wymienią Ci cały silnik (dobrze jak masz gwarancję) - jak u znajomka w nowym Golfie 1.4 TSI
Ponoć jest już akcja serwisowa, chyba na tłoki.Walle - Pon 23 Sie, 2010 Nowe, wyrafinowane auta mają za zadanie wytrzymać okres gwarancyjny przede wszystkim. Reszta nie ma znaczenia. Europejscy producenci skracają gwarancje - Ci z Azji wydłużają. Stanowczo wolę względny spokój przez 5 lat w Hyundaiu, czy Kii nawet kosztem gorszego spasowania i kilku innych drobnych mankamentów (np. drobiazg taki jak głośne 1.6 benzyna w i30), niż wodotryski z 2-letnią gwarancją..... Chyba, że znajdę ten worek pieniędzy, który nie pamiętam gdzie zakopałem
Dziś nie produkuje się aut jak Mercedes W124, który był zbyt wytrzymały, ktoś kto kupował nowe auto w salonie, przez 200 tysięcy nie miał za bardzo nic do roboty. Nie miał tez zbytnio impulsu do zmiany tego modelu na nowszy - tak dobry był ten....Bonczek - Pon 23 Sie, 2010 I to jest przewaga starych samochodów nad nowymi jozekrj - Pon 23 Sie, 2010 Marek23, saxorulez, szymlorek,
Wy jesteście moimi mistrzami
i nie widzę w tym nic dziwnego w tym dziwnego
w dyszlu chuj daje ta moc która jest dostępna przez 2tys obr i ten zajebisty moment obrotowy na wale korbowym z którego gówno zostaje jak zmierzy się go na kołach i tylemi - Pon 23 Sie, 2010
Walle napisał/a:
Europejscy producenci skracają gwarancje - Ci z Azji wydłużają
Nie dałoby się wydzielić wątku o dieslach od właściwego tematu? (nieświadomym polecam przeczytanie pierwszego posta)CHRZANEK - Pon 23 Sie, 2010 Jak juz wspomnieliście silnika diesli opanowały juz wszystkie segmenty samochodów osobowych (sa nawet w limuzynach i o zgrozo w samochodach sportowych).
Czekam na pierwszy motocykl ścigacz napedzany dieslem...Walle - Pon 23 Sie, 2010
mi napisał/a:
Walle napisał/a:
Europejscy producenci skracają gwarancje - Ci z Azji wydłużają
Nie dałoby się wydzielić wątku o dieslach od właściwego tematu? (nieświadomym polecam przeczytanie pierwszego posta)
gwarancja dożywotnia - do 160tys. km?????? do 50.000km 100% materiałowa na najwazniejsze elementy? Jedna wielka ściema markentingowa
To jest właśnie świadectwo do czego dąży motoryzacja. Auto traktowane jak telefon komórkowy - kończy Ci się umowa/gwarancja - wymieniasz na nowy....mi - Pon 23 Sie, 2010 no masz - już raz to przerabialiśmy.
Przedłużyli gwarancję? Przedłużyli. Jakie gwarancje oferowali europejscy producenci 5 czy 10 lat temu, a jakie oferują teraz? Przedłużyli? Przedłużyli.
Piszesz o limicie 160tkm w Oplu/Vauxhallu. Kia nie ma limitu? Ma, 150tkm. No to w czym rzecz?Bad-i - Pon 23 Sie, 2010
jozekrj napisał/a:
Marek23, saxorulez, szymlorek,
Wy jesteście moimi mistrzami
i nie widzę w tym nic dziwnego w tym dziwnego
w dyszlu zły czlowiek daje ta moc która jest dostępna przez 2tys obr i ten zajebisty moment obrotowy na wale korbowym z którego gówno zostaje jak zmierzy się go na kołach i tyle
kurde kolego, przyznaję że nie jestem w stanie ogarnąć Twojej formy wypowiedzi pisemnej........Marek23 - Pon 23 Sie, 2010 Ja do jozka LPG nic nie mam. Dopoki mi zjezdza na prawy pas jak mu swiece ksenem zasilanym gnojowka. Gorzej jak nie zjezdza i musze objechac prawym i zahamowac wychowawczo. Instalacja mu zaczyna latac po bagazniku i robi sie goraco.Bad-i - Pon 23 Sie, 2010 he he - wczoraj mialem takiego leonem cupra, myslal ze jak nie ma zenona to nie musi zjezdzac Walle - Pon 23 Sie, 2010
Marek23 napisał/a:
Ja do jozka LPG nic nie mam. Dopoki mi zjezdza na prawy pas jak mu swiece ksenem zasilanym gnojowka. Gorzej jak nie zjezdza i musze objechac prawym i zahamowac wychowawczo. Instalacja mu zaczyna latac po bagazniku i robi sie goraco.
Klasyczne europejskie zachowanie
Choć też mnie zalewa upór polskiego społeczeństwa do jazdy lewym pasem.....martin.h - Pon 23 Sie, 2010 Panowie, żaden diesel nie będzie lepszy od turbo o tej samej pojemności. Jedyną przewagą diesla nad benzyną turbo o podobnej pojemności jest spalanie. W pozostałych kategoriach diesel dostaje po dupie.CHRZANEK - Pon 23 Sie, 2010 Panowie, żaden diesel nie będzie lepszy od turbo o tej samej pojemności. Jedyną przewagą diesla nad benzyną turbo o podobnej pojemności jest spalanie. W pozostałych kategoriach diesel dostaje po dupie.Marek23 - Pon 23 Sie, 2010 Dziki, żaden diesel nie będzie lepszy od turbo o tej samej pojemności. Jedyną przewagą diesla nad benzyną turbo o podobnej pojemności jest spalanie. W pozostałych kategoriach diesel dostaje po dupie.