To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

Sprzedam/Kupie/ZakupyGrupowe - [K] Dolot Raceland

kubas - Nie 19 Lip, 2009

no dobra to co robimy zrzute klubowa ? ja mam 600pln :>

moze zrobimy akcje ze ktos pyknie 2 tys ale potem sie rozmysli i ja wezme ten zawias za 600pln finalnie ? :D a moze dareczka wysle do tego goscia hmmmmmmmmmmmm

jarek-malopolska - Nie 19 Lip, 2009

Geko mam jeszcze jedno pytanie, przeprowadzałeś jakieś testy dolotu/żywicy pod względem temperatury.. Chodzi mi o to, czy masz 100% pewność co do użytego "materiału", że to nie popłynie pod maska.. ?? ^_^'
GeKo - Nie 19 Lip, 2009

jarek-malopolsk napisał/a:
Geko mam jeszcze jedno pytanie, przeprowadzałeś jakieś testy dolotu/żywicy pod względem temperatury.. Chodzi mi o to, czy masz 100% pewność co do użytego "materiału", że to nie popłynie pod maska.. ?? ^_^'

Pisalem wczesniej ze ustawie to na 120 stopni. Sama zywica wytrzymalaby i 160 ale nie mam mozliwosci wygrzania tego w tak wysokiej temp. Testerem prawdopodbnie bedzie saxorulez :-) i jego rozgrzany raceland. Generalnie ta seryjna blaszka co jest nad seryjnym kolektorem nie zaszkodzi.

vitesse - Nie 19 Lip, 2009

GeKo napisał/a:
w Pn będzie tzw. kopyto. Z którego ściągnę formę. Zewnętrznie Grzechu będzie zbliżony do tego Greena z którego na początku chcieliśmy ściągać wzór.

czyzby tego polamanego ? :jupi:

GeKo - Nie 19 Lip, 2009

vitesse napisał/a:
czyzby tego polamanego ?

Stronę wcześniej możesz zobaczyć jak wygląda górna połówka, dziś ją przejechałem papierkiem 2000, żeby usunąć "cytrynkę" Jutro Farecla G3 żeby wrócil połysk + kilka warstw separatora i można robić formę.

GeKo - Nie 19 Lip, 2009

vitesse napisał/a:
czyzby tego polamanego ?

Stronę wcześniej możesz zobaczyć jak wygląda górna połówka, dziś ją przejechałem papierkiem 2000, żeby usunąć "cytrynkę" Jutro Farecla G3 żeby wrócil połysk + kilka warstw separatora i można robić formę.

jarek-malopolska - Pon 20 Lip, 2009

hehehe.. ok to ja już o nic nie pytam tylko czekam na efekty, naczy sie na forme.. :lol2:
vitesse - Pon 20 Lip, 2009

GeKo napisał/a:
vitesse napisał/a:
czyzby tego polamanego ?

widzialem jak wyglada i bardzo mi przypomina ten polamany ktory miales w posiadaniu przez jakis czas...

nox - Pon 20 Lip, 2009

No to dzisiaj Dolot przeszedł zabieg Detailingowy :D

106 - Pon 20 Lip, 2009

to teraz juz ponizej pińcet nie bedzie :) zacnie to wyglada :]
Barejka - Pon 20 Lip, 2009

GeKo, wyglada zacnie, a gdzie dol?
jarek-malopolska - Pon 20 Lip, 2009

jeszcze jedno pytańko,o średnice rury dolotowej.. Nie widziałem Racelanda nigdy na żywo i nie bardzo mam u kogo zobaczyć więc pytam: Jaka jest średnica rury dolotowej... Bo ja w najbliższym czasie będe robił wydech 2" i jeśli jest tam ze 2" to bym sobie kupił na tyle rury żeby mi wystarczyło..a tu pytanie do Geko jeśli jest mniejsza średnia to czy bardzo dużym kłopotem byłoby zrobienie puchy na końcu pod rure 2" ??
Barejka - Wto 21 Lip, 2009

jarek-malopolsk, owiniesz izolacja jak rurka bedzie za mala i bedzie ok :]
GeKo - Wto 21 Lip, 2009

Jako że moja Farecla G3 średnio się sprawdziła, zwrócilem się z pomocą do Noxa
Wielkie "POMUK" za ogarnięcie tematu w EXPRESOWYM TEMPIE.
Barejka napisał/a:
a gdzie dol?

Dziś lakiernik powiedział ze koło środy, to ja już sobie liczę poniedziałek :( a miało być już dziś.
jarek-malopolsk napisał/a:
bardzo dużym kłopotem byłoby zrobienie puchy na końcu pod rure 2" ??

Wyobraź sobie niemożliwe i pomnóż przez nieskończoność :D

Po prostu nowa forma pod większą rurę. Gdyby chcieć pod mniejszą rurę można już kombinować na kilka sposobów.
A tak na serio to tam jest chyba 2,5" (u mnie może wyjść troszkę więcej, ale to się ogarnie tak na 2,5")

jarek-malopolska - Wto 21 Lip, 2009

Cytat:
Wyobraź sobie niemożliwe i pomnóż przez nieskończoność :D

Po prostu nowa forma pod większą rurę. Gdyby chcieć pod mniejszą rurę można już kombinować na kilka sposobów.
A tak na serio to tam jest chyba 2,5" (u mnie może wyjść troszkę więcej, ale to się ogarnie tak na 2,5")

heheh myślałem, że mam bujną wyobraźnię ale jednak chyba nie... :lol2:

Anoo to jak jest więcej niż 2" to b. fajnie.. ^_^ nie bardzo wiedziałem jakiego rozmiaru się tam spodziewać, myślałem, że tam może być mniej niż 2", ale skoro będzie ze 2,5" to też mnie raczy bo oprócz mojego wydechu będzie robione jeszcze jedno auto na 2,5" wiec pewnie sobie przygarnę jakiś dłuższy skrawek 2.5" nierdzewki xD