Ja staje w obronie obiektywizmu. Dla mnie obiektywne jest zaprosić wszystkich. Prezydent nie jest od sądzenia - skoro Jaruzelski nie został skazany tzn że jest niewinny tak działa Państwo prawa.
Państwo Prawa w tym kontekście brzmi jak żart i mokra szmata w twarz.saxorulez - Śro 24 Lis, 2010 KonradMK,
Ten film nie ma związku z tą dyskusją, ja tylko napisałem że uważam że Komorowski robi dobrze zapraszając wszystkich... a ty mi tu wpierdzielasz jakieś 8 częsci filmu o Jaruzelskim. Litości.
Kończę mój udział w tym temacie.M - Śro 24 Lis, 2010
saxorulez napisał/a:
Ja staje w obronie obiektywizmu. Dla mnie obiektywne jest zaprosić wszystkich. Prezydent nie jest od sądzenia - skoro Jaruzelski nie został skazany tzn że jest niewinny tak działa Państwo prawa.
Proponuje zaprosić jeszcze tych którzy wydali rozkaz zlikwidowania Ks. Popiełuszki i innych zamordowanych w PRL'u - Np brat Michnika który wydawał wyroki śmierci na AKowców oraz innych którzy nie zostali osądzeni i skazani przez 20lat IIIRP.
Po prostu nie wierze że to piszesz.KonradMK - Śro 24 Lis, 2010
saxorulez napisał/a:
KonradMK,
Ten film nie ma związku z tą dyskusją, ja tylko napisałem że uważam że Komorowski robi dobrze zapraszając wszystkich... a ty mi tu wpierdzielasz jakieś 8 częsci filmu o Jaruzelskim. Litości.
Kończę mój udział w tym temacie.
Właśnie, ty uważasz że to dobrze a ja że to źle że zaprasza zbrodniarza wojennego, zdrajcę narodu i kata na posiedzenie delegatów rządu polskiego.anjas - Śro 24 Lis, 2010 Konrad, nie lubię Jaruzelskiego, ale na razie sąd nie orzekł, że jest zbrodniarzem wojennym, więc prezydent też nie powinien tego orzekać. W tej chwili jest byłym prezydentem czy się go lubi czy nie.
Moim zdaniem nie ma nic złego w tym, że Komorowski go zaprosił. Jego zdanie może być coś warte, a jeśli nie będzie nic warte to się go pominie i tyle.
Komoroski zaprosił też J.Kaczyńskiego i z tego powodu nie zamierzam go nazywać Kaczystą.KonradMK - Śro 24 Lis, 2010
anjas napisał/a:
Konrad, nie lubię Jaruzelskiego, ale na razie sąd nie orzekł, że jest zbrodniarzem wojennym, więc prezydent też nie powinien tego orzekać. W tej chwili jest byłym prezydentem czy się go lubi czy nie.
Moim zdaniem nie ma nic złego w tym, że Komorowski go zaprosił. Jego zdanie może być coś warte, a jeśli nie będzie nic warte to się go pominie i tyle.
Komoroski zaprosił też J.Kaczyńskiego i z tego powodu nie zamierzam go nazywać Kaczystą.
Przeciwko Kaczyńskiemu nie toczy się postępowanie sądowe w sprawie ludobójstwa. Poza tym chyba każdy ma własny rozum i na jego podstawie ocenia rzeczywistość np rozumiem, że gdyby nauczyciela twojego dzieciaka postawiono przed sądem za pedofilstwo to do momentu orzeczenia winy nadal byś go uważał za wiarygodnego?M - Śro 24 Lis, 2010
anjas napisał/a:
Konrad, nie lubię Jaruzelskiego, ale na razie sąd nie orzekł, że jest zbrodniarzem wojennym, więc prezydent też nie powinien tego orzekać. W tej chwili jest byłym prezydentem czy się go lubi czy nie.
Komoroski zaprosił też J.Kaczyńskiego i z tego powodu nie zamierzam go nazywać Kaczystą.
Świetnie świetnie, coraz lepiej
anjas - Śro 24 Lis, 2010
KonradMK napisał/a:
Przeciwko Kaczyńskiemu nie toczy się postępowanie sądowe w sprawie ludobójstwa.
a jeśli przeciwko Tobie będzie się np. toczyło postępowanie w sprawie gwałtu to od razu znaczy, że jesteś gwałcicielem?
Od tego są sądy, żeby rozstrzygać i dawać wyroki. Zwykli ludzie nie powinni tego robić.KonradMK - Śro 24 Lis, 2010
anjas napisał/a:
KonradMK napisał/a:
a jeśli przeciwko Tobie będzie się np. toczyło postępowanie w sprawie gwałtu to od razu znaczy, że jesteś gwałcicielem?
Od tego są sądy, żeby rozstrzygać i dawać wyroki. Zwykli ludzie nie powinni tego robić.
ale to nie jest sprawa o której wie kilka osób tylko cały kurwa jebany świat. jestem w szoku, że tak do tego podchodzisz. Jaruzel nie zayebał telewizora ze klepu tylko zamordował tysiące ludzi. Widzisz róznicę?M - Śro 24 Lis, 2010
KonradMK napisał/a:
anjas napisał/a:
KonradMK napisał/a:
Od tego są sądy, żeby rozstrzygać i dawać wyroki. Zwykli ludzie nie powinni tego robić.
ale to nie jest sprawa o której wie kilka osób tylko cały kurcze pomylony świat. jestem w szoku, że tak do tego podchodzisz.
+1PiTT - Śro 24 Lis, 2010 ehh Ci PiSowcy anjas - Śro 24 Lis, 2010 Ja oczywiście się nie znam, głupi jestem i zależy mi tylko na ciepłych kapciach i misce, ale powiedzcie mi, skoro wie o tym cały świat to dlaczego Jaruzelski przez tyle lat nie ma wyroku?
I nie zapominajcie, że było 2 takie lata, że PIS miał całą władzę, łącznie z sądami i prokuratorami. Gdyby nie to, na pewno można byłoby mówić o spisku lewaków, żydów i cyklistów.KonradMK - Śro 24 Lis, 2010
PiTT napisał/a:
ehh Ci PiSowcy
siła argumentów, by żyło się lepiej M - Śro 24 Lis, 2010
PiTT napisał/a:
ehh Ci PiSowcy
A co wolalbyś teraz zapier.dalać do zakładu pracy dużym fiatem lub maluchem?KonradMK - Śro 24 Lis, 2010
anjas napisał/a:
Ja oczywiście się nie znam, głupi jestem i zależy mi tylko na ciepłych kapciach i misce, ale powiedzcie mi, skoro wie o tym cały świat to dlaczego Jaruzelski przez tyle lat nie ma wyroku?
I nie zapominajcie, że było 2 takie lata, że PIS miał całą władzę, łącznie z sądami i prokuratorami. Gdyby nie to, na pewno można byłoby mówić o spisku lewaków, żydów i cyklistów.
a co? mieli go zlinczować? Kim Dzong Il też nie ma wyroku.