Nie ważne jak wygląda- ona jest z Elbląga... (a rym częstochowski mi wyszedł, nie ważne
M - Pią 28 Cze, 2013 Jak to szlo z tymi podatkami? Nie mozna obnizyc ani troche bo zabraknie na dziury w drogach i sprzatanie ulic nie mowiac juz o szpitalach? Tiaaaa...
http://wiadomosci.wp.pl/k...l?ticaid=110d83Barejka - Pią 28 Cze, 2013 tak to czytam to wydaje mi sie ze opyerdalaja nas na grubo, smiejac sie tylko u siebie z tych nedznych podatnikow, ale to tylko takie moje wyobrazenia M - Pią 28 Cze, 2013 Ja tylko napisze ze wplyw z podatku PIT wynosi dwukrotnosc tej kwoty, jakby ktos sie nie orientowal w skali problemu.
anjas - Pią 28 Cze, 2013 Nie za bardzo rozumiem to zdanie, może ktoś wytłumaczyć?
Bo jak by nie było to zdecydowana większość "zmarnowanej" kwoty.
wp napisał/a:
Większość tej kwoty (14,7 mld zł) to "sprawozdawcze skutki nieprawidłowości", przez które NIK rozumie różnego rodzaju błędy w księgach rachunkowych, które miały wpływ na roczne sprawozdania finansowe.
czy to znaczy, że pieniadze były ale ktoś je zajebau czy to jakaś kreatywna księgowość, np. w celu poprawienia wyniku finansowego?M - Pią 28 Cze, 2013 Wydales wiecej niz zaraportowales - tak ja to rozumiem.
Przeniesienie ksiegowo wydatku na nastepny rok podczas gdy byl wydany w tym roku etcanjas - Pią 28 Cze, 2013
M napisał/a:
Wydales wiecej niz zaraportowales - tak ja to rozumiem.
nie wydaje mi się, żeby było to mozliwe
M napisał/a:
Przeniesienie ksiegowo wydatku na nastepny rok podczas gdy byl wydany w tym roku etc
ale czy to jest zmarnowanie pieniedzy?M - Pią 28 Cze, 2013
anjas napisał/a:
M napisał/a:
nie wydaje mi się, żeby było to mozliwe
M napisał/a:
Przeniesienie ksiegowo wydatku na nastepny rok podczas gdy byl wydany w tym roku etc
ale czy to jest zmarnowanie pieniedzy?
Czyli co? Raport jest oszukany?anjas - Pią 28 Cze, 2013
M napisał/a:
Czyli co? Raport jest oszukany?
nie wiem, nie czytałem, a dlaczego pytasz?M - Pią 28 Cze, 2013 Z ciekawoscianjas - Pią 28 Cze, 2013 to zainteresuj się czym dokładnie są te błędy w księgach rachunkowych i daj info
Bo też jestem ciekawy ale chwilowo nie mam czasu.M - Pią 28 Cze, 2013 zefir - Pią 28 Cze, 2013
M napisał/a:
pieniadze sa okreslone w paragrafach budzetowych w rozliczeniu miesiecznym i jest przekazane na miesiacz gory tyle hajsu i tyle , co prawda moga byc przenoszone miedzy działaniami ale suma jest odgórna ( to jak to wydają to juz druga kwestia)
takze jak dla mnie jest nie tyle kreatywna ksiegowosc, co zle ujeta na kontach lub powstały zobowązania wymagalne, które musieli opłacić z ekstra kasy z innych resortów w ramach przeksiegowania zeby to nie wyszlo na jaw ( w ramach " a później wam oddamy" ) Anonymous - Pią 28 Cze, 2013 GeKo - Nie 30 Cze, 2013 Czy można nie pierdolić się z remontem drogi rok?
można.
gdzie?
w Sosnowcu
A można zrobić remont tak że po remoncie są większe garby niż były?
można, też w Sosnowcu
Estakada obok elektrowni.
Ogólnie dramat, łączenia płyt są tak zrobione że jak przejeżdzam przez nie to się czuję jak Małysz na wyjściu z progu.