EmerytRs2 - Czw 21 Kwi, 2011 nom, tak z rok temu , i chyba jakoś pod koniec sierpnia, łapały się w normie kaziu1985pn - Czw 21 Kwi, 2011 EmerytRs2, jeśli podchodzą pod minimum to czuć gorsze działanie.EmerytRs2 - Pią 22 Kwi, 2011 zdjęcia
zmierzyłem, ale chyba suwmiarkę jaką\ś mam lewą, tylne niby dobre jeżeli chodzi o grubość
przody już śmietniki poniżej rantu może być mniej niż 22mm
klocki ds prawie nie zeszły i teraz przy tych tarczach też trochę śmietniki, trzeba będzie je dotrzeć, albo założyć nowy komplet.Qukie - Pią 22 Kwi, 2011 Patrzyłem sobie w temat Januszka i w kwestię zakładania tarcz rowkowanych i kierunku ów rowków. Generalnie jest tendencja do zakładania tarcz w taki sposób:
Jednak w Japonii i coraz częściej w stanach zakłada się je odwrotnie
Stąd oczywiście bierze się pytanie: czemu? Czy rzeczywiście europejski sposób jest właściwy i jeśli tak to czemu. Dlaczego Japończycy zakładają je odwrotnie? Nawet Brembo zmienia orientację
Wiadomo, że ważną kwestią jest wewnętrzna wentylacja, jednak jeśli tarcza ma wewnętrzne kanały proste to rowki na powierzchni nie powinny mieć żadnego znaczenia, jednak gdy są kierunkowe to już gorzej.
Dyskutujmy
I jeszcze jedna kwestia. Czy tarcze kierunkowe nie powinny obracać się w przeciwną stronę niż na obrazku?
Patrzyłem sobie w temat Januszka i w kwestię zakładania tarcz rowkowanych i kierunku ów rowków
dokładnie kurka, na tarczach hart sport, było napisane która ma być prawa która lewa i po założeniu były w druga stronę niż tka jak mieli wszyscy, czyli po japońsko (aka hondziarsku JDM), wszyscy mi pojechali ze mam źle to je obróciłem stronami Anonymous - Pią 22 Kwi, 2011 EmerytRs2, to wyglada jakby ten tył coś nie hamował...EmerytRs2 - Pią 22 Kwi, 2011 no właśnie.
co sądzicie o tarczach SNR? mogę mieć komplet z łożyskami i koronkami/pierścieniami ABS na 2 koła przygotowany do założenia (wprasowane łożyska)
za ok. 530zł
samo łożysko SNR tył 72 zł./szt.kaziu1985pn - Pią 22 Kwi, 2011 EmerytRs2, 530 za zestaw ?? czy 1 sztuka ??EmerytRs2 - Pią 22 Kwi, 2011 Zestaw
SNr nie wychodził przypadkiem na 1-montaż??bizon - Pią 22 Kwi, 2011 ja mam teraz do zalozenia nawiercane, wiec problem z glowy EmerytRs2 - Pią 22 Kwi, 2011 jakie??
do godz 17 mogę zmienić zamówienie.
zostawić łożyska a wejść w ten zestaw.
jutro odbiór
w IC za 1-szt z tego zestawu życzą sobie ponad 400 zł. bizon - Pią 22 Kwi, 2011 zimmermann sport, ale nie polecam kaziu1985pn - Pią 22 Kwi, 2011 EmerytRs2, w jakim sklepie masz taki upust ??EmerytRs2 - Pią 22 Kwi, 2011 u naszego kolegi z KRC muzykanta zniżka dla mnie
wchodzic w to?
tarcze 190 zyli za szt.
ale lożyska pomontowane na bank git!!EmerytRs2 - Pią 22 Kwi, 2011 dobra weszłem w to.
na tyle będą SNR
a co do założenia tarcz logika nakazuje montaż w odwrotną stronę.
fizyka pany fizyka , bojeżeli ruch obrotowy jest w tym kierunku. to gazy musza chyba iść na zewnątrz.
z rowkami kierującymi?? nie jestem ekspertem,a to jest ekspercki temat