To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

HydePark - Dyskusje gospodarczo/polityczno/obyczajowe

Anonymous - Czw 04 Lip, 2013

Alex zrobil mnie w huja i przysłal raport w języku nieludzkim,mimo to sie nie poddałem,zawołałem syna,3 sąsiadów i psa do pomocy.

Tak naprawde to nie chciało mi sie tego analizowac,za duzo cyferek.Ale ostrzegam ze jesli ktokolwiek podważy moje doświadczenie zyciowe to sie wkurwie i to zrobie ;D

Anonymous - Czw 04 Lip, 2013

rabarbar napisał/a:
Alex zrobil mnie w huja

przepraszam

rabarbar napisał/a:
podważy moje doświadczenie zyciowe

przepraszam

;)

Jakarti - Czw 04 Lip, 2013

:rotfl: :rotfl: :rotfl:
GeKo - Wto 09 Lip, 2013

Przypadkiem trafiłem na skrót raportu Alexa w ludzkim języku
http://wyborcza.biz/bizne...ajtanszych.html

M - Wto 09 Lip, 2013

Tylko te badanie poraża jak się popatrzy na indeks siły nabywczej wwy vs reszty polski
Albo żyjesz w aglomeracji albo Cie nie ma, porownajcie sobie inne kraje.

Anonymous - Wto 09 Lip, 2013

A co powiesz o Włoszech, Hiszpanii i Portugalii?
M - Wto 09 Lip, 2013

Ze nadal maja sile nabywcza dwa razy wieksza od Polski i nie ma tak silnego kontrastu aglomeracje->reszta. Jak popatrzec to jest to typowe dla bloku wschodniego.
Podsumowując warszawa i aglomeracje jakość ciągna a reszta Polski klepie biede az piszczy.
To nie jest atak na twoj raport Alex.

M napisał/a:
To nie jest atak na twoj raport Alex.

1. nie czuje się zaatakowany :)
2. to "nie mój" raport ;)

Tak chciałem zapytać jak widzisz rozwarstwienie (jak w Italii) gdzie połowa kraju jest "średnia" a druga "mocno ponad średnią". Albo Hiszpania własnie gdzie kraj jest jak przecięty nożem między "bardzo słabo" a "dość dobrze".

U nas pokutujemy za to, ze przez paręset lat inne nacje urządzały sobie "szlak handlowy" przez nasz kraj pobierając wiele dóbr... jakoś bez zapłaty. Przez ostatnie 24 lata niestety mieliśmy słaby rząd goniący słabe rządy, które wolały się rozliczać z przeszłością zamiast patrzeć w przyszłość.

Z ciekawostek robię teraz jakieś tam projekty dla ZUS'u i Poczty Polskiej. Niektóre procesy finansowo-księgowe w ZUS'ie są zje*** do granic możliwości ale niektóre to taki top-class, ze szczęka opada xD . A Poczta to najbardziej zdyscyplinowana i elastyczna (rewelacyjnie przeprowadzająca oraz gotowa do kolejnych zmian) firma jaką widziałem na oczy o_O

GeKo - Wto 09 Lip, 2013

AleX napisał/a:
le niektóre to taki top-class, ze szczęka opada

Zwłaszcza pewnie te w wyciąganiu kasy :D

M - Wto 09 Lip, 2013

Chciałbym żeby polska była tak przecięta, połowa zielona a połowa żółta - serio :)
Tak sobie mysle ze skoro w hiszpanii maja kryzys to co my mamy przy takiej sile nabywczej? kataklizm? :)
Domyslam sie ze w takiej hiszpani czy italii jakby zapalilo sie na niebiesko to by byla wojna domowa, a my jestesmy tak przyzwyczajeni do bylejakosci ze jakos sobie tak ciagniemy z miesiaca na miesiac.
Az czlowiek wspomina usa gdzie pierwszego dnia miesiaca zarabial na mieszkanie, jedzenie i paliwo na caly miesiac :)

Akurat US ma jeszcze wieksze rozwarstwienia spoleczne jak w Europie ;)

nie wyobrazam sobie jak mozna 1 dnia msc zarobic tyle zeby zaplacic to wszystko o czym piszesz. Ciekawe ile % spoleczenstwa tam tak ma?

Czy odnoszenie PPI do sredniej unijnej nie jest troche bez sensu? Wiadomo ze jestesmy biedniejsi wiec nie wiem za bardzo co to pokazuje a stwierdzenie "poza aglomeracja nie istniejesz" imho jest nieprawda. Zobacz jaki odsetek ludzi zyje poza metropoliami a ile zyje ponizej sredniej krajowej?

Geko, ja pisze o funkcjach ksiegowo finansowych wiec Twoj komentarz troche do kitu. Poza tym to chyba nie wina instytucji ze sluzy za rozdzielnik pieniedzy tylko systemu prawnego ktory to warunkuje.

pum - Wto 09 Lip, 2013

M napisał/a:
aglomeracje->reszta

ty chyba dawno na wsi nie byłeś...

Jakarti - Wto 09 Lip, 2013

jest bieda na wsi ale ja tez sie czasem dziwie skad oni to wszystko bioro :D
az oczy bolo, bolo..
z zazdrosci :D

pum - Wto 09 Lip, 2013

biedni to są tylko ci którym się nie chce...
Michał - Wto 09 Lip, 2013

warszafka zielona - sie wie :rotfl: