GeKo - Pon 01 Lip, 2013 Zmanipulowane badania, czy może ludzie zaczynają dojrzewać do poszukiwania innej drogi?
http://wiadomosci.wp.pl/k...,wiadomosc.htmlJakarti - Pon 01 Lip, 2013 ciekawe ile by cokolwiek odpowiedzialo gdyby pytanie bylo zadane: czy wiesz co to stowarzyszenie republikanie?
i jak to z sondazami bywa.. zagłosowałoby a zaglosowało to spora roznicakamil - Pon 01 Lip, 2013 http://wiadomosci.onet.pl...,wiadomosc.htmlJakarti - Pon 01 Lip, 2013 e tam..
to taka semantyczna gra
w mein kampf tez nie ma zlego slowa o zydach.M - Pon 01 Lip, 2013 Komentarz na twitterze: "Korwin znowu uciekl ze szpitala"M - Pon 01 Lip, 2013 Anonymous - Pon 01 Lip, 2013 Poprosze o skrót bo mi sie nie chce ogladacM - Pon 01 Lip, 2013
rabarbar napisał/a:
Poprosze o skrót bo mi sie nie chce ogladac
Samozadeklarowany Żyd-Gej-Ateista dostał szału na widok chrześcijaśkiego "kaznodziei" z transparentem. Na koncu przyszla policja bo facet oszalał.
Ogolnie swoim zachowaniem przeczy wszystkiemu na co sie powoluje i przeciwko czemu protestuje.
Trzeba obejrzec.Anonymous - Pon 01 Lip, 2013 Dałem rade tylko 3 min,gosc po prostu przedawkował Dawkinsa albo HitchensaM - Czw 04 Lip, 2013 Po raz kolejny http://podatki.wp.pl/kat,...l?ticaid=110e20anjas - Czw 04 Lip, 2013
tu mam mieszane odczucia. Uważam, że system podatkowy powinien być prosty, podatki niewysokie, ale trzeba ścigać z pełną determinacją kombinatorów, bo dlaczego np. ja mam za nich płacić podatki?M - Czw 04 Lip, 2013
tu mam mieszane odczucia. Uważam, że system podatkowy powinien być prosty, podatki niewysokie, ale trzeba ścigać z pełną determinacją kombinatorów, bo dlaczego np. ja mam za nich płacić podatki?
Andrzeju, tu chodzi o to ze bedziesz mial wjazd po np falszywym donosie sasiada i skarbowka bedzie miala prawo naruszyc twoja prywatnosc ot tak. O to sie rozchodzi.
Kojarzy sie to z jakimś terrorem panstwa totalitarnego. Nawet we wlasnym domu jestes potencjalnym przestepcą. Coś zawsze się znajdzie.
Kwestia podatkow to inna sprawa, zupelnie inny temat.Jakarti - Czw 04 Lip, 2013 zgadzam sie z Anjaskiem ale jak dzisiaj wyglada taka kontrola?
bo majac takie narzedzie wchodzisz do kazdego domu bez wiekszego/mniejszego uzasadnienia i nic nie mozesz z tym zrobic jako domownik..
tak jak wlasnie napisał Maciek.dzik - Czw 04 Lip, 2013
anjas napisał/a:
tu mam mieszane odczucia. Uważam, że system podatkowy powinien być prosty, podatki niewysokie, ale trzeba ścigać z pełną determinacją kombinatorów, bo dlaczego np. ja mam za nich płacić podatki?
+1
Samo uprawnienie nie jest złem, złem będzie jego naduzywanie.
Tam samo można jęczeć że policja ma prawo przeszukania w przypadku uzasadniego podejrzenia.
Andrzeju, tu chodzi o to ze bedziesz mial wjazd po np falszywym donosie sasiada i skarbowka bedzie miala prawo naruszyc twoja prywatnosc ot tak. O to sie rozchodzi.
Kojarzy sie to z jakimś terrorem panstwa totalitarnego. Nawet we wlasnym domu jestes potencjalnym przestepcą. Coś zawsze się znajdzie.
moim zdaniem o wjazd mimo wszystko nie tak łatwo, ale mogę się mylić. W razie czego specjalnie się nie boję, bo nie miałem nigdy żadnych nieudokumentowanych przychodów.
Myślę, że na pierwszym etapie weryfikacji można po prostu zerknąć w deklaracje - jeśli ktoś zarabia to chyba nie dziwne, że się bogaci i kupuje. Drugim etapem może być chociażby google street view
Edit. A z donosami powinni też zrobić porządek. Przede wszystkim olać anonimy. I jeśli donos się nie sprawdzi to pokrywamy kosztami kontroli donosiciela.
Kolejnym etapem perfidii byłoby danie 10% odzyskanych pieniędzy donosicielowi - oczywiście jeśli donos się potwierdzi