Michał - Czw 26 Mar, 2009 fak !!
czytałem o tym, zapomniałem kompletnie
Cytat:
British Racing Green became a popular paint choice for British sports and luxury cars, and a popular choice for the original Mini Cooper, the new MINI Cooper and the Mazda MX-5, whose styling was heavily based on the 1960s British Lotus Elan. British Racing Green was not traditionally a metallic paint, but tends to be such on new cars, as such a limited range of "solid" colours is offered by manufacturers.
czyli suma sumarum, miałem racje Michał - Czw 26 Mar, 2009
AndreXSi napisał/a:
Michał napisał/a:
oczywiscie.
chodzi mi o nazwe. British Racing Green był oferowany tylko przez mazde ?
tak ? bo ja sam nie jestem pewien
Nie, na bank nie
andre , przypominam
Anonymous - Czw 26 Mar, 2009 O czym? że lubisz spoconych murzynów?
michool_vt - Czw 26 Mar, 2009 Michał, on ma jakaś filozofie życia związana z tą brodą?
widziałem raz jakiś filmik jak kolesiowi oko wypłynęło po tym jak go jebutnąłMichał - Czw 26 Mar, 2009 nie no, to jest tępak z ufc ...Janusz - Pią 27 Mar, 2009
michool_vt napisał/a:
Michał, on ma jakaś filozofie życia związana z tą brodą?
widziałem raz jakiś filmik jak kolesiowi oko wypłynęło po tym jak go jebutnął
ja tez, ale widziałem tez inne filmiki, i na wszystkich wszyscy przeciwnici Kimbo byli od niego mniejsi... i o ile kimbo widać było ze bił raz na jakiś czas, to tamci po prostu machali łapami generalnie po kilku filmikach odniosłem wrażenie ze koleś się niexle bije, ale zawsze bierze mniejszych i mniej doświadczonych.ŁukaszS3 - Pią 27 Mar, 2009
bart napisał/a:
british racing green wziął się z czasów gdy poszczególne kraje w sportach motorowych malowały samochody w konkretne kolory - angole na zielono (a np. włosi na czerwono, france na niebiesko).
No a Niemcy malowali swoje Srebrne Strzały na kolor srebrny, co oznacza że moje S3 jest takim nowoczesnym odzwierciedleniem wyścigowej techniki Audi
DZIĘKUJEM!Anonymous - Pią 27 Mar, 2009 W tamtych(lata 30-te) czasach niemieckim kolorem był BIAŁY,ale przed ktoryms z wyscigow okazało sie ze wyscigowe Mercedesy sa o kilkanascie kilogramow za ciężkie(obowiazywala masa maxymalna),wiec w celu jej redukcji usunięto farbe z auta,a ze nadwozie bylo aluminiowe to po polerce zrobilo sie srebrne ,i tak juz pozostalo.
aha srebrna strzała=Mercedes,a Audi w tamtych czasach nie było ,był Auto Union-najwiekszy uwczesny konkurent Mercasaxorulez - Pią 27 Mar, 2009
rabarbar napisał/a:
był Auto Union-najwiekszy uwczesny konkurent Merca
i chyba mieli coś w ofercie z silnikiem WanklaAnonymous - Pią 27 Mar, 2009 raczej normalne V16
Wydaje mi sie ze pierwszym niemieckim autem z wanklem było NSU,gdzies tak w latach 60saxorulez - Pią 27 Mar, 2009 zgadza się.. my bad
NSU robiło wankleŁukaszS3 - Pią 27 Mar, 2009
rabarbar napisał/a:
aha srebrna strzała=Mercedes,a Audi w tamtych czasach nie było ,był Auto Union-najwiekszy uwczesny konkurent Merca
Nie ważne mam wyścigówkę z korzeniami pP - Pią 27 Mar, 2009
ŁukaszS3 napisał/a:
wyścigówkę
nie wiem co to znaczy i wpisałem w Google, oto co mi wyskoczyło:
Misiek_lbn - Pią 27 Mar, 2009 ale to ma chyba napęd na tył a nie haldex, więc kto oszukuje, google czy łukasz Misiek_lbn - Pią 27 Mar, 2009 http://moto.allegro.pl/it...lub_czesci.html
r19 williams