To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

HydePark - Dyskusje gospodarczo/polityczno/obyczajowe

M - Pon 24 Cze, 2013

dzik napisał/a:
Ale problem w tym że nie ma dobrych miejsc. Jak obrabują twój bank i zabiorą gotówke to masz to w dupie.

Ale bitmonet nie trzymasz w bankach tylko u siebie :)
Jak chcesz sprzedać to odpwiednią ilość wstawiasz na mtgox i tyle :)

Reszte trzymasz w telefonie/kompie/wydrukowane na papierowych kartkach w sefjie :)

dzik napisał/a:
Przykład Cypru zachwiał wiarą w banki ale wystarczy że do właściciela kantoru bitmonet zakupają kolbą smutni panowie i w ramach dobrego układu twoje monety wyparują by miał spokój.

Tak może być ale w praktyce to niewykonalne bo wystarczy jeden pstryk palcem i monety wracaja do wlascicieli. Pozatym to jest niewykonalne technicznie bo serwery mogą być rozstrzelone po calym swiecie w klastrach - nie do rozwalenia :)

dzik napisał/a:
Bitcoin jest najbardziej znany, alternatyw jest wiele, to czyni bitcoina mało wartościowym.

Alternatywa nie zeruje wartosci bitcoina, gdyby tak bylo to kurs bylby dzisiaj zero a nie jest. Wybor to zawsze korzysc, brak wyboru jest zly.
Ten argument jest inwalidą.

dzik napisał/a:
Dla mnie wartość BT jest taka jak tony złota na bezludnej wyspie.

Wartosc BTC w tej chwili to okolo 355pln / btc :)
Nie zanosi sie na to zeby miala pasc :)

Anonymous - Pon 24 Cze, 2013

M napisał/a:
To sie nazywa unikanie dysonansu poznawczego

Ja to nazywam brak ochoty kopania sie z koniem :*

PiTT - Pon 24 Cze, 2013

pytanie: ile realnie na tym zarobiliście?
:>

arssss - Pon 24 Cze, 2013

2500zł w sumie za nic :)
pum - Śro 26 Cze, 2013

oj Rostowski to dobry magik - aka nie mamy skąd wziąć pieniędzy na przepier... to weźmiemy z ofe. Pseudomądre zmiany jak pociągnąć więcej kasy.
M - Śro 26 Cze, 2013

M - Śro 26 Cze, 2013

Pozytyw - http://prawo.gazetaprawna...91-zawodow.html
Szkoda ze jest to reforma ministra ktory zostal wyrzucony z rzadu bo nie przystawal do reszty. Szkoda ze takich ludzi nie jest wiekszosc.

michool_vt - Śro 26 Cze, 2013

hmm a to nie jest tak, że tylko troche sie wymagania zmniejszą co do uzyskania uprawnień i podobnych, a nie 'uwolnią' zawody?
M - Śro 26 Cze, 2013

Trzeba poczytac. Deregulacja powinna skutkowac usunieciem regulacji dla danego zawodu.
GeKo - Śro 26 Cze, 2013

Ja bym zdelegalizował piłkę nożną
Właśnie podali że w zeszłym roku na zabezpieczenie przejazdów pociągami i busami tej hołoty poszło z budżetu 34mln zł Albo niech płacą za to kluby wliczając w cene biletu.

M - Śro 26 Cze, 2013

:-D
http://www.polskatimes.pl...t.html?cookie=1

arssss - Śro 26 Cze, 2013

"zakaz ponownej rejestracji takiego auta w przypadku zmiany właściciela" :wall: :wall: :wall:
Barejka - Śro 26 Cze, 2013

bez sensu nie ma prawa przejsc ;D nie rozumiem dlaczego ubezpieczyciele tak placza, maja chajsu w cipke i jeszcze im malo ;D od ponad 5 lat mam sztrucla i nie wjechalem w nikogo i nie zamierzam tylko zamiast mi obnizac to chooje podnosza co roku o kilkanascie zlotych :wall: :rotfl:
GeKo - Śro 26 Cze, 2013

M napisał/a:
:-D
http://www.polskatimes.pl...t.html?cookie=1

:rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl:

Ha haha oni wszyscy myślą że jeździmy starymi sztruclami bo chcemy :wall:

Odsetek ludzi którzy wolą jeździć starym niż nowym jest... ech szkoda gadać.

M - Śro 26 Cze, 2013

Jezdzimy takimi jak chcemy i na jakie nas stac.
Ja nie widze nic zlego w starym samochodzie jesli spelnia moje potrzeby, a koszt utrzymania na pewno nie bedzie wiekszy niz kwota nowego auta.