To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

HydePark - Kupię mieszkanie

Jakarti - Śro 08 Sty, 2014

odnosnie dolcanu:

Budynek B Lokal nr 3/Ia/1 zlokalizowany na parterze o powierzchni 34,70m2 w cenie: 277.253,00 zł brutto
Budynek B Lokal nr 82/IIa/9 zlokalizowany na 8 piętrze o powierzchni 33,70m2 w cenie: 269.263,00 zł brutto
Budynek B Lokal nr 65/IIa/6 zlokalizowany na 5 piętrze o powierzchni 35,30m2 w cenie: 282.047,00 zł brutto

Miejsce postojowe dodatkowo płatne w cenie 29.300,00 zł brutto

majkul, wybraliscie juz cos?

Michał - Śro 08 Sty, 2014

nie, dalej jezdzimy, szukamy.
Jakarti - Śro 08 Sty, 2014

powodzenia zatem :)
Kamill - Śro 08 Sty, 2014

Michał napisał/a:

Tam byłeś ?
www.marigoldgarden.pl/‎

MoRToN - Czw 09 Sty, 2014

Pany,

niektórzy z was maja już doświadczenie przy sprzedaży mieszkań... jest sens wpierniczać się w jakościowe wyposażenie ?

W sensie... można mieć kuchnie z ikei za x oraz robioną na zamówienie za 2,5x... i ta biała i ta biała... Wiadomo, że jakościowo przepaść ale zakładając, ze nie chce mieszkać w bloku (a na pewno nie w tym) więcej jak 5-6 lat jest wogole interes iść w "jakość" ludzie zwracają później na to uwagę przy kupnie/wynajmie ? Ktoś za to zapłaci ?

Mimo wszystko chciałbym, żeby mi cieszyło oko wnętrze ale z drugiej strony prezentów robić za bardzo nie lubię...

Macie jakiegoś rozsądnego cenowo meblarza ? :rotfl:

pcs - Czw 09 Sty, 2014

kuchnie ikea nie sa cenowo nawet 2xdobry stolarz, ale jakosciowo sa bardzo podobne tylko, ze musisz miec wymiarowa kuchnie, bo tam masz standardowe moduly. Trzeba tez wybierac te dobre fronty (lakier lub fornir a papierowa okleina). Lakier ikei jest idealny ale jest tylko w polmacie, jak chcesz polysk to musisz wziac folie. 100% okuc Ikeai jest Bluma, oczywiscie z tych najtanszych ale to jest topowa firma. Fronty sa ciensze niz od stolarza, ale dla mnie to mala wada. Ikea ma tez zajebiste drewniane blaty za grosze.
Michał - Czw 09 Sty, 2014

Paweł +1
Dodam tylko że oprócz blatów drewnianych - innych nie bierz !! bo to straszny szajs .
Pod wpływem wody sie wyginają. U mnie jak na 5-6 lat jest idealnie, ale widziałem blaty roczne które nadawały się tylko do wymiany.

Vlodarsky - Czw 09 Sty, 2014

Jeśli to dla Ciebie nie problem to kuchnia ikea, a blat na wymiar sobie zamawiasz w JUANie do tego :) Ceny w JUANie były tak śmieszne w porównaniu do rynku, że możesz sobie co dwa lata wymienić jak Ci kolor nie pasuje :)
kamil - Czw 09 Sty, 2014

dokładnie, ja od zawsze zamawiałem gdzieś po renomowanych "kuchniarzach" ale jak zobaczyłem Ikea i usłyszałem o cenie+ gwarancji na meble + gwarancji na sprzęt, to dziękuje już innym.
Zamawiam Ikea w białym lakierze albo folia + drewniany blat po 400 z metra co jest bardzo dobrą ceną.
Sprzet także, ceny takie jak w Euro czy Media M, ale na dzień dobry masz gwarancje 5 lat co jest istotne w obecnych czasach :)

MoRToN - Czw 09 Sty, 2014

pcs napisał/a:
kuchnie ikea nie sa cenowo nawet 2xdobry stolarz, ale jakosciowo sa bardzo podobne tylko, ze musisz miec wymiarowa kuchnie, bo tam masz standardowe moduly. Trzeba tez wybierac te dobre fronty (lakier lub fornir a papierowa okleina). Lakier ikei jest idealny ale jest tylko w polmacie, jak chcesz polysk to musisz wziac folie. 100% okuc Ikeai jest Bluma, oczywiscie z tych najtanszych ale to jest topowa firma. Fronty sa ciensze niz od stolarza, ale dla mnie to mala wada. Ikea ma tez zajebiste drewniane blaty za grosze.

Jakościowo jednak jest przepaść pomiędzy np BRW. Głownie chodzi mi tu o właśnie okucia i możliwości ich kombinacji. Różnica grubości korpusów i frontów o 2mm to nic właściwie.

No nic muszę się jeszcze raz przejechać do tej IKEI na trzeźwo.

Franek - Czw 09 Sty, 2014

MoRToN napisał/a:
est sens wpierniczać się w jakościowe wyposażenie ?

za 6 lat to juz nie bedzie zbyt modne i wartosc bedzie ułamkowa.
To tak jak bys teraz kupil tv za 10 k i za 6 lat mowil ze on nadal 6k jest wart.
A przerabialem juz taki temat :/

kamil napisał/a:
Sprzet także, ceny takie jak w Euro czy Media M, ale na dzień dobry masz gwarancje 5 lat co jest istotne w obecnych czasach :)

+1

Teraz byla dobra promocja, za kazdy 1k oddawali 100 ziko w kuchni.
Do tetgo przy zakupie sprzetow pralke albo zmywarke (nie pamietam) mogles miec za pol ceny.
No i wizualnie wszystko do siebie pasuje.
Ja tylko do zabudowy nie wzialem lodowki, bo jednak ja otwiera sie bardzo czesto i te zawiasy co sa na zabudowie potrafia sie wyrobic i zle to wyglada po czym trzeszczy/piszczy
Jak by nie patrzec stosunek cena/jakosc w ikeii wychodzi bdb.

Kamill napisał/a:
Michał napisał/a:

Tam byłeś ?
www.marigoldgarden.pl/‎

Może w weekend podjedziemy oblukać te wszystkie nowe mieszkania w okolicach Blue City

Jakarti - Czw 09 Sty, 2014

obok blue city jest też meczet.
jesli Ci to nie przeszkadza to oki.

nie wiedziałem
Gdzei dokładnie ?

Kamill - Czw 09 Sty, 2014

Michał napisał/a:
Kamill napisał/a:
Michał napisał/a:

Tam byłeś ?
www.marigoldgarden.pl/‎

Może w weekend podjedziemy oblukać te wszystkie nowe mieszkania w okolicach Blue City

Tylko trzeba pamietać że im bliżej jerozolimskich tym bliżej meczetu ;)
No i marigold jest niski, reszta ponad 10 pieter.