dupie. Warto go mieć dla samego brzmienia - doładowana r-piątka brzmi rewelacyjnie
Miałem i żałuję, że już nie mamKarQ - Nie 20 Sty, 2013 Nie masz czego, teraz masz nowoczesną, rozwojową, bezawaryjną 140-kę Kamill - Nie 20 Sty, 2013
Bart napisał/a:
kamil napisał/a:
Właśnie tego silnika się obawiam. 2,5 tdi od VAGa to jeden z bardziej problematycznych silników. Nie znam się dokładnie ale kumpel - znawca audi mocno odradza ten silnik.
spece z internetu
te silniki w dostawczakach robią po paręset tysięcy kilometrów bez większych problemów, dostając przy tym grubo po dupie. Warto go mieć dla samego brzmienia - doładowana r-piątka brzmi rewelacyjnie
spece z internetu
Te w dostawczakach są już na pompowtryskach, a te w volvo to te na pompie, niby podobne, ale troche inne. Aczklwiek oba robia robote.kosmita - Nie 20 Sty, 2013 Na pewno bardziej niż ta, którą Ty się powozisz
Póki co 240kkm zrobione i wszystko git kosmita - Nie 20 Sty, 2013
Kamill napisał/a:
Bart napisał/a:
kamil napisał/a:
spece z internetu
spece z internetu
Te w dostawczakach są już na pompowtryskach, a te w volvo to te na pompie, niby podobne, ale troche inne. Aczklwiek oba robia robote.
spece z internetu
ja miałem T4 na pompieBart - Nie 20 Sty, 2013
Kamill napisał/a:
spece z internetu
Te w dostawczakach są już na pompowtryskach, a te w volvo to te na pompie, niby podobne, ale troche inne. Aczklwiek oba robia robote.
znawca dał głos Anonymous - Nie 20 Sty, 2013 a czy Wy przypadkiem nie mylicie dwóch róznych 2.5tdi??R5 i V6 ??Bart - Nie 20 Sty, 2013 eeee, serio?Walle - Nie 20 Sty, 2013 Kamil, ja ostatnio z Kurowskim rozmawiałem o A6 C5 v6 Quattro (2.4 lub 2.8). Podobno nie ma się do czego przyczepić.
Jeździłem takim 2.5 TDI 150KM (tym właśnie niezbyt polecanym - z czego śmieje się mój mechanik) i baaardzo mi sie podobało. Nawet na urlop 1000 km pojechałem i cały zadowolony wróciłem Fakt, że nie piło mało, podnosiło lekko dziób przy push the pedal to the metal - ale było mega , ale dla rodziny super wóz.
No i w h.... części w dobrych cenach, miejsca w środku full, bagażnik nawet w sedanie robi robotę, buda nie rdzewieje....
Żyć nie umierać Anonymous - Nie 20 Sty, 2013 Bart, tak w temacie-jak to jest ze w mercach sprinterach (tych pierwszych) silnik 2,9td są bardzo chwalone a w w210 290td narzekają na nie,a to chyba ten sam silnikKamill - Nie 20 Sty, 2013
rabarbar napisał/a:
a czy Wy przypadkiem nie mylicie dwóch róznych 2.5tdi??R5 i V6 ??
To juz zostało wyjaśnione kilka postów wcześniej. W dostawczakach nigdy nie było v6 tdi, a R5 np w vw t4 były od któregoś roku robione na pompowtryskach. W volvo 2,5 140KM był spięty z 5 bieg skrzynią i był poprzecznie w audi z 6stką i wzdłużnie.