MotorSport - [WRC, ERC, WTCC, WRX] i inne ze świata 2015
was79 - Śro 18 Lut, 2015 Albo i nie bo przesuwasz granice.Jakarti - Śro 18 Lut, 2015 ja jestem zwolennikiem wrzucania na głeboką wodę
polityka małych kroczkow nie dla mnie Bad-i - Śro 18 Lut, 2015
Marek23 napisał/a:
bad i moja opinia to moja opinia. Nie bierz nic do siebie
Dla mnie luz, ja jezdze bo to moja pasja. A dodatkowo staram sie robic to coraz szybciej.
A profesjonalista jest dla mnie kazdy kto na czyms dobrze zarabia = lepiej niz srednia.
Takze troche tak z humorem, gdybym jezdzac saxo w RO zarabial na ferki czy tam GTry to nazwal bym siebie profesjonalita Anonymous - Śro 18 Lut, 2015
Bad-i napisał/a:
A profesjonalista jest dla mnie kazdy kto na czyms dobrze zarabia = lepiej niz srednia.
Według tej definicji to większość polskich sportowców(ogólnie ,nie rajdowców),łącznie z olimpijczykami nie jest profesjonalistami Marek23 - Śro 18 Lut, 2015 Dla mnie po prostu ktoś nie moze być kierowca rajdowym z definicji jeśli wykorzystuje swój sprzęt np w 50%. W każdym innym sporcie nie można sobie sprzętem tak skompensować, dlatego bardzo krytycznie patrzę na pewne sprawy. I broń Boże nie robię z siebie wymiatacza, bo nim nie jestem.Bad-i - Śro 18 Lut, 2015 Ja wykorzystuje swoj sprzet w 100% - kazdy MILF Ci to powielayer - Śro 18 Lut, 2015 Moim zdaniem, to czy ktoś jest profesjonalnym driverem czy też turystą nie zależy tylko od tego na ile wykorzystuje sprzęt, w jakiej jeździ lidze lub czy na tym zarabia.
Bardzo ważne jest jak traktuje rajdy, jakie ma nastawienie na starcie odcinka, czy jaką pracę wykonuje między zawodami.
Z jednej strony może być gość, który ma sponsorów, trenuje psychofizycznie między zawodami, ma topowy sprzęt, poświęca rajdom sporo czasu (itp, itd) i robi z trudem czasy na odcinkach w drugiej 10tce, a z drugiej strony kierowca, który wsiada do rajdówki okazjonalnie, bierze urlop na rajd, jedzie za swoje i kręci czasy w TOP 5.
Który z nich jest turystą/amatorem? Bad-i - Śro 18 Lut, 2015 Marek23 Marek23 - Śro 18 Lut, 2015 Obaj
If You aint first You're last
Badi ja nie jestem rajdowcem ale wierz mi ze poza samochodem pod rajdy trenuje non stop, czyli 7 razy tyle w tygodniu co Ty. Dlatego nie łapie sie na drugi przypadek tak jak Ty z Twoim podejściem do treningów nie łapiesz sie na pierwszy.Bad-i - Śro 18 Lut, 2015 Ja bardzo duzo trenuje
Teraz robie mase Marek23 - Śro 18 Lut, 2015 Bad-i - Śro 18 Lut, 2015 Serio, zapomnialem dodac ze zrzucilem 10.5 kg (bez zartow)Marek23 - Czw 19 Lut, 2015 To trzymaj wagę. Ludzie kupują różne kevlarowe płyty, małe aku,itd a wagę mają za dużą. 10 kg już zrobi różnicę.Bad-i - Czw 19 Lut, 2015
Marek23 napisał/a:
To trzymaj wagę. Ludzie kupują różne kevlarowe płyty, małe aku,itd a wagę mają za dużą. 10 kg już zrobi różnicę.
Ja poszedlem inna droga aczkolwiek podobna. Za kazde zrzucone 2.5 kg kupuje sobie lzejsze wyposazenie. Zaczalem od kasku bo nie wiem ile mi sie uda wytrzymac 106 - Czw 19 Lut, 2015 miszcz wyscig