To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

Techniczne - Hamulce

Yarko - Czw 21 Kwi, 2011

Bonczek napisał/a:
takie podejście to typowe hondziarstwo

+1

:rotfl:

Janusz - Czw 21 Kwi, 2011

Bonczek napisał/a:
Bardziej chodziło mi o to, że to wstyd - takie podejście to typowe hondziarstwo :faja:

aaa no to nie rozumiem, mi sie hondziarstwo kojarzy z przekonaniem o własnej jedwabistości, cwaniactwem ładowaniem kupy kasy w fure, cwiartkami itd itp :P (nie mówie o właścicielach wszystkich hond, tylko o stereotypowym hondziarstwie) ale ze wstydem to mi się napewno nie kojarzy. Ja jak ostatnio dostałem po dupie na rallysprincie, a w sumie to powinienem wygrać, to było mi serio wstyd ;D

Młody Papież - Czw 21 Kwi, 2011

Januszek teraz kozak :)
Bonczek - Czw 21 Kwi, 2011

Czego się wstydziłeś? Wiesz, że się rozwijasz, inwestujesz w auto na tyle na ile możesz - imo nikt się nie powinien wstydzić w takich sytuacjach - chyba, że chodzi i mówi jakim nie jest kozakiem i dostaje baty :faja:

Młody Papież napisał/a:
Januszek teraz kozak :)

nie nie o to chodzi, po prostu wtedy w sumie miałem najlepiej przygotowany samochód w klasie... a wkładali mi gorszymi... skoro nie wina w samochodzie to w kierowcy i było mi wstyd ze clio z kubłem, wydeszkiem, wyrczy rycy cescy , r888 z przodu :rotfl: oz błyszcza, carbon w zderzaku a kierowca nie jedzie :rotfl: taki typowy banan :lol2:

bizon - Czw 21 Kwi, 2011

moze zapominales o zrobieniu kupy przed startem ;D
Yarko - Czw 21 Kwi, 2011

Janusz napisał/a:
nie nie o to chodzi, po prostu wtedy w sumie miałem najlepiej przygotowany samochód w klasie... a wkładali mi gorszymi... skoro nie wina w samochodzie to w kierowcy i było mi wstyd ze clio z kubłem, wydeszkiem, wyrczy rycy cescy , r888 z przodu oz błyszcza, carbon w zderzaku a kierowca nie jedzie taki typowy banan

Januszek po co myślisz o takich rzeczach ? :rotfl: jedź swoje i nie myśl o tym, jak gościu przyjedzie EVO i mu włożysz to znaczy, że ma sobie kupić CC i nauczyć się jeździć ? każdy jeździ tym czym chce lub tym na co go stać, umiejętności nie mają tu nic do rzeczy

Yarko - Czw 21 Kwi, 2011

btw. na ostatnim ułężu był znajomy Swiftem 1.5 100KM i kręcił czasy podobne do moich, mimo że był 2 klasy niżej :) ztcp w zeszłym roku zajał 2 lub 3 miejsce w generalce na CSP CUP, mimo że był w najniższej klasie :) kwestia rozjeżdżenia i wjeżdżenia w furę
Qukie - Czw 21 Kwi, 2011

kurde, takie typowo moje podejście :(

podwójnie dołujące bo mam Hądę T_T

ale ja jeżdżę dla funu :)

Yarko napisał/a:
jak gościu przyjedzie EVO i mu włożysz to znaczy, że ma sobie kupić CC i nauczyć się jeździć

nie ma kupować cc ale powinien przestać inwestować w graty a skopić sie na jeździe. Nie trzymasz sie tematu, ja pisze o wkładaniu worka kasy w dłubanie a nie o tym ze ktos sobie kupił na początek evo bo sie mu marzyło ;)

Bonczek - Czw 21 Kwi, 2011

A nie może się komuś marzyć przede wszystkim samochód a dopiero później jazda? :)
GeKo - Czw 21 Kwi, 2011

Bonczek napisał/a:
A nie może się komuś marzyć przede wszystkim samochód a dopiero później jazda?

Tak myśli 90% osób. Mnie się marzyła jazda jak nie miałem auta, albo auto było starsze ode mnie to się cieszyłem że mogę jeździć. :)

EmerytRs2 - Czw 21 Kwi, 2011

ech Janusz :faja: wymieniałeś już 2 razy tarcze
ja nie, wiec Ty jesteś burżuj :faja:
wracając do tematu.
wkleję juto fotki tarcz, i sami zobaczycie jak to wygląda.

dziwią mnie tylko rozbieżności w opiniach co do tarcz "tjuningowych"
autem nie robię też miliona km rocznie
tak naprawdę średnio mi się śpieszy z tą wymianą ;)
tarcze spróbuję pomierzyć jutro

tył przy tym klocku co wsadziłem na test za 20zł wyglądają jak zardzewiała kupa.

i jeszcze ważna kwestia, jak dobrze wiecie clio clio nie równe, tak samo hamulce, mi się wydaje że mój nie hamuje :ost: , ja odpowietrzyłem raz, ale kiepsko, poźniej oddałem do mechanika na powtórkę, wiem ze wyciągają podciśnieniem, zarzekali się ze zrobili 2 razy bardzo ok.
imo pedał jest "mietki", jak go kupiłem całowałem kierę przy pierwszym kontakcie, dojeżdżając do skrzyżowania obrócony po pas ;)

wasq - Czw 21 Kwi, 2011

Qukie napisał/a:
kurde, takie typowo moje podejście :(

podwójnie dołujące bo mam Hądę T_T

ale ja jeżdżę dla funu :)

ale ze zjebanymi hamulcami wiec ten temat sie nie tyczy ciebie :P :P :P :P :rotfl: :rotfl:

kaziu1985pn - Czw 21 Kwi, 2011

EmerytRs2, a mierzyłeś ile mają tarcze grubości ??