Anonymous - Sob 01 Lis, 2014 po prostu sprawdz czy masz wejscie phono we wzmacniaczuPiTT - Sob 01 Lis, 2014 chyba nie mam
a to chinchami mozna chyba podpiac pod wolne miejsce?
kamil - Pon 03 Lis, 2014 dokładnie, jak nie masz to po wyjściu innym typu AUX będziesz miał zdecydowanie gorszy dzwięk. Znając Ciebie to się wkurwisz i zmienisz ampli na model wyższy z wyjściem na adapter - dlatego powtarzałem CI, ze ja będę celował w model 800PiTT - Pon 03 Lis, 2014 no to chooj z tym
kupie sobie moze drugi stary wzmacniacz z adapterem i 2 kolumnami estradowymi kamil - Pon 03 Lis, 2014 jak masz miejsce to najlepsza opcja kupno starego technicsa albo pionka , przepinasz kolumny i jazdaPiTT - Pon 03 Lis, 2014
kamil napisał/a:
jak masz miejsce to najlepsza opcja kupno starego technicsa albo pionka , przepinasz kolumny i jazda
chyba by mi sie nie chcialo przepinac glosnikow
czyli musi byc wejscie phono aby to gralo jak nalezy?kamil - Pon 03 Lis, 2014 tak. Jak masz wtyki bananowe to zajmuje to raptem 10 sek Bad-i - Sob 03 Sty, 2015 Panowie potrzebuje pomocy, dzisiaj moj brak wiedzy spowodowal ze poddalem sie z podlaczaniem sprzetu.
Cos mnie naszlo i droga kupna nabylem nowy amplituner zeby miec juz wszystko tip top do nowej zabawki (czyli fotela do ps4).
Niestety w czasie dzisiejszej proby nie dalem rady, a mianowicie chodzi o:
Podlaczylem wszystkie glosniki do AT, do AT kablami HDMI podpialem; Ps4 oraz Nke.
Dodatkowymi kablami HDMI, podpialem na wyjsciu z AT do telewizora i projektora.
I teraz wszystko ladnie pieknie, obraz mam tu i tu ale nie mam glosu
Czy ktos wie co moze byc tego przyczyna?
Podpinalem audio i na czincze i na ten jakis swiecacy kabelek i nadal nicChloru - Sob 03 Sty, 2015 Bad-i, jeżeli problem występuje i tu i tu to szukałbym w konfiguracji amplitunera. Niestety nie napisałeś jaki model Bad-i - Sob 03 Sty, 2015 Marantz sr5009
Przeczytalem juz prawie caly internet
Gdzies cos pisza zeby w TV cos przestawic ale nie wiem co to jest to DVIChloru - Sob 03 Sty, 2015 DVI to złącze wideo stosowane najczęściej w sprzęcie komputerowym.
Zrobiłeś Audyssey setup? Głośniki działały?Bad-i - Sob 03 Sty, 2015 Moze cos pokrecilem,pytanie podstawowe. Czy np Nke trzeba podpinac czyms wiecej niz hdmi?Chloru - Sob 03 Sty, 2015 Nie - powinno wystarczyć HDMI. Jeżeli daje obraz to znaczy, że połączenie jest w porządku.PiTT - Sob 03 Sty, 2015 hdmi podaje obraz i dzwiek, wiec nie potrzeba nic wiecej, ten swiecacy to kabel optyczny - mozna uzywac jak np nie potrzebujesz obrazu i wtedy tylko optykiem ogarniasz
na 100% cos masz w konfiguracji wzmaka, poszukaj w ustawieniach czy kazde wejdzie masz odpowiednio skonfigurowane, czli dvd -> hdmi, game -> hdmi itd.
optyczny mozesz uzyc np. wyprowadzajac go z tv do ampli - wtedy cokolwiek leci na tv masz tez na ampli Chloru - Sob 03 Sty, 2015 Pytanie podstawowe czy głośniki w ogóle działają - Audyssey, radio?