HydePark - Kupuje auto - jakikolwiek ladny i zadbany samochod - help!
pcs - Pią 26 Cze, 2009
Bartli napisał/a:
pcs napisał/a:
Bartli napisał/a:
Jak chcesz 147 to mam taką jedną z bardzo pewnego źródła.
1.6 TS 120KM, 2004 rocznik(jeszcze przed FL), kupiona u nas w salonie, I właściciel i przebieg 17000km
Nie ukrywam że ta czerwona jest ładniejsza, ale raczej nie tak idealna
TSow sie boje i bynajmniej nie sa ekonomiczne.
A znasz kogos w ASO Alfy?
A czemu się boisz TSa?
Nie znam nikogo z ASO Alfy, bo to partacze są
TS duzo pali, duzo sie go serwisuje i slabo jezdzie. Bardziej mi chodzi nie o ASO tylko salon.Bartli - Pią 26 Cze, 2009 Nie zgodzę się z Twoją opinią o TSie, ale OK
Może wtyk nie mam w salonach, ale w Carserwisie mam zaprzyjaźnionego sprzedawcęBart - Pią 26 Cze, 2009 147 2.0 jeździ umiarkowanie żwawo, więc obawiam się, że 120 koni będzie po prostu biedne. Silnika nie ma co się obawiać - na czas wymieniasz rozrząd, wariator i jest git. Jak pałujesz silnik to czasem wypadałoby sprawdzić poziom oleum.
Zużycie paliwa, jak ktoś już napisał, po mieście może dojść do 10l.martin.h - Pią 26 Cze, 2009
bart napisał/a:
Zużycie paliwa, jak ktoś już napisał, po mieście może dojść do 10l.
Trochę śmieszne to zużycie paliwa, nie jest za bardzo optymistyczne?
Ja mam też 1.6 i po mieście też mi ciężko dojść do 10 litrów, ale raczej z pułapu 11-12 l/100 km.
Ja bym jednak poszedł w to -> http://allegro.pl/item662..._17_400_km.html Nie wiem jak spisuje się ten diesel z Forda, ale pod względem niezawodności Mazda jest w czołówce.Bart - Pią 26 Cze, 2009 wiesz, zależy jak kto jeździ.
Napisałem o rozsądniej jeździe miejskiej bez pałowania. Poza tym jaki sens napie.rdalać alfą, którą objeżdża poldek 1.4 Marek23 - Pią 26 Cze, 2009 Pcs, czemu nie chcesz golfa?
bart napisał/a:
Poza tym jaki sens napie.rdalać alfą, którą objeżdża poldek 1.4
Sens napie.rdalania jest zawsze Bart - Pią 26 Cze, 2009 w sumie racja.
Chodziło mi raczej o to, że dość groźnie stylizowana alfa 147 z silnikiem 1.6 nie jedzie.
Taka trochę owca w wilczej skórze.pcs - Pią 26 Cze, 2009 zaden ts mnie nie interesi end of topic, 147 mnie pociaga ze wzgledu na disla o ktorego nie trzeba tak dbac i nawet wersja 120km + chip niszczy 2.0tsa
golfy sa mocno bure, zwykle krajowe raczej gole, 2.0 diesla sie troche boje a 1.9 to klekot straszny ale ich calkiem nie odrzucam. Ciekawi mnie najbardziej 1.4tsi. Pozatm golfy sa troche drogie. Ciagle sie zastanawiam nad tym z Olsztyna ale nie pojade w ten weekend bo tam jest sajgon.Bart - Pią 26 Cze, 2009 przemyślałem sprawę - wziąłbym mocno pod uwagę bravo.
Samochód solidny, świeża konstrukcja. Silniki z wyjątkiem bazowych benzynowych konkretne.
Benzynki 1.4 turbo - 120 i 150KM - oszczędne, żwawe i łatwo tuningowalne.
Diesle - 1.9 i nowy 1.6 (możesz się nie załapać ze względów finansowch) - jw.
Samochód przyjemny w obyciu (jeździłem jtd dynamic), wnętrze "alfowskie" - ładny, nieco sportowy design, deska z niezłych materiałów nieźle spasowana. Z tyłu nieco ciasnawo, bagażnik nie powala. Zawias jak na samochód bez sportowych ambicji przyzwoity.
No i jeszcze jedna zaleta - bravo się całkiem niemało sprzedało w polsce, w dodatku w sporej części w bogatszych wersjach - na rynku wtórnym powinien być niezły wybór samochodów z polskiej sieci sprzedaży i z udokumentowaną historią.pcs - Pią 26 Cze, 2009 moze jutro sie wybiore omacac tego punciaka, jak rozmowa wyjdzie pozytywnie
(ale na zdjęciach wygląda naprawdę fajnie)206 Gti - Pią 26 Cze, 2009 Kup odemnie 206 gti !!
2002 rok 45 tys przebieg - b.ładny ! 10.5 w mieście
Punto - syf - jakartiiii - Twoje było super -:)
Po 30 możesz oglądać jeździć itp. - chce sporo bo stan auta to uzasadnuaszymlorek - Pią 26 Cze, 2009 Grande P bardzo fajne, bravo jeszcze fajniejsze, tymbardziej że za dobra kase można kupić świeże auto, jako dupowóz pewnie styknie w zupełności
link podaje oczywiscie tylko poglądowo bo auto wydaje się ładne, buda świeża, silnik to chyba to samo co w c4 hdi ktory wczesniej rozważałeś? Złe to to ? Jakarti - Sob 27 Cze, 2009
206 Gti napisał/a:
Punto - syf - jakartiiii - Twoje było super -:)
dlaczego syf grande punto??
ja wiem czemu pcs ma sentyment i go rozumiem. mysle, ze latwiej sie podjemuje decyzje w sprawie zakupu wloskiego auta jak juz sie je mialo.. nie taki diabel straszny jak go maluja..Vlodarsky - Sob 27 Cze, 2009 Może jednak powrót do C4 ? Przez telefon Ci powiedziałem wszystko co Cię może spotkać tylko żeby nie miało FAP bo to duży wydatek później.
Jakie to pieniążki mają być ? Może coś takiego jak jeżdżą pracownicy Citroen Polska ? oni po mały przebiegu sprzedają.