To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

HydePark - Dyskusje gospodarczo/polityczno/obyczajowe

GeKo - Śro 26 Cze, 2013

Ja też nie widzę nic złego w starych autach, ale ich wybór jest podyktowany konkretnymi czynnikami.
1. Nie stać nas na nowe
2. Nowe nie spełniają naszych wymagań w pewnych kwestiach. np do nowego TD nie zalejemy opału :rotfl:
3. Chcemy mieć coś klasycznego unikatowego choćby to była stara 205 czy inne saxo.

M - Śro 26 Cze, 2013

Wolność.
A tym artykule jest podana informacja ze te zmian maja uratowac brazne motoryzacyjna :lol2:
Nie potrafie nawet dobra slow na taka biede umyslowa.

Jest tez pare gorszych kwiatkow na dzisiaj do wklejenia do tego temat ale oszczedze chyba kolegom nerwow.

antoś - Śro 26 Cze, 2013

Co im się dziwić, dilerzy ratują się nogami i rencyma.

Też wolałbym nowe auto, ale za cenę Golfa nawet bym sobie podstawowej Fabii nie kupił.

Kenet - Śro 26 Cze, 2013

M napisał/a:
A tym artykule jest podana informacja ze te zmian maja uratowac brazne motoryzacyjna :lol2:
Nie potrafie nawet dobra slow na taka biede umyslowa.

+1 , najwyższy możliwy poziom oderwania od rzeczywistości pomysłodawców tego projektu ustawy.

qbica - Śro 26 Cze, 2013

Cytat:
Zmienić miałby się też system złomowania aut. Stowarzyszenie proponuje przyznawanie właścicielowi za złomowanie kompletnego samochodu państwowego świadectwa złomowania o wartości 1000 zł. Kupując nowe auto w salonie, posiadacz świadectwa mógłby uzyskać 1000 zł zniżki.

1000zł, gruby rabat :rotfl: :rotfl:

Yarko - Śro 26 Cze, 2013

.
Jakarti - Czw 27 Cze, 2013

przeciez to nie jest racjonalny argument tylko wymyslona na sile argumentacja dla pomyslu lobby samochodowego. wydaje sie, ze nie ma wiekszych szans na wprowadzenie takich regulacji.

co maciek wczoraj pominal to rzad wlasnie wzial ofe. silo. Dziac beda sie ciekawe rzeczy bo nie mozna zwiekszyc juz deficytu czyli wziac kolejnego kredytu. cos trzeba przeksiegowac albo wyszarpac wiec druga polowa roku bedzie obfitowac w wiele takich ciekawych pomyslow.

M - Czw 27 Cze, 2013

Szkoda gadac :) Rzad skonsumuje kasę z ofe a ludzie bedą klaskać i się cieszyć.
Dodajmy że jedyną kasę jaka jest oszczędzona i realnie istnieje w przymusowych ubezpieczeniach emerytalnych.
Ja popieram Wiplera - chcecie likwidowac ofe to oddajcie ludziom ich pieniądze i niech nimi dysponują, ale tak nie bedzie bo świnie tylko sapią z podniecenia na miliardy z ofe które wleją się do koryta.

z jedną tylko uwagą, ze one się nie wleją.. tylko obligacje zakupione przez OFE (dług państwa) zostaną umorzone a ich wartość zostanie zaksięgowana jako nowe środki w ZUS (sic! - nowy dług tylko taki, którego jeszcze nie ma..)

wczoraj do mnie dzwonił Instytut Badań Rynkowych Millword Brown :)
rozmowa o Hance Waltzowej, o Warszawie i wszystkim co z nią związane i oczywiscie o preferencjach wyborczych i referendum. 15 min!!
ale zdziwiło mnie pytanie o przedział zarobków bo jako najwyższy pułap na gospodarstwo podali.. 4k netto gdzie wystarzą dwie osoby na kasie w biedronce. pozniej powiedzą, że wszyscy warszawiacy zarabiaja "w najwyzszym progu" :D wiec jest dobrze..

M - Czw 27 Cze, 2013

Jakarti napisał/a:
z jedną tylko uwagą, ze one się nie wleją.. tylko obligacje zakupione przez OFE (dług państwa) zostaną umorzone a ich wartość zostanie zaksięgowana jako nowe środki w ZUS (sic! - nowy dług tylko taki, którego jeszcze nie ma..)

Kubuś, te pieniądze znikną jako zadluzenie a w tej kwocie bedzie pociagniety nowy kredyt.
Tak samo go bedziemy spaclac jak obywatele ale nie bedziemy mieli juz nic w ofe - ta kasa powedruje huk wie gdzie :) - oczywiscie, bedzie zainwestowana przez panstwo dla naszego dobra.

anjas - Czw 27 Cze, 2013

ja chciałbym tylko zauważyć, że wczoraj NBP przekazał do budżetu 5,2 miliarda zł z zeszłorocznego zysku. Na chwilę powinno to uspokoić sytuację.
Zakusy na OFE są suabe.

M - Czw 27 Cze, 2013

anjas napisał/a:
ja chciałbym tylko zauważyć, że wczoraj NBP przekazał do budżetu 5,2 miliarda zł z zeszłorocznego zysku. Na chwilę powinno to uspokoić sytuację.
Zakusy na OFE są suabe.

Rozmarzyłem się że tym zyskiem moglyby być dokapitaizowane prywatne konta emerytalne Polaków - kazdemu po równo :faja:

anjas napisał/a:
ja chciałbym tylko zauważyć, że wczoraj NBP przekazał do budżetu 5,2 miliarda zł z

kupa kasy ale z tego co piszą/mowia to ok 20% potrzeb do końca roku zatem średnio licząc wystarczy na miesiąc :rotfl:

Anonymous - Czw 27 Cze, 2013

wrzucam tutaj zeby troche rozluznic atmosfere :D
ruch palikota idzie na jakosc..

..jakosc twarzy bo z pewnoscia nie mozgu :D

http://deser.pl/deser/1,1...odbija.html#Cuk