Ale problem w tym że nie ma dobrych miejsc. Jak obrabują twój bank i zabiorą gotówke to masz to w dupie.
Ale bitmonet nie trzymasz w bankach tylko u siebie
Jak chcesz sprzedać to odpwiednią ilość wstawiasz na mtgox i tyle
Reszte trzymasz w telefonie/kompie/wydrukowane na papierowych kartkach w sefjie
dzik napisał/a:
Przykład Cypru zachwiał wiarą w banki ale wystarczy że do właściciela kantoru bitmonet zakupają kolbą smutni panowie i w ramach dobrego układu twoje monety wyparują by miał spokój.
Tak może być ale w praktyce to niewykonalne bo wystarczy jeden pstryk palcem i monety wracaja do wlascicieli. Pozatym to jest niewykonalne technicznie bo serwery mogą być rozstrzelone po calym swiecie w klastrach - nie do rozwalenia
dzik napisał/a:
Bitcoin jest najbardziej znany, alternatyw jest wiele, to czyni bitcoina mało wartościowym.
Alternatywa nie zeruje wartosci bitcoina, gdyby tak bylo to kurs bylby dzisiaj zero a nie jest. Wybor to zawsze korzysc, brak wyboru jest zly.
Ten argument jest inwalidą.
dzik napisał/a:
Dla mnie wartość BT jest taka jak tony złota na bezludnej wyspie.
Wartosc BTC w tej chwili to okolo 355pln / btc
Nie zanosi sie na to zeby miala pasc Anonymous - Pon 24 Cze, 2013
M napisał/a:
To sie nazywa unikanie dysonansu poznawczego
Ja to nazywam brak ochoty kopania sie z koniem PiTT - Pon 24 Cze, 2013 pytanie: ile realnie na tym zarobiliście?
arssss - Pon 24 Cze, 2013 2500zł w sumie za nic pum - Śro 26 Cze, 2013 oj Rostowski to dobry magik - aka nie mamy skąd wziąć pieniędzy na przepier... to weźmiemy z ofe. Pseudomądre zmiany jak pociągnąć więcej kasy.M - Śro 26 Cze, 2013 M - Śro 26 Cze, 2013 Pozytyw - http://prawo.gazetaprawna...91-zawodow.html
Szkoda ze jest to reforma ministra ktory zostal wyrzucony z rzadu bo nie przystawal do reszty. Szkoda ze takich ludzi nie jest wiekszosc.michool_vt - Śro 26 Cze, 2013 hmm a to nie jest tak, że tylko troche sie wymagania zmniejszą co do uzyskania uprawnień i podobnych, a nie 'uwolnią' zawody?M - Śro 26 Cze, 2013 Trzeba poczytac. Deregulacja powinna skutkowac usunieciem regulacji dla danego zawodu.GeKo - Śro 26 Cze, 2013 Ja bym zdelegalizował piłkę nożną
Właśnie podali że w zeszłym roku na zabezpieczenie przejazdów pociągami i busami tej hołoty poszło z budżetu 34mln zł Albo niech płacą za to kluby wliczając w cene biletu.M - Śro 26 Cze, 2013 http://www.polskatimes.pl...t.html?cookie=1arssss - Śro 26 Cze, 2013 "zakaz ponownej rejestracji takiego auta w przypadku zmiany właściciela" Barejka - Śro 26 Cze, 2013 bez sensu nie ma prawa przejsc nie rozumiem dlaczego ubezpieczyciele tak placza, maja chajsu w cipke i jeszcze im malo od ponad 5 lat mam sztrucla i nie wjechalem w nikogo i nie zamierzam tylko zamiast mi obnizac to chooje podnosza co roku o kilkanascie zlotych GeKo - Śro 26 Cze, 2013
Ha haha oni wszyscy myślą że jeździmy starymi sztruclami bo chcemy
Odsetek ludzi którzy wolą jeździć starym niż nowym jest... ech szkoda gadać.M - Śro 26 Cze, 2013 Jezdzimy takimi jak chcemy i na jakie nas stac.
Ja nie widze nic zlego w starym samochodzie jesli spelnia moje potrzeby, a koszt utrzymania na pewno nie bedzie wiekszy niz kwota nowego auta.