Qukie - Pią 22 Kwi, 2011 Zmieniłem właśnie tarcze i klocki i prawe przednie koło jest mocno blokowane. Nawet na podniesionym przodzie wbitej jedynce i po dodaniu gazu nie chce się zakręcić, co robić? Przejechać kilkanaście km na spokojnie niech się tarcza dotrze z klockiem czy załatwić to w inny sposób?Młody Papież - Pią 22 Kwi, 2011 to nie wina tarczy ani klocków
albo tłoczek sie za bardzo zasiedział, albo zasyfiały prowadnice zacisku, potrzebna szybka prosta 'regeneracja'Qukie - Pią 22 Kwi, 2011 tego się bałem i chciałem uniknąć, zwłaszcza w święta Cassis - Pią 22 Kwi, 2011 Eee.. tam, zdemontuj i przesmaruj. Będzie git.bizon - Pią 22 Kwi, 2011 dorzuc patykowi do zamowienia EmerytRs2 - Pią 22 Kwi, 2011 prowadznice 20 min
nie przejmuj się !!
ja jestem w D bizon - Pią 22 Kwi, 2011 mysle, ze kukiemu dolega to samo co mnie, czyli nie rozbierane od 18 lat zaciski EmerytRs2 - Pią 22 Kwi, 2011 małolatki Qukie - Sob 23 Kwi, 2011 Zapewne to samo, zapewne zaraz wyprowadzę auto z garażu i zacznę działać, jak nie pomoże to będzie telefon do Badyla Młody Papież - Sob 23 Kwi, 2011 oczywiście, że jak rozruszasz i posmarujesz /odpowiednim smarem/ to pomoże, ale nie na długo, bo z jakiegoś powodu przeciez przestało działać, masz zniszczone gumki na zacisku. Może się stać tak, że ten syf, który ruszysz po chwili dosłownie zaklei zacisk.Qukie - Sob 23 Kwi, 2011 No i będzie trzeba regenerować. Gumka zewnętrzna od spodu pęknięta przez co zacisk dostał mnóstwo syfu, do tego trochę pordzewiał. Po świętach zaciski zostaną zdjęte i zregenerowane tak samo jak bizona Kenet - Czw 28 Kwi, 2011 Muszę przed wypadem na Ułęż wymienić klocki bo obecne noname'y nie wytrzymają pół kółka. Mam w Astrze heble z Calibry 2,5 v6 czyli tarcza 288 mm zamiast seryjnych 256. Niestety klocek jest do tego dość drogi bo komplet Ferodo DS Performance kosztuje 450 zł w IC już po zniżce, na allegro jedyną alternatywą jest EBC Greenstuff ~400 zł, ale nie wiem czy to się do czegoś nadaje. O DS2500 nie wspominam bo narazie nie chcę myśleć ile kosztują. Czy jest jakaś tańsza alternatywa jeśli chodzi o klocki do tych hebli? Numer katalogowy klocków w katalogu IC to FDS1068. Może ktoś mógłby to ogarnąć taniej albo polecić coś równie dobrego trochę taniej niż warszawska średnia stawka za godzinę pracy Anonymous - Czw 28 Kwi, 2011 podpytaj tutaj co ma
www.hamulce.netAnonymous - Pią 29 Kwi, 2011 Kenet nie jest to ,to samo http://allegro.pl/sportow...1542500901.htmlfaldzip - Pią 29 Kwi, 2011 na sklepmoto.pl masz te DS za 371 zl